دانلود مقاله چرخه آب چیست؟
چرخه آب چیست؟
چرخه آب چیست؟ من به سادگی به شما خواهم گفت که ”اون منم! در همه جا!“ چرخه آب، که با نام چرخهی هیدرولوژی نیز شناخته میشود، وجود و حرکت آب را در رو و زیر زمین و بالای سطح زمین نشان میدهد. آب در زمین همیشه در حال حرکت است و همیشه در حال تغییر شکل میباشد، از مایع به بخار،به یخ و دوباره بازگشت به حالت اول. چرخه آب میلیاردها سال است که در حال کار است و زندگی همه چیز روی زمین به آب بستگی دارد؛ زمین بدون آب غیر قابل سکونت خواهد شد.
تودههای هوا، ابرها را در اطراف زمین به حرکت درمیآورند. قطعات ابر با یکدیگر برخورد کرده، رشد میکنند و به شکل بارش به سمت پایین میآیند. قسمتی از این بارش به شکل برف بر روی تودههای برفی و یخچالها تجمع مییابند. برف در نقاط گرمتر ذوب شده و به شکل نهر جاری میشود و تبدیل به برفاب میشوند. بارشها بر روی سطح اقیانوسها ریخته میشوند و قسمت دیگری از آن نیز بر روی زمین میبارند که در اثر جاذبه روی سطح زمین جاری شده و تبدیل به رواناب سطحی میشوند.
بعضی از روانابهای سطحی وارد رودخانهها شده و در نهایت به سمت اقیانوسها حرکت میکنند؛ برخی دیگر نیز به صورت آب شیرین در دریاچهها و رودخانهها تجمع پیدا میکنند. تمام روانابهای بر روی سطح زمین جاری نمیشوند و قسمت زیادی از آنها به زیر زمین فرو میروند (نفوذ). بخشی از این آب نفوذ یافته، به اعماق پایینتر رفته و آبخوانها را تغذیه میکنند (سنگهای زیرسطحی اشباع از آب) و حجم زیادی از آب شیرین را برای مدتهای مدید نگهداری میکنند.
بخشی از آب زیرزمینی نیز نزدیک به سطح زمین باقی میماند و مجدداً به شکل تراوش به بدنههای آبی (و اقیانوسها) باز میگردند و مانند تخلیه آب زیرزمینی عمل میکنند. برخی دیگر نیز به صورت چشمههای آب شیرین از زیر زمین بیرون میآیند. در طول زمان، این حجم آب در حال حرکت است و هر از چند گاهی بخشی از آن به اقیانوسها ختم مییابند که همان نقطه شروع است، و باز مجدداً این مسیر طی میشود.
اجزای چرخه آب
دفتر بررسیهای زمینشناسی آمریکا ١۶ جزء برای چرخه آب یافته است:
- ذخیره آب در اقیانوسها
- تبخیر
- تصعید
- تبخیر و تعرق
- آب در اتمسفر
- میعان
- بارش
- ذخیره آب در برف و یخ
- رواناب ناشی از برف به داخل نهرها
- رواناب سطحی
- جریان رودخانه
- ذخیره آب شیرین
- نفوذ
- ذخیره آب زیرزمینی
- جریان آب زیرزمینی
- چشمهها
توزیع آب در دنیا
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 31
مطالب مرتبط