خواص بره موم در درمان سرطان

خواص بره موم در درمان سرطان
بره‏ موم یا برموم و نام انگلیسی Propolis تنها آنتى ‏بیوتیک فوق العاده قوى در طبیعت مى ‏باشد. بره‏ موم را زنبور عسل از ترکیب صمغ بعضى از گیاهان با شهد، موم و گرده گل درست مى‏ کند.

کاربرد بره موم در کندو عسل:
زنبور، بره‏ موم را جهت ضد عفونى و اندود کردن به کار مى‏ برد نیز جالب است بدانید که زنبور، بره‏ موم را در دهانه ‏ى ورودى کندو قرار مى ‏دهد تا هنگام رفت و آمد، آن‏ها بتوانند پاهاى خود را استریل نمایند.

طبیعت بره موم گرم و خشک است

کاربرد بره موم در عصر رومیان و یونانیان:
رومیان و یونانیان باستان بره‏ موم را جهت درمان عفونت و تب و هم‏چنین جهت التیام زخم‏ هاى مجروحان بکار مى‏ بردند.

بره موم قویترین آنتی بیوتیک:
بره‏ موم را مى‏ توان جایگزین آنتى‏ بیوتیک‏ هاى شیمیایى نمود به این دلیل که داراى عارضه ‏ى جانبى نمى ‏باشد و هم‏چنین باکترى‏هایى را که به مواد شیمیایى مقاوم هستند را به راحتى از بین مى‏ برد.

ترکیبات بی نظیر بره موم:
بره‏ موم داراى مواد معدنى، ویتامین‏هایى چون‏A وB 1 وB 2 وB 3 ، بیوتین، آلبومین، کلسیم، منیزیم، آهن، روى، سیلیس، پتاسیم، فسفر، منگنز، کبالت و شانزده نوع اسید آمینه و هم‏چنین مجموعه‏اى از بیوفلاونوئیدها مى ‏باشد. نکته ‏ى قابل توجه اینکه مقدار بیوفلاونوئیدهاى (ویتامین‏D ) داخل بره ‏موم ۵۰۰ برابر بیشتر از پرتقال مى ‏باشد. به استثناى ویتامین‏K ، بره‏ موم شامل تمام ویتامین‏هاى شناخته شده مى‏ باشد و هم‏چنین بره‏ موم داراى چهارده ماده معدنى لازم براى بدن به جز سولفور مى‏ باشد.

خواص بره موم در طب سنتی:
بره‏ موم؛ ضد باکترى، ویروس، قارچ، التهاب و نیز آنتى ‏بیوتیک و آنتى ‏اکسیدان مى‏ باشد و براى درمان بیمارى‏ هایى چون حساسیت، خون‏مردگى، سوختگى، کوفتگى، زخم، سرطان، خستگى، مشکلات تنفسى، جوش‏ها، اختلالات پوست، آفتاب سوختگى، سرفه، عفونت، سرماخوردگى، آنفلوانزا، زونا و جراحات به کار گرفته مى ‏شود.(۱)

خواص پزشکی بره موم :
این ماده خارق العاده خواصی شامل اثر ضد باکتریایی، ضد قارچی، ضد انگلی، آنتی اکسیدانی، ضد التهابی، ضد پوسیدگی دندان دارد، همچنین به عنوان تقویت کننده سیستم ایمنی بدن، بهبود دهنده اختلالات دهان و لثه، بی‌حس کننده موضعی، کاهش دهنده فشار خون کاربرد دارد.در طب سنتی از بره موم در درمان بیماری های عفونی استفاده شده است بر این اساس در تحقیقی که در سال ۲۰۱۵ توسط دکتر شاهین گوانجی انجام شد اثر عصاره بره موم زنبور عسل بر روی پاتوژن های بیماری زاد بررسی شد که نتایج این طرح نشان داد عصاره بره موم دارای خاصیت آنتی میکروبیال قوی در غلظت ۳۰ % بر روی Candida albicans میباشد و نتایج این طرح در سال ۲۰۱۵ در مجله Chinese Journal of Integrative Medicine منتشر شد.(۲)

روش مصرف بره موم و مقدار مصرف بره موم:
روزانه مقدار ۲ گرم بره موم را در یک قاشق عسل مخلوط کرده و میل شود
بهترین زمان مصرف بره موم قبل از صبحانه می باشد

منابع:
۱- دریایى، محمد، دانشنامه طب اهل بیت علیهم السلام بر اساس طب الأئمه علیهم السلام، ۱جلد، پیام کتاب – تهران، چاپ: اول، ۱۳۸۸ ه.ش.
۲- Gavanji S, Larki B. Comparative effect of propolis of honey bee and some herbal extracts on Candida Albicans. Chinese Journal of Integrative Medicine. 2015:1-7.
لینک مقاله
http://link.springer.com/article/10.1007%2Fs11655-015-2074-9



مطالب مرتبط