در این مطلب از سایت وطن فایل دانلود مقاله نشانه شناسی را به صورت فایل ورد و قایل ویرایش برای شما کاربران گرامی گردآوری کرده ایم که دارای 27 صفحه می باشد که بعد از پرداخت و خرید لینک دانلود مقاله نشانه شناسی برای شما نمایش داده خواهد شد و همچنین لینک دانلود مقاله مورد نظر برای شما ایمیل خواهد شد.
نشانه شناسي (Semiotics) چيست؟
واژه نشانه شناسي داراي ريشهاي يوناني است. اين علم در قلمرو نشانه (sign) و معنا (meaning) به پژوهش ميپردازد. اين نام در حقيقت از واژگان علم پزشكي كه علائم بيماريها را مورد بررسي قرار ميدهد، برگرفته شده است. از دوران باستان، فيلسوفان، منطقدانان و دستورشناسان به تحقيق درباره نشانهها مشغول بودهاند و از عصر رمانتيك تا به امروز شاهد تلاش پيگير زبانشناسان، مردمشناسان، روانشناسان، جامعهشناسان و ادبياتپژوهان براي تدوين نظريهاي منسجم درباره دلالت در ارتباط (signification in communication ) و شناخت (knowledge ) بودهايم و اين خود تعريف جديدي ار اين موضوع علم نشانهشناسي است.
چالرز پيرس فيلسوف آمريكايي، زيگموند فرويد روانپزشك اتريشي، فردينال سوسور زبانشناس سوئيسي و آلژيرداس گرمس معناشناس فرانسوي ليتوانيايي تبار خدمات بيشائبهاي به نشانهشناسي در قرن بيستم نمودند. تكيه آنها بيشتر بر جوانب مختلف ماهيت عيني معنا و نقش انكارناپذير آن در فرايندهاي قياسي (deductive ) انديشه، احساسات، ساختار (structure ) زبان انساني و كنشهاي روايت شده (narratated acts) يا قابل روايت بوده است. ما انسانها و در بعضي از موارد حيوانات در قالب نشانه ها اعم از زباني و غيرزباني (non-linguistic) ميانديشيم، حتي به وسيله آنها احساس ميكنيم و در واقع در جهاني مملو ار نشانههاي زباني (linguistic signs) زندگي ميكنيم. اما نشانههاي زباني تنها بخشي از معضل دلالت را تشكيل ميدهد. در عصر ما نشانهشناسي از يك سو بدل به يكي از شاخههاي فراگير علوم انساني شده و از سوي ديگر به صورت يكي از ابعاد مهم فلسفه باقي مانده است و نقش آن را به عنوان زبان واحد علوم انساني، ميتوان با نقش رياضيات در علوم طبيعي مقايسه كرد. پژوهشهاي منحصر به فرد نظري و علمي محققاني چون بپتيتو فيلسوف فرانسوي،اكو همكار ايتاليايي او و توم رياضيدان فرانسوي تاثير به سزايي در پيشرفت نشانهشناسي در بين علوم ديگر شده است.
آثار سوسور به همراه آثار رومن ياكوبسن (زبانشناس روسي)، علم زبانشناسي كشور دانمارك را كه داراي بزرگاني چون اتو يسپرسن، ويگو بروندل، كنود تويهبوو، پل ديدهريكسن(متخصص علم صرف و نحو) و لوييس يلمسلو( زبانشناس تطبيقي و پدر نظريه زبانشناختي گلوسماتيك (Glossematics) بوده است،به شدت تحت تاثير قرار داد. اين محققان البته بجز يسپرين از بنيانگذاران حوزه زبانشنانسي كپنهاگ(Copenhagen School of Linguistics) مسير اين علم را تغيير داد. نظريات آنان امروزه نيز بخصوص براي پژوهشهاي زبانشناختي و نشانهشناختي معاصر در زمينه دلالت هماوردي قدر به شمار ميرود.
همانگونه كه مطلع هستيد، هر چند كه تحقيقات نظري فرويد، سرنوشت كاملا متفاوتي پيدا كرد ولي تاثير انكارناپذيري بر متنشناسي (textual science) دانمارك كه از دهه 60 به بعد تكامل يافته است، برجاي گذاشت. از سوي ديگر آثار پيرس در بهره جستن از منطق (logic) و حفظ جنبه فلسفي نشانهشناسي نقش عمدهاي ايفا كرده است. رياضيات نيز از طريق الگوهاي پويا و پركاربرد رنه تامس در اين امر سهيم گرديده است. اولين كسي كه اين الگوها را با معناشناسي (semantics) ساختارگراي گرمس- كه در دهه هاي 80 و 90 در نشانه شناسي دانمارك متكامل گرديده است- تلفيق كرد، پتيتو بود.
مقاله نشانه شناسی به صورت فایل دنلودی می باشد شما بعد از پرداخت مبلغ مورد نظر می توانید در همان لحظه فایل را دریافت نمایید. در صورتی که به هر دلیلی موفق به پرداخت و یا دانلود نشدید از قسمت تماس با ما سایت، به ما اطلاع دهید تا در کمترین زمان ممکن به مشکلات شما رسیدگی کنیم.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط