جریان نقدی و فعالیت های عملیاتی
وجه نقد از منابع مهم و حیاتی هر واحد انتفاعی است و ایجاد توازن بین وجوه نقد در دسترس و نیازهای نقدی مهمترین عامل سلامت اقتصادی هر واحد انتفاعی است. وجه نقد از طریق عملیات عادی و سایر منابع تامین مالی به واحد انتفاعی وارد می شود و برای اجرای عملیات، پرداخت سود، بازپرداخت بدهی ها و گسترش واحد انتفاعی به مصرف می رسد. سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان برای برآورد گردش آتی وجوه نقد در یک واحد انتفاعی مشخصا با تاثیر فعالیت های حاصل از عملیات عادی، فعالیت های تامین مالی و سرمایه گذاری بر گردش وجه نقد اهمیت می دهند. بر اساس بیانیه هیات استانداردهای حسابداری مالی هدف از گزارشگری مالی خارجی فراهم آوردن اطلاعات است، به نحوی که کاربران یا استفاده کنندگان بتوانند مقدار، زمان بندی و ریسک جریان های نقدی آتی موسسه را ارزیابی کنند (گاررود و هادی، 1998).
حسابداری تعهدی تلاش دارد تا مجموعه معاملات و سایر رویدادها را در طول همان دوره ای که آن معاملات و رویدادها اتفاق افتاده اند ثبت کند و همچنین به واسطه باز بودن دست مدیریت در دستکاری اطلاعات مربوط به حسابداری تعهدی از عینیت کافی برخوردار نیست. در حالی که اگر سیستم حسابداری بر مبنای دریافت و پرداخت نقدی شکل گیرد نه تنها از عینیت کافی برخوردار است، بلکه قابل فهم خواهد بود و نیازی به مفروضات و استدلال های پیچیده و مبهم برای درک اطلاعات نیست. جریان های نقدی از منابع مهم و اساسی در هر واحد تجاری به شمار می رود و بسیاری از تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان بر اساس آن انجام می شود. سرمایه گذاران و اعتبار دهندگان به عنوان تامین کنندگان اصلی منابع مالی شرکت از سود و جریان های نقدی به عنوان معیاری از توانایی واحد تجاری در پرداخت سود سهام و ایفای تعهدات در آینده استفاده می کنند (سیاه چشم، 1392).
جریان های نقدی نسبت به سود و اقلام تعهدی مبنای بهتری برای تصمیم گیری سرمایه گذاران است، به نحوی که سرمایه گذاران تا حد بسیار زیادی به پیش بینی جریان های نقدی به دلیل اینکه عینی و احتمال دستکاری آن کم است واکنش مثبت نشان می دهند (خدادادی و جان جانی، 1388). با توجه به اهمیت اطلاعات مربوط به جریان های نقدی، هیات استانداردهای حسابداری مالی (FASB) در استاندارد حسابداری شماره 95 هدف از این اطلاعات را کمک به سرمایه گذاران، بستانکاران و سایر استفاده کنندگان بیان می کند (هیات استانداردهای حسابداری مالی، 1987). جریان های نقدی از منابع مهم و اساسی در هر واحد تجاری به شمار می رود و بسیاری از تصمیمات اقتصادی استفاده کنندگان بر اساس آن انجام می شود (رسائیان و غفاری، 1391).
فهرست مطالب
جریان های نقدی
2-1-17جریان های نقدی حاصل از فعالیت های عملیاتی
2-1-18 محتوای اطلاعات وجوه نقدی عملیاتی و ارزش بازار شرکت
2-1-19 محتوای اطلاعات وجوه نقدی آزاد و ارزش بازار شرکت
2-1-20 ارتباط بین سوددهی و اجزای آن و ارزش بازار شرکت ها
2-1-21- ارزش اطلاعاتی جریانات نقدی
2-1-22- ارزش اطلاعاتی اقلام تعهدی
2-1-23- ارزش بازار سهام عادی
2-2 مروری بر پیشینه تحقیق
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 37
مطالب مرتبط