این مقاله که در مورد پردازش ابری می باشد ،اطلاعات کاملی را در مورد پردازش ابری ارائه می دهد. این مقاله به دانشجویان رشته های کامپیوتر ، فناوری اطلاعات و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
چکیده
نگهداری، ذخیره و بازیابی اطلاعات در کامپیوترها و شبکههای کوچک و بزرگ، مسالهای حساس و پرهزینه است.
راهحلهایی مانند نوار مغناطیسی، CD و DVD، هاردهای اکسترنال و … هم از نظر ایمنی اطلاعات و هم هزینه تامین تجهیزات و نگهداری آنها، همیشه بحثبرانگیز بودهاند. حالا فنآوری جدیدی به بازار آمده که جای همه این چیزها را میگیرد، آن هم بدون محدودیت ظرفیت. به گنجایش ابرهای آسمان و البته قابل دسترسی سریع و آسان: فنآوری ابر.
پردازش ابری یک اصطلاح کامپیوتری است که از آن تعبیرهای متفاوتی برداشت می شود. از نظر علم کامپیوتر واژه ی ابر(Cloud) به معنی شبکه ای از منابع و نرم افزارهای پردازشی است که برای بهبود خدمات سرویس دهی با هم همکاری می کنند. اما برای درک دقیق تری از مفهوم پردازش ابری باید به وب هاستیگ اشاره کنیم، همه ی سرویس های وب هاستینگ (ftp، mail و … ) که بر روی سرورهای مختلف خدمات خود را ارائه می دهند با توجه به قابلیت پردازش ابری این تضمین را می دهند که اگر یک برنامه و یا نرم افزاری در سروری دچار مشکل شود هیچ اختلالی در ارایه سرویس به کاربر به وجود نمی آید. شرکت های معتبری در زمینه هاستینگ و خدمات جانبی آن در ایران وجود دارد که توان تغییرات و بروز رسانی سرورهای خود را دارند و با عنوان سرور پردازش ابری شناخته شده است.
مقدمه
احتمالا اولین باری که عبارت پردازش ابری، Cloud Computing و یا The Cloud را شنیده اید، با خود فکر کرده اید که یک ابر چه ارتباطی با مسائل تکنولوژیک داشته و علت انتخاب چنین نامی، چه بوده است؟
در چند سال گذشته همواره کلماتی جدید حاصل اتفاقات یا اختراعات جدید به گوش می رسند که قبل از آن نامفهوم بودند به عنوان مثال تبلت وسیله ای که امروزه همه اگر نداشته باشند آنرا کاملا می شناسند و زمانی که شرکت اپل برای اولین بار یک نمونه از آن را رونمایی کرد خیلیها تصور نمی کردند با این سرعت فراگیر شود و حتی آن را وسیله ای نا کارآمد و لوکس توصیف کردند.
مشابه همین اتفاق در سطحی بسیار وسیع چند سالی است در خصوص پردازش ابری به گوش می رسد،شاید اولین بار که واژه Cloud Computing را شنیدید شما هم تصور یک پردازنده با معماری جدید داشتید یا شاید منتظر Frame Work جدیدی در برنامه نویسی بودید …
اما Cloud Computing که در فارسی به صورت تحت الفظی به پردازش ابری ترجمه شده چیست؟
در واقع منظور از بخش اول آن کامپوتینگ یا پردازش همان استفاده روزمره ما از کامپیوترهای PC یا MAC و حتی تلفنهای هوشمند است که به راحتی یک نرم افزار را دانلود یا خریداری میکنیم و بعد آن را نصب میکنیم و …
اجازه دهید بحث را با یک مثال از اینتل ادامه کنیم؛ Intel Inside یک کمپین موفق تبلیغاتیست که باعث گشته بدون اینکه فکر کنیم، به اینتل اعتماد داشته باشیم. فعالان تبلیغاتی می خواهند در خصوص کلاود و عملکردش نیز چنین حالتی به کارابران دست دهد. در واقع نیاز نیست بدانید «ابر» چیست و چه می کند؛ چشمان خود را بسته و صرفا به کار کردنش اهمیت دهید.
مایکروسافت آگهی های تبلیغاتی خود را دارد که در آنها، انواع سرویس های ابری را به رخ می کشد؛ در یکی از این آگهی ها دیدیم که سرویس های ابری، از راه دور پزشکان و محققان را به یکدیگر متصل کرده و آنها می توانند نتیجه کار خود را با هم به اشتراک گذاشته و یا از نقاط مختلف جهان، بر روی یک پروژه تمرکز کنند. ما هم که پنداری از جزء به جزء نحوه کارکرد «پردازش ابری» اطلاع داریم، با نگاهی عاقل اندر سفیه، سر خود را به نشانه تایید، تکان می دهیم. تنها چیزی که کاربران می دانند و می بینند، بی سیم شدن و قابلیت های بهبود یافته در این سرویس هاست. همه چیز به شکلی جادویی کار می کند و نیازی به اینکه بدانیم این اتفاقات در پس پرده چگونه می افتند، نیست.
تعریف پردازش ابری
بنا به تعریف موسسهی ملی فناوری و استاندارد(NIST)، پردازش ابری یا Cloud Computing به صورت زیر تعریف میشود: پردازش ابری مدلی ست برای داشتن دسترسی فراگیر، آسان و بنا به سفارش شبکه به مجموعهای از منابع پردازشی پیکرهبندی پذیر ( مثل: شبکهها، سرورها، فضای ذخیرهسازی، برنامههای کاربردی و سرویسها) که بتوانند با کمترین کار و زحمت یا نیاز به دخالت فراهم کنندهی سرویس به سرعت فراهم شود.
تعریف فوق که کمی سنگین به نظر میرسد، مفهومی خیلی ساده دارد. به بیان عامیانه، استفاده از برنامههای تحت وب که توسط یک سرویس دهنده ارائه میشود پردازش ابری نامیده میشود. به عنوان مثال وقتی که شما با استفاده از Google Docs یک سند در قالب Word, Excel, Power Point و … تنظیم میکنید؛ در حقیقت از پردازش ابری استفاده کردهاید که سرویس دهندهی آن شرکت Google میباشد.
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف پردازش ابری
تاریخچه
اشکال مختلف پردازش ابری
سرویس نرمافزاری (SaaS)
سرویس پلتفرمی(PaaS)
سرویس زیر ساختی (IaaS)
مقایسه با مدلهای دیگر پردازش
ساختار مدل
معماری
لایهها
کاربر
برنامههای کاربردی
بستر
زیرساخت
سرور
عناصر زیربنایی Cloud
مدلهای پیادهسازی پردازش ابری
ابر عمومی
ابر گروهی
ابر آمیخته
ابر خصوصی
ابر از نوع دیجیتال
ویژگی های اساسی پردازش ابری
سلفسرویس درخواستی
جمع کردن منابع
انعطافپذیری سریع- در جا
خدمات اندازهگیری شده
روش کار پردازش ابری
مسائل امنيتي پردازش ابري
چالشهای امنیت ابری
توافقنامه های سطح خدمات برای امنیت ابر
راهکاری جهت جلوگیری از نشت داده در ابر
پردازش ابری برای افراد مختلف چه سودی دارد؟
کارآفرین
برنامه سازان
مدیران فناوری اطلاعات
مصرف کنندگان
مزایای استفاده از پردازش ابری
ظرفیت بالایی در نگه داری اطلاعات
پردازش ابری و عدم محدودیت مکانی، زمانی
راحتی در به اشتراک گذاری منابع در پردازش ابری سازین
پردازش ابری سا زین و نگهداری ایمن و راحت
منبع اختصاصی
عدم وجود مشکلات سخت افزاری و یا نرم افزاری
هاستینگ ، سرور اختصاصی ، سرور مجازی تحت پردازش ابری به لحاظ اقتصادی
امنیت پردازش ابری
معایب پردازش ابری
پردازش ابری و حفظ حریم خصوصی
امنیت با پردازش ابری
آسیب پذیری در شرایط بحران اقتصادی
نوظهور بودن فناوری سرور های پردازش ابری و به نوعی هاست پردازش ابری
سختی در تغییر شرکت هاستینگ به پایان رسیده !
هزینههای پهنای باند در سرور های پردازش ابری در دیتاسنتر
میزان دسترسی به سرویس دهنده
دلایل عمده ی محبوبیت پردازش ابری
۵ مزیت کلیدی پردازش ابری
سرعت دسترسی در سرور پردازش ابری
به روزرسانی
مقیاس پذیری
تحرک
مقایسه Cloud و Grid
تفاوت های عمده میان Cloud ,Grid
پرداخت هزینه
ارائه دهندگان خدمات ابر
مایکروسافت (Microsoft)
خدمات وب آمازون (Amazon web services)
گوگل (Google)
مسئولیتهای ارائه دهندگان خدمات ابری در قبال کاربران
معرفی چند App کاربردی بر پایه کلود Cloud Apps
DropBox دراپ باکس
Google Drive گوگل درایو
Linkedin لینکد این
easyPrint ایزی پرینت
نمونه هایی از سرویس های پردازش ابری
پردازش ابری در ایران
دولتها و پردازش ابری
انتقادات وارده بر محاسبات ابري
نتیجه گیری
منابع
منابع فارسی
منابع لاتین
سایت های اینترنتی
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 86
مطالب مرتبط