دانلود مقاله هیدرولیک و کنترل هیدرولیک توربین نیروگاه برق شهید رجایی تحقیق توربین هیدرولیک مقاله انواع توربین هیدرولیکی توربین های هیدرولیکی توربین هیدرولیک توربین هیدرولیکی نیروگاه هیدرولیکی مقاله نیروگاه برق مقاله نیروگاه برق آبی دانلود مقاله نیروگاه برق مقاله نیروگاه های برق مقاله انگلیسی نیروگاه برق مقاله درباره نیروگاه برق مقاله نیروگاه های برق آبی تحقیق در مورد نیروگاه برق
موضوع : هیدرولیک و کنترل هیدرولیک توربین نیروگاه شهید رجایی
–
مقدمه و تاریخچه
هیدرولیک علم استفاده از مایع محدود ، برای انتقال نیرو و حرکت و یا تبدیل منبع قدرت به نیروی قابل استفاده می باشد و هیدرولیک صنعتی یعنی انتقال دادن و فرمان دادن به نیروها و حرکات توسط مایع .
–
از زمانهای قدیم ، هیدرولیک مورد استفاده بشر بوده و مصریها ظاهراً در این کار پیشقدم بوده اند و آنها وسیلهای ساخته یودند که توسط آن بتوانند آب رودخانه نیل را به ارتفاع بالاتری ببرند و مزارع خود را آبیاری کنند .
–
کلمه هیدرولیک (Hydroulics) یک کلمه یونانی است و از کلمه Hydros به مفهوم آب گرفته شده . ارشمیدس مهندس و ریاضیدان قدیم یونان ، مطالعات زیادی در هیدرولیک داشت و وسیلهای برای پمپاژ آب اختراع کرد که هم اکنون آن را مارپیچ ارشمیدس می نامند .
–
در قرن شانزدهم میلادی دانشمند ایتالیایی به نام تریچلی ، سپس صد سال بعد پاسکال دانشمند فرانسوی نیز به وسیله نیروی هیدرولیک و استفاده از آن پرداختند ، بطوریکه هم اکنون قانون موسوم به پاسکال پایه هیدرولیک جدید است ، به دنبال پاسکال دانشمند و طراحان و مهندسین در طی سالهای بعد تاکنون در پیشبرد این علم همت گماشتند و هم اکنون در اغلب شاخه های علوم و فنون جدید دامنه کاربرد این علم گسترده تر شده و استفاده از اصول و مبانی هیدرولیک مهندسی را بر آن داشته تا از قدرت هیدرولیک ، جهت کنترل پروسسهای صنعتی و اتوماسیون کارخانجات ، استفادههای شایانی بنمایند و گسترش و اهمیت این علم بدان جا رسید که علم و صنعت و تکنولوژی بدون این علم قابل تصویر نیست .
–
سیستم های کنترل هیدرولیکی در صنعت جدید مورد استفاده فراوان پیدا کرده ، اینگونه کنترل کننده ها بیشتر در جاهایی که عمل کننده ها (Actvators) احتیاج به قدرت زیادی جهت تغییرات در پروسس دارند ، بکار می روند . قسمت اصلی این کنترل کننده ها بخش سر و موتور آن می باشد . تغییر مکانی که ناشی از پارامتر ورودی است ، پیستون ها از مقابل شیارهای متصل به پیستون بزرگتر عمل کننده کنار رفته و پیستون و عمل کننده حرکت خواهد کرد .
–
هیدرولیک علمی است که کاربرد آن در صنایع سبک و سنگین قابل شایان است که می توان با اعمال نیروی ناچیز دست عکس العمل چندصد برابر را داشته که مثال ساده آن را در اهرمها ، جکهای اتومبیل و یکی از مهمترین کاربردهای علم هیدرولیک را میتوان در صنایع سنگین از جمله در کارخانجات ، اتومبیل ها ، جرثقیل ها و نیروگاهها نام برد که در این رساله در مورد سیستم هیدرولیک در نیروگاهها به تفضیل بحث خواهیم نمود .
–
علم انرژی ، هیدرولیک
۱-۱-علم ، صنعت و تکامل آنها
برای بررسی تکاملی وسایل و ماشین ها باید به کندوکاو در تاریخچه پیدایش آنها پرداخت و لازمه این امر کاوش در تاریخ آن رشته از صنعت است . این مساله خود بررسی تاریخ علوم و در جوار آن صنعت را می طلبد که بستگی به نیازهای جوامع بشری دارد . بررسی هر آلت صنعتی اولیه با بررسی عصر زندگی و نیازهای آن دوره مترادف می باشد . چنانکه آتش با زندگی انسان های اولیه و ماشین بخار با زندگی رو به صنعتی قرن هجدهم مترادف است .
–
امروزه مساله ایجاد تعادل بین آنچه که زاده نیازهای اقتصادی و اجتماعی است از یک سو و تکامل ذاتی دانش از سوی دیگر سخت مطرح می باشد . این موضوع به قدری برای آینده کشورها اهمیت دارد که هیچ ملتی اگر علم را به طریق مثبت و برنامه ریزی شده به کار نگیرد نخواهد توانست موقعیت خود را حفظ کرده و یا بهبود بخشد ، بخصوص در قرن اخیر که عصر علم ، تکنولوژی و گفتگو می باشد . بنابراین به احتمال خیلی قوی ترقی علم و افزایش کاربرد اجتماعی آن در آینده تابع سیری تعلقیتر و غیراتفاقیتر نسبت به گذشته خواهد بود .
–
علم صرفاً وقتی کامل و مفید است که به مدلولش عمل شود . کار علم فقط اندیشه نیست ، فکری علمی محسوب می شود که مدام به سوی عمل کشیده شود و دائماً در عمل تازگی و طراوت بیابد . به همین دلیل ضروری است که علم را با فن مقایسه نمود . مطالعه علم تاریخ علم نشان می دهد که کراراً جنبه ها و رشته های نوین علمی از ورای عمل و فعالیت پدیدار می گردد و پیشرفت های تازه تر علم به نوبه خود رشته های جدیدی را به فن و عمل می افزاید .
–
و بجاست در اینجا ذکر کنم که یکی از علل پیشرفت برخی کشورهای آسیایی مثل ژاپن و کره جنوبی مترادف بودن علم و عمل می باشد چرا که این کشورها بجایی رسیده اند که شرکتهای بزرگ آنها (MHI) به ساخت توربینهای بخار با مگاواتهای بالا ۲۵۰MW در ژاپن و کره جنوبی با ساخت توربین و ژنراتور برای نیروگاههای هستهای با کشورهای غربی رقابل می کنند .
–
تأثیر علم و فن در جامعه به دو طریق صورت می پذیرد : نخست ایجاد تحول در روشهای تولیدی و دوم تأثیر مستقیم ولی خفیفتر که از طریق اکتشافات نوین و اندیشه های جدید به انجام می رسد .
–
فهرست مطالب
–
فصل اول
مقدمه و تاریخچه هیدرولیک
مقدمه و تاریخچه
علم انرژی ، هیدرولیک
۱-۱-علم ، صنعت و تکامل آنها
۲-۱- انرژی و انتقال
–
فصل دوم
بررسی ساختمان و طرز کار سیستم کنترل هیدرولیک توربین
نیروگاه شهید رجائی
مقدمه
۱-۵-گاورنر اصلی (MAIN GOVERNOR)
۲-۵-گاورنر کمکی(AUXILARY GOVERNOR)
۳-۵-محدود کننده بار (LOAD LIMITER)
۴-۵-مبدل الکتروهیدرولیکی (E/H)
۵-۵-انتخاب کننده فشار کمتر (LOW SELECTOR)
۶-۵-ساختمان و طرز کار شیرهای کنترلی GV
۷-۵-ایمپلر گاورنر (EMPELLER GOVERNOR)
۸-۵-اشاره ای مختصر به سیستم کنترل هیدرولیکی توربین نیروگاه شهید رجایی
منابع
اشکال
–
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 39
مطالب مرتبط