اینترنت نقش حیاتی در توسعه جوامع دارد. از طریق ایجاد ارتباطات جهانی، اینترنت بهبود دسترسی به اطلاعات، ارتقای آموزش و پژوهش، و تسهیل ارائه خدمات به شهروندان را فراهم میآورد. اینترنت به عنوان زیرساخت استراتژیک، بهبود بهرهوری اقتصادی، کیفیت زندگی و کاهش فاصله طبقاتی را به ارمغان میآورد. با این حال، نگرانیهایی نظیر تأثیرات منفی بر سبک زندگی، کاهش ارتباطات چهره به چهره، و مسائل امنیتی نیز وجود دارد. به طور کلی، اینترنت به عنوان ابزاری مؤثر در پیشبرد توسعه اجتماعی و اقتصادی جوامع، اهمیت بسیاری دارد.
مقدمه :
امروزه اینترنت با قدمتی که در حدود بیش از یک دهه از فراگیرشدن آن در عرصه جهان می گذرد تبدیل به یکی از نیازهای حیاتی و اساسی هر جامعه ای گشته است، بطوریکه شاهدیم بعضا قطع خطوط اینترنت که به صورت کابلهای فیبر نوری از زیردریاها و اقیانوسها گذشته و کشورهای مختلف را به شبکه وصل نموده است، به یکباره خبرساز شده و مبدل به خبر داغ تمام خبرگزاریها می گردد. هرچند این قطع خطوط در مدت کوتاهی ترمیم و اصلاح می گردد، لیکن در این مدت کوتاه باعث اختلال در تمام کشورهای آن محدوده گردیده و نگرانی عموم مردم آن کشورها را در بردارد.
قبل از هر چیزبرای آشنایی با چگونگی شکل گیری اینترنت بهتر است مروری بر تاریخچه اینترنت و روند شکل گیری آن در سطح جهان و سپس ایرن داشته باشیم اهمیت گسترش دسترسی کشورهای درحال توسعه به اینترنت به وسیلهی دولتها و سازمانهای بینالمللی و صاحبنظران و کارشناسان ارتباطات و توسعه مورد تأیید قرار گرفته است. عقیده اکثریت قریب به اتفاق آن است؛ که اینترنت و فنآوریهای وابسته ارتباطات دور میباید؛ به عنوان زیر ساخت ملی، استراتژیک قلمداد شود. برقراری چنین زیرساختهای استراتژیکی برای کشورهای درحال توسعه حیاتی به نظر میآید.
به طوری که ارتباطات میتواند؛ باعث بهبود بهرهوری اقتصادی، حاکمیت، آموزش، بهداشت و سلامتی و کیفیت زندگی خصوصاً در مناطق حاشیهای شود. این یافتهها نشان میدهد؛ که اتصالات وسیع تر در درون کشورهای درحال توسعه باعث بهبود زیرساخت اطلاعات کلی در این کشورها میشود؛ و در نتیجه تغییرات مثبتی را در بهبود سیاسی- اقتصادی ایجاد میکند.
فهرست مطالب:
مقدمه :
تاریخچه اینترنت
هویت در عصر اینترنت
هویت در جامعه
اینترنت و نقش آن در زندگی اجتماعی
نقش اینترنت، در توسعه اقتصادی و اجتماعی کشور های در حال توسعه
اهمیت و نقش اینترنت
اینترنت و توسعه اقتصادی
اثرات مثبت اینترنت بر سبک زندگی
تاثیر اینترنت بر ابعاد مختلف توسعه
از مزایای اینترنت
کوچک شدن جهان و رشد فرهنگی
خدمات آموزشی و پژوهشی
ارایه خدمات به شهروند (الکترونیک)
توسعه اقتصادی و تجارت الکترونیک
تأثیرات منفی اینترنت بر سبک زندگی
قبض و بسط باورها
استفاده دختران از اینترنت
ازدواج اینترنتی
خیانت اینترنتی
استفاده کودکان از اینترنت
ایجاد مشکل برقراری ارتباط
کشورهای توسعه نیافته و توسعه اینترنت
منابع:
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 31
مطالب مرتبط