این پروپوزال در مورد تاثیر فعالیت هوازی در شرایط هیپوکسی بر اینترلوکین 6 و اینترلوکین 10 سرم در مردان جوان فعال (رشته فیزیولوژی ورزشی) می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه
یکی از سیستمهای مهم و حیاتی بدن سیستم ایمنی است که ارتباط آن با ورزش مورد توجه میباشد، سیستمی که بدون عملکرد صحیح آن ادامه حیات غیر ممکن خواهد بود. چرا که محیط ما سرشار از میکروارگانیزمهایی است که قسمتهای مختلف بدن را تحت تاثیر قرار میدهد و اگر اجزاء مختلف در این سیستم در خدمت حفظ سلامتی نباشند ادامه حیات دچار مشکل خواهد شد. جنبههای گوناگون فعالیتهای بدنی، اثرات متفاوتی بر اجزاء این سیستم میگذارد که شناسایی این اثرات بینش ما را در شناخت و تفسیر مکانیسمهای فیزیولوژی و عکس العملهای بیولوژیکی بدن وسیعتر مینماید. توجه به ورزش و فعالیتهای بدنی به یک رویداد اجتناب ناپذیر تبدیل شده است.
این توجه در تمام سطوح جامعه و با اهداف متفاوتی وجود دارد. از طرفی امروزه ورزشکاران ناگزیرند برای برگزاری مسابقات به سفرهای گوناگون بروند. اینگونه جابه جاییها ممکن است با بروز تغییرات شدید جوی همراه باشد. ورزشکارانی که برای انجام مسابقات یا فعالیتهای تفریحی به ارتفاعات سفر میکنند، در حقیقت افت استقامت و ظرفیت هوازی را در محیط جغرافیایی جدید تجربه کردهاند.
چون با صعود سریع به به نقاط مرتفع احتمال خطر بیماریهای ارتفاع زدگی فزونی مییابد، از این رو هنگامی که فعالیتهای تفریحی یا مسابقات در ارتفاعات متوسط یا بالاتر برگزار میشود، میبایست برای مواجهه با شرایط متغیر جوی تدابیری اندیشید.
ارتفاع به معنی محلی است که بیش از 1500 متر نسبت به سطح دریا بالایی داشته باشد، زیرا اثرات فیزیولوژیکی محدودی بر عملکرد ورزشی در ارتفاعات پائین تر از این سطح گزارش شده است و لذا ارتفاعات پائین تر معمولا شرایط نورموکسی و ارتفاعات بالاتر شرایط هایپوکسی محسوب میشوند. ترکیب گازهای هوا در ارتفاع ثابت میماند اما فشار بارومتریک هوا کاهش مییابد. در نتیجه فشار سهمی اکسیژن پائین میآید و موقعیت هایپوکسی به وقوع میپیوندد (6). تمرین و فعالیت بدنی در شرایط هایپوکسی در مقایسه با شرایط نورموکسی، بدن را تحت تاثیر تغییرات وسیعتری قرار میدهد.
از جمله این تغییرات میتوان به تغییر در پاسخهای ایمنی و اینفلا ماتوری اشاره نمود که یکی از شاخصههای آن افزایش در میزان اینترلوکین6 پلاسما است. اینترلوکین 6، یک سایتوکاین چند منظوره گردشی با چندین عملکرد از جمله التهاب، دفاع و آسیب بافتی میباشد. این سایتوکاین توسط انواع متفاوتی بافت و سلول از جمله سلولهای ایمنی فیبروبلاست ها، سلولهای ایندوتلیال، عضلات اسکلتی، و بافت چربی تولید شده است.
اینترلوکین 10 سایتوکاینی است که توسط فعال سازی ماکروفاژها و لنفوسیتها ترشح میشود. از آنجاییکه اینترلوکین 6 ارتباط مستقیمی با اینترلوکین 10 دارد افزایش در غلظت اینترلوکین 6 موجب افزایش در اینترلوکین 10 خواهد شد. اینترلوکین 6 مشتق شده از عضله را به عنوان مشخصات حقیقی عوامل تمرین (مثل مدت و شدت) معرفی کردند که در پاسخ به تمرینات طولانی مدت به طور آشکاری حتی بیشتر از 100 برابر افزایش مییابد. اینترلوکین 6 تاثیرات عمیقی بروی هیپوتالاموس و همچنین در تنظیم هورمونی ورزش و تمرین دارد.
مقدار افزایش IL-6 پلاسما به مدت، شدت، مقدار توده عضلانی درگیر در فعالیت و ظرفیت استقامتی بستگی دارد. از سویی افزایش در اینترلوکین 6 پلاسمایی ممکن است مرتبط با بیماریهای ناشی از ارتفاع بعنوان مثال بیماریهای مقطعی مربوط به ارتفاع و جمع شدن آب در ریه باشد که میتواند ظرفیت فعالیت بدنی را محدود نماید).اثر اینترلوکین 10 نیز بوسیله بیشتر پژوهشگران به عنوان اثر گذاشتن بر سرکوب ایمنی مرتبط با اشکال مختلف تروما شامل فعالیت بدنی پنداشته شده است.
لذا آگاهیهای لازم در مورد افزایش این دو سایتوکاین در پاسخ به تمرین در ارتفاع ممکن است در افزایش ظرفیت فعالیت بدنی به دو صورت افزایش مدت و شدت آن تاثیر مثبت داشته باشد. از طرفی تحقیقات انجام شده در ارتفاع غالبا به بررسی تمرینات استقامتی و طولانی مدت پرداختهاند و اطلاعات اندکی در خصوص پاسخ حاد و آن هم با ارتفاعات متغیر وجود دارد. از این رو این تحقیق در نظر دارد اثرات یک جلسه فعالیت هوازی را در دو شرایط هایپوکسی و نوروموکسی بر اینترلوکین 6 و اینترلوکین 10 مورد ارزیابی قرار دهد.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 15
مطالب مرتبط