این تحقیق با موضوع پی و پی کنی بوده و به طور کامل به بیان انواع پی و روش های اجرای آن در ساختمان می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران – ساختمان و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
پی بخشی از ساختمان است که وظیفه انتقال نیرو از ستونها به زمین و خاک اطرافش را بر عهده دارد که بر اساس نوع ساختمان، میزان نیروهای وارده، نوع زمین و شرایط آب و هوایی منطقه نوع و ابعاد آن مشخص میشود.
قبل از شروع یک ساختمان (کوچک یا بزرگ)،باید مقاومت زمین زیر پی برای طراح مشخص شود. معمولا زمین های مرغوب،رنگ سبز تیره با دانه های خاک متراکم و چسیندگی زیاد را دارند.
انواع زمین : ماسه ای ، سنگی ، دج ، میباشند. اکثرا در ایران از نوع رس می باشد.
پی : مجموعه بخش هایی از سازه و خاک در تماس با آن که انتقال بار بین سازه و زمین از طریق آن صورت می گیر.اغلب پی ها در زیر زمین مدفون می شوند و ارتفاع آنها نسبت به سطح شان خیلی کم است و باید به نحوه ای طراحی شوند که بتواند وزن ساختمان و اشیا و وزن افراد را تحمل نمایند.
انواع پی:
1- سنگی 2- بتونی 3- آجری 4- شفته آهکی
پی سنگی:
برای پی ها با ارتفاع زیاد مناسب هستند.زاویه پخش بار در این نوع پی 45 درجه میباشد.
پی آجری:
در ساختمان های کوچک که بار وارده بر پی نسبتا کم است می توان استفاده نمود.زاویه پخش بار در این نوع پی نیز 45 درجه می باشد.
پی شفته آهکی:
برای ساختمانهای کوچک و کم ارتفاع می توان استفاده نمود(1یا2طبقه)که امروزه استفاده از آن دیگر رایج نمی باشد.
پی بتونی:
این نوع پی بهترین نوع پی می باشد که خود به انواع زیر تقسیم می گردد:
پی منفرد: به پی ای گفته می شود که بار یک یا دو ستون نزدیک به هم را تحمل کرده و منتقل نماید و می تواند به شکل های مستطیل ، مربع،دایره…باشد.
فهرست مطالب
مقدمه
انواع پی
پی کنی
نحوه اجرا
پی سنگی
درز انقطاع
اجرای راه پله بین طبقات
چاهک آسانسور
پاک سازی و تسطیح زمین
پیاده کردن نقشه و هدف آن
گود برداری
گود برداری در زمین های نا محدود
شیب دیوارهای محل گود برداری شده
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 16
مطالب مرتبط