این پاورپوینت به بررسی مفاهیم و انواع مختلف آتش و انفجار می پردازد. شامل تحلیل عواملی مانند حد اشتعال پذیری، مدل سازی انواع آتش ها (فورانی، ناگهانی، کروی و استخری) و بررسی پیامدهای ناشی از تشعشعات و انفجارها در محیط های مختلف است.
مقدمه:
آتش به عنوان یکی از قدیمی ترین و مخرب ترین نیروهای طبیعی، نقش مهمی در زندگی بشر ایفا می کند. اما این نیرو، به دلیل پتانسیل بالای تخریب و ایجاد خطرات جانی و مالی، نیازمند شناخت دقیق و علمی است. بررسی و درک صحیح از مفاهیم و انواع مختلف آتش، از جمله آتش فورانی، آتش ناگهانی، آتش کروی و آتش استخری، می تواند در پیشگیری و کنترل این خطرات مؤثر باشد. هر یک از این انواع آتش ها ویژگی ها و مکانیسم های خاص خود را دارند که شناخت آن ها برای افرادی که در زمینه های مرتبط با ایمنی و مدیریت خطرات فعالیت می کنند، ضروری است.
به عنوان مثال آتش فورانی از باریکه ممتد آتش تشکیل می شود که در اثر تخلیه مواد گازی قابل اشتعال تحت فشار به محیط بیرون ایجاد می شود. این نوع آتش به دلیل تشعشع بالایی که تولید می کند، می تواند خطرات جدی برای محیط اطراف ایجاد کند. از سوی دیگر، آتش ناگهانی به احتراق کوتاه مدت گازهای قابل اشتعال اطلاق می شود که بدون تشکیل موج انفجار و در کمتر از یک دهم ثانیه رخ می دهد.
همچنین انفجارها یکی از جدی ترین مخاطرات صنعتی هستند که با آزادسازی ناگهانی انرژی همراه اند. این انفجارها می توانند باعث ایجاد موج های فشار قوی شوند که قادرند آسیب های جدی به ساختمان ها، تجهیزات و حتی افراد وارد کنند. مدل های مختلفی برای تحلیل و پیش بینی رفتار انفجارها وجود دارد که به مهندسان کمک می کند تا با استفاده از آن ها، تدابیر لازم برای کاهش خطرات را اتخاذ کنند.
آتش شامل یک واکنش شیمیایی است که درآن ماده با اکسیژن ترکیب شده و مقداری انرژی از این واکنش آزاد میگردد.
مدل سازی آتش استخری:
آثار تشعشعی آتش
نقطه افروختن: دمای نقطه افروختن یک مایع اشتعالپذیر، حداقل دمایی است که فشار بخار مایع در آن دما به حدی است که یک شعله دائمی را روی مایع در فضای باز ایجاد میکند. این دما معمولاً چند درجه بالاتر از دمای نقطه اشتعال است.
دمای خود اشتعالی: دمایی که ماده قابل اشتعال بدون نیاز به منبع جرقه و بواسطه انرژی درونی مولکولهای خود مشتعل میشود را دمای خود اشتعالی میگویند
فهرست مطالب
- آتش
- حد پايين و حد بالای اشتعال پذیری
- انواع آتش
- آتش فورانی
- آتش ناگهانی
- آتش کروی
- آتش استخری
- مدل سازی آتش فورانی
- مدل سازی آتش ناگهانی
- مدل سازی آتش کروی
- مدل سازی آتش استخری
- آثار تشعشعی آتش
- انفجار
- طبقه بندی انفجارها از لحاظ قدرت تخریب
- مدل سازی موج فشار ناشی از انفجار
- مدل TNT EQUIVALENCY
- مدل TNO MULTI ENERGY
- مدل BAKER STREHLOW
- تعداد ابعاد گسترش موج انفجار
- پيامدهای ناشی از انفجار
- سمیت
- نرم افزارهای مدل سازی پيامد
- فهرست حوادث عمده
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 39
مطالب مرتبط