دانلود مقاله ساختار و زیر ساخت و ملزومات توسعه فناوری در ایران مقاله زیرساخت های شهری تحقیق مقاله زیرساخت های گردشگری مقاله زیرساخت فناوری اطلاعات مقاله زیرساخت تجارت الکترونیک مقاله زیرساخت دولت الکترونیک مقاله زیرساخت اینترنت تعریف زیرساخت فناوری اطلاعات مدیریت زیرساخت فناوری اطلاعات تاثیر فناوری اطلاعات بر ساختار سازمانی
موضوع : ساختار و زیر ساخت و ملزومات توسعه فناوری در ایران
توضیح: این فایل به صورت ورد و آماده ی پرینت می باشد.
فهرست مطالب
چکیده ۱
۱- مقدمه ۳
۲- روند تحولات فناوری در جهان ۴
۳- مروری برمطالعات رقابت پذیری و فناوری: ۶
۴- مبانی نظری توسعه فناوری از دیدگاه مکاتب ۸
۵-سیستم ملی فناوری و نوآوری چیست ۹
۶- بررسی وضعیت فناوری در کشور ۱۲
۶-۱- زیرساخت تحقیقات و فناوری ۱۴
۶-۱-۱- راهبردهای توسعه فناوری ۱۴
۶-۱-۲- راهبرد خرید مجموعه کامل فناوری ۱۴
۶-۱-۳- راهبرد تولید تمامی فناوری ۱۵
۶-۲- ساختار علم و فناوری در کشور ۱۵
۶-۳- ملزومات فعالیت برای توسعه علم و فناوری ۱۸
۶-۳-۱-اعتبارات تحقیقاتی بخش دولتی از تولید ناخالص داخلی ۱۹
۶-۳-۲- مراکز رشد (انکوباتورها) ۲۰
۶-۳-۲-۱- انواع مراکز رشد ۲۰
۶-۳-۳- پارکهای تحقیقاتی ۲۲
۶-۳-۴- فن بازار (بستر مبادلات تکنولوژی) ۲۴
۶-۳-۵- سیستم قانونی ارزیابی علمی اختراعات و ثبت و حمایت از نوآوریها ۲۵
۶-۳-۶- نظام اطلاعرسانی ۲۶
۶-۳-۷- آزمایشگاه ۲۷
۷- نتیجه گیری و پیشنهادات: ۲۸
منابع و ماخذ:
گزیده ای از متن
چکیده
بررسیهای به عمل آمده از وضعیت علم و فناوری در کشور در اسناد برنامههای سوم و چهارم توسعه و ارزیابی انجام گرفته از چهار ساله اول برنامه سوم توسعه و نیز مطالعات تطبیقی نشان میدهد که متأسفانه ساختار مناسب علوم و فناوری در کشور بصورت فرابخشی بوجود نیامده و اکثر مطالعات آنرا به عنوان یک عامل بازدارنده میدانند. بررسی تحلیلی ساختار، زیر ساخت و ملزومات توسعه فناوری در ایران نشان میدهد که این سه ستون اصلی متاسفانه در زوایای گوناگونی دچار اخلال و اشکال گردیده و با وضعیت موجود و تداوم آن انتظار هماهنگی این زمینه توسعه با سایر زمینه های دیگر رشد وتوسعه به تحقق نخواهد پیوست. این مقاله با نگاهی بنیادی و روشی تحلیلی مبتنی بر محتوا و با الگو گرفتن از مطالعات مروری در نظر دارد تا به گونه ای علمی ساختار، زیر ساخت و ملزومات توسعه علمی و فناوری کشور را به نقد بکشد. در پایان این مطالعه نیز براساس مطالب متن به هشت تاکید در سیاستگذاری و برنامه ریزی در راستاس تقویت نظام علمی و فناوری کشور بسنده شده است.
لغات کلیدی: توسعه علمی/ فناوری/ساختار علمی/زیرساخت فناوری/ملزومات فناوری
۱- مقدمه
جهان در نیم قرن اخیر شاهد تحولات و دگرگونیهای گسترده ای در عرصه علوم و فناوری و توسعه اقتصادی، اجتماعی کشورها بوده است. منشاء این دگرگونیها سه نیروی متعامل: جهانی شدن اقتصاد و گسترش سریع موافقتنامههای تجاری بین کشورها، توسعه شتابان علوم و فناوری بطور عام و انقلاب در فناوری اطلاعات و تحول در مفاهیم دانش و انقلاب معرفت شناختی هستند. حاصل این دگرگونیها ظهور فاز جدیدی از توسعه را منجر گردیده که اصطلاحاً اقتصاد مبتنی بر دانش نامیده میشود. تحولات جهانی و توسعه پایدار مبتنی بر توسعه دانش و مدیریت، فضای رقابت را در عرصه جهانی به شدت گسترش داده و لزوم تغییر و تحولات در محیط منطقهای و جهانی را پدید آورده است.
۲- روند تحولات فناوری در جهان
از نظر عده زیادی از دانشمندان جهان بدون کار، مقطع جدیدی از تاریخ بشریت است که هم اکنون آغاز شده است و باید بررسی نمود که برندگان و بازندگان این مقطع از تاریخ چه کسانی هستند. آیا انقلاب تکنولوژیک به تحقیق رؤیای آرمانشهر دیرپا میانجامد که ماشینآلات، جایگزین کار آدمی میشود و در نهایت با آزادسازی انسان او را به دوران «پس بازار» هدایت میکند؟ تحولاتی که از نظر تاریخی در عرصه تکنولوژی صورت گرفته موجب دگرگونیهای عمیق اجتماعی و اقتصادی گردیده است. کشف نیروی بخار در ابتدا توانست دگرگونی عظیمی را در عرصه تولید پدید آورد و سپس با جایگزینی ذغال سنگ با نفت و کشف الکتریسیته توانستند بار عظیم کار را از دوش آدمی برداشته و بر دوش ماشین بگذارند و با پایان یافتن جنگ جهانی دوم، اختراع کامپیوتر و روباتها، توسط عدهای از دانشمندان به عنوان سومین رویداد بزرگ جهان شمرده شدند. بدون تردید کامپیوترها قادر به اعمال پیچیدهای هستند که باید با برداشتی جدید با آنها برخورد نمود و هم اکنون عدهای معتقدند که به زودی تواناییهای رایانه میتواند از هوش انسان پیشی گیرد.
هم اکنون دانشمندان معتقدند که تا پایان نیمه اول قرن بیست و یکم این امکان وجود خواهد داشت که کامپیوترهای انسانگونه با ایجاد تصاویر سه بعدی لیزری و زنده، قادر به ارتباط با انسانهای واقعی در زمان و مکان واقعی شوند به نحوی که حتی شاید از انسانهای واقعی هم قابل تشخیص نباشند و این موجودات جدید هوشمند سزاوار عزت و احترام خواهند بود.
بر اساس گزارش سازمان بینالمللی کار، از سال ۱۹۷۴ تا ۱۹۸۹ در کشورهای سازمان همکاری اقتصادی و توسعه (OECD) تولید فولاد شش درصد افت کرده و این در حالی است که بیش از پنجاه درصد از شاغلان بخش فولاد کار خود را از دست دادهاند. در یک دوره ۱۵ ساله بیش از یک میلیون شغل در صنعت فولاد در کشورهای (OECD) حذف شده است که علت عمده آن بهبود در فناوری های ساخت و تولید و به تبع آن بهرهوری ذکر شده است. صنایع لاستیک، معدن و … نیز روندی مشابه دارند. علاوه بر این، رشتههای علمی به تدریج به اشغال ماشینهای هوشمند درمیآیند. عرصههای «آموزش، هنر و حتی نویسندگی تا حد زیادی به تسخیر ماشینهای هوشمند درآمدهاند و حتی نوازندگان ناظر ظهور نسل جدیدی از ماشینهای هوشمند هستند که به سرعت شیوه ساخت موسیقی را متحول می کنند» (مضطرزاده،۱۳۸۲).
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 35
مطالب مرتبط