دانلود مقاله مقایسه شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی

دانلود مقاله مقایسه شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی مقاله دانلود مقاله شرکت های سهامی دانلود رایگان مقاله حسابداری شرکتهای سهامی مقاله حسابداری شرکت های سهامی مقاله در مورد شرکت های سهامی دانلود رایگان مقاله حسابداری شرکت های سهامی مقاله مالی شرکت سهامی مقاله شرکت سهامی خاص

Stock and non-stock

 

مقایسه شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی
فهرست مطالب
مقدمه
فصل اول
مقایسه شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی
گفتار اول : تاریخچه قوانین راجع به شرکتهای سهامی
مبحث اول : تعریف شرکت سهامی :
مبحث دوم : شرکت مختلط غیر سهامی
بند اول : نام شرکت
بند دوم : اداره شرکت
مبحث سوم : نظارت شرکاء
مبحث چهارم :روابط شرکاء
مبحث پنجم : انتقال سهم الشرکه
بند اول : طلبکاران
بند دوم : آثار ورشکستگی
گفتار دوم : سود
مبحث اول : انحلال
مبحث دوم : جایگاه و اهمیت شرکت های سهامی مبحث سوم : شرکت‌های تجارتی
بند اول : تعریف
بند دوم :شرکت‌های تجارتی
مبحث چهارم ـ شخصیت حقوقی شرکت موضوع حقوق تجارت
مبحث پنجم ـ موارد اختلاف شرکت مدنی و شرکت تجارتی
فصل دوم
انواع شرکت تجارتی
گفتار اول : انواع شرکت تجارتی
مبحث اول ـ مسئولیت شرکا در برابر اشخاص ثالث
مبحث دوم ـ مسئولیت شرکا در برابر یکدیگر
مبحث سوم : شرکت سهامی و انواع آن
مبحث چهارم ـ شرکت سهامی عام
مبحث پنجم ـ تاسیس شرکت سهامی عام
بند اول ـ اظهارنامه
بند دوم ـ اساسنامه
بند سوم ـ پذیره‌نویسی
بندچهارم ـ ورقه تعهد سهام
بند پنجم ـ اقدامات پس از پذیره نویسی
گفتار دوم  ـ سرمایه و سهام
مبحث اول ـ سهام ممتازه
مبحث دوم  ـ اوراق قرضه
بند اول ـ ارکان شرکت سهامی عام
بند دوم  ـ انحلال و تصفیه شرکت سهامی
مبحث سوم  ـ تصفیه شرکت سهامی
مبحث چهارم :شرکت سهامی خاص
مبحث پنجم :سایر انواع شرکت‌ها
مبحث ششم ـ شرکت با مسئولیت محدود
مبحث هفتم  ـ شرکت تضامنی و شرکت نسبی
بنداول ـ شرکت تضامنی
بنددوم ـ شرکت نسبی
نتیجه گیری
منابع
مقدمه
مالکین یک شرکت سهامی « سهامداران » نامیده می شوند. یک شرکت سهامی می تواند پس انداز مالی تعداد زیادی سهامدار را جمع آوری کند، از این رو ابزار مناسبی برای تامین سرمایه لازم برای فعالیت های تجاری گسترده و متداول است. تقریباً همه واحدهای تجاری بزرگ و بسیاری از واحدهای کوچک در قالب شرکت سهامی سازمان دهی می شوند. بنابراین به دلیل نقش مهم شرکتهای سهامی در اقتصاد کشور و به منظور درک صحیح از شرایط اقتصادی توجه به شرکتهای سهامی و رویه های حسابداری آنها مهم است.
فصل اول
مقایسه شرکت مختلط سهامی و غیر سهامی
گفتار اول : تاریخچه قوانین راجع به شرکتهای سهامی
اگر چه قسمتی از قانون تجارت مورخ ۱۳۰۳ و ۱۳۰۴ به مقررات راجع به شرکتهای سهامی اختصاص یافته بود، اولین قانونی که در آن مقررات راجع به شرکتهای سهامی به صورت نسبتاً جامعی پیش بینی شد قانون تجارت ۱۳۱۱ بود. مبحث اول این قانون، مواد ۲۱ لغایت ۹۳ ، به این نوع شرکت اختصاص داده شده بود. در این قانون از قانونگذاری وقت فرانسه، درمورد لزوم کسب مجوز از دولت برای تاسیس شرکت سهامی پیروی نشده و شرکت مزبور آزادانه قابل تاسیس تلقی و درباره ۲۱ آن مقرر شده بود که شرکت برای امور تجاری تشکیل می شود؛ امری که در مورد همه شرکتها صدق می کرد. در این قانون حداقل سرمایه نقدی نیز پیش بینی نشده بود؛ امری که موجب شد خانواده ها و دوستان، به جای تشکیل شرکتهای با مسئولیت محدود، به شرکتهای سهامی روی بیاورند و در عمل اشکالاتی ایجاد کنند. همچنین در قانون تجارت ۱۳۱۱ راجع به پذیره نویسی، رژیم حقوقی سهام موسس، اوراق قرضه مقررات خاصی پیش بینی نشده بود. اشکال عمده قانون مذکور بود که مقررات آن در مورد انواع شرکت های سهامی، چه بزرگ و چه کوچک، یکسان بود؛ به عبارت دیگر، شرکت سهامی چه دارای تعداد کمی سهامدار بود و جنبه فامیلی داشت و چه دارای هزاران سهامدار بود، از لحاظ حقوقی سازمان متحد انگلیسی و همان مقررات در آن اعمال می شد. این امر در پی توسعه شرکتهای سهامی در ایران موجب سوء استفاده هایی شد که مدتها بود مورد بحث بود. و کمیسیون مالی متعددی برای تصویب قوانین جدید تشکیل شد که سرانجام به تدوین و تصویب لایحه قانونی اصلاح قسمتی از قانون تجارت انجامید که حقوق فعلی شرکت های سهامی در ایران را تشکیل می دهدو از آن زمان تاکنون نه در آن تغییری ایجاد شده و نه جنبه دائمی پیدا کرده است.
مبحث اول : تعریف شرکت سهامی :
شرکت سهامی شرکتی است که حداقل از سه نفر تشکیل و در آن سرمایه به سهام مساوی تقسیم می شود و مسئولیت صاحبان سهام محدود به مبلغ اسمی سهام آنهاست. قانون تجارت ۱۳۱۱ تصریح کرده بود که شرکت سهامی شرکتی است که برای امور تجارتی تشکیل می شود ( ماده ۲۱ ) در لایحه قانونی ۱۳۴۷، به تبعیت از قانون ۱۹۶۶ فرانسه، راجع به شرکتهای تجاری، این ضرورت ملغی گردیده و تصریح شده است که « شرکت سهامی شرکت بازرگانی محسوب می شود، ولو اینکه موضوع عملیات آن امور بازرگانی نباشد » ( ماده ۲ ) در شرکت سهامی به صاحبان سرمایه، « صاحبان سهم » یا « سهام دار » گفته می شود؛ کسانی که سهام آنان، بویژه در شرکت های بزرگ و شرکتهایی که در بورس اوراق بهادار حضور دارند، پیوسته دست به دست می شود؛ امری که شرکت سهامی را از شرکت با مسئولیت محدود مجزا می کند. شرکت سهایم به دو نوع تقسیم می شود: شرکت سهامی عام و شرکت سهامی خاص، شرکتهایی که موسسان آنها قسمتی از سرمایه شرکت را ازطریق فروش سهام به مردم تامین می کند، « شرکت سهامی عام » و شرکت هایی که تمام سرمایه آنها در موقع تاسیس منحصراً به وسیله موسسان تامین می گردد. « شرکت سهامی خاص » نامیده می شود. ( ماده ۴ لایحه قانونی ۱۳۴۷ )…


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 60

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط