پاورپوینت پرورش زنبور عسل به بررسی ساختار و وظایف انواع زنبورها در کندو، شرایط محیطی مناسب، ابزارهای مورد نیاز و فرآیندهای مختلف در زنبورداری می پردازد. این مقاله به طور جامع، تکنیک ها و نکات مهم در مدیریت کندوها را توضیح می دهد.
مقدمه
پرورش زنبور عسل، یکی از فعالیتهای مهم کشاورزی است که علاوه بر تولید عسل، نقش حیاتی در گردهافشانی و باروری گیاهان دارد. زنبورهای عسل به دلیل نقش مهمی که در تولید مواد غذایی و افزایش محصولات کشاورزی ایفا میکنند، برای بسیاری از کشاورزان و باغداران اهمیت ویژهای دارند. این موجودات کوچک، با همکاری بی نظیر خود در داخل کندو، وظایف مختلفی را انجام می دهند که منجر به بقای کندو و تولید محصولات با ارزش میشود.
زنبورهای یک کندو شامل یک ملکه ، چند صد زنبور نر و چندین هزار زنبور کارگر می باشد. در تابستان و بهار که زنبورها فعالیت زیادی برای جمع آوری شیره دارند کندو ممکن است پنج تا هفت کیلو زنبور داشته باشد و تعداد زنبورهای نر در این موقع زیادتر از هر موقع دیگر در کندو دیده شوند. هر یک از این دو نوع زنبور وظیفه خاصی دارند اما منظوری که یک کندو تعقیب مینماید عبارت از بقای نسل و یا دفاع و نگهداری کندو میباشد و نظر انفرادی در بین نیست و هیچکدام از آنها در نتیجه سعی انفرادی قادر نیستند که برای مدت طولانی زنده بمانند و بنابراین هدف آنها بطور دسته جمعی انجام میگیرد.
در این پاورپوینت، به طور جامع به بررسی شرایط محیطی مناسب برای پرورش زنبور عسل، ابزارها و تجهیزات مورد نیاز برای زنبورداری، و فرآیندهای مرتبط با مدیریت کندوها پرداخته شده است.
زنبور ملکه
زنبور ملکه نسبتا درشت تر و درازتر از کارگران و درازتر از زنبوران نر است، اما پهنتر از آنها نیست. از آنجا که شکم ملکه طویل و در سطح زیرین پهن است، طول بال هایش نسبت به بدن از بال کارگرها و زنبوران نر کوتاهتر است. نیش ملکه کمی خمیده است و نسبت به نیش کارگر دارای دندانههای کمتری است و فقط برای از بین بردن ملکههای رقیب به کار میرود. حرکت ملکه در حالت عادی ملایم است اما در مواقع احتیاج میتواند با سرعت حرکت کند. تمام تخم هایی که در سلول ها قرار دارد، بوسیله ملکه واحد کندو گذاشته میشود. این ملکه در جوانی در هوای آزاد با یک یا چند نر پشت سر هم جفت گیری و برای خود تا آخر عمر اسپرم ذخیره میکند.
ملکه معمولاً مادر تمامی زنبورهای موجود در کندو است. جنسیت آن ماده بوده و مهمترین وظیفهاش تخم گذاری میباشد. ملکه در تاریکترین و محفوظترین نقطه کندو سکونت دارد و در اطراف این محل خانههای ویژهای برای محافظت از تخمها و نوزادان قرار گرفته. علاوه بر اینها سه تا ده خانه برای ملکههای جوان در نظر گرفته شده است. ملکه همانند روح کندو محسوب میشود و اگر ملکه را بردارند و جانشینی برای او وجود نداشته باشد بعد از سه یا چهار ساعت تمام کارهای کندو متوقف میشود و بعد از مدتی زنبورها بر اثر اندوه نداشتن ملکه نابود میگردند. ملکه از اواخر فروردین تا اواخر خرداد روزانه حدود ۱۵۰۰ تخم میگذارد. ملکهها و کارگرها از تخمهای لقاح شده و نرها از تخمهای غیر لقاح شده (هاپلودید) به وجود میآیند.
پرورش ملکه
در یک کلنی زنبور عسل ، پرورش ملکه ممکن است به یکی از علل زیر صورت گیرد:
• نشاندن ملکه جدید به جای ملکهای که به علت نامعلوم معدوم شده است.
• تعویض ملکهای که پیر شده ولی هنوز مایل است فعالیت داشته باشد.
• برای ازدیاد کلنی یا بچه بیرون کردن.
در هر یک از حالات فوق ، کارگزاران موقعی اقدام به ساختن خانه ملکه و پرورش آن میکنند که ماده بخصوص جلوگیری کننده به آنها نرسد. در حالت اول ، چندین ملکه در خانههای اضطراری که با تغییر شکل خانه کارگران ساخته شده، پرورش داده میشوند. در ابتدای ساختمان خانه اضطراری ، سلول اصلی بوسیله مایع بخصوصی که از غده زیر فکی کارگران ترشح میشود، انباشته شده، لارو داخل سلول اصلی در سطح آن شناور میشود. به این ترتیب ، لارو وارد قسمت ویژهای که برای پرورش ملکه ترتیب داده شده میگردد.
لاروهایی که برای پرورش اضطراری ملکه انتخاب میشوند اغلب دو روزه هستند ولی لاروهای سه روزه هم میتوان یافت. معمولا کارگران کوشش میکنند که در پرورش اضطراری ملکه از لاروهای مسنتر استفاده کنند. در صورتی که لارو انتخاب شده برای پرورش ملکه دو روزه باشد، در حدود ۱۱ روز بعد ، ملکه کامل از سلول خارج میشود و اگر شرایط هوایی مساعد باشد، در فاصله ۱۰ روز بعد جفت گیری کرده خود را برای تخم گذاری آماده می کند. در این صورت ، از وقتی که کندو ملکهای را از دست میدهد تا هنگامی که ملکه تخمگذاری جانشین آن گردد حداقل سه هفته طول میکشد.
فهرست مطالب
مقدمه
زنبورهای یک کندو
زنبور ملکه
پرورش ملکه
زنبور نر
زنبور کارگر
وظایف زنبورهای کارگر
نوزادان
زنبور عسل
فصل پرورش زنبورها
ژل رویال
بره موم
گرده گل
شرایط محیط زنبور
استقرار زنبورستان در کنار دریا یا رودخانه
لوازم مورد نیاز برای زنبورداری
دودی یا Smoker
منابع
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 25
مطالب مرتبط