تحقیق در مورد مواجهه با سوانح

تحقیق در مورد مواجهه با سوانح

این تحقیق در مورد مواجهه با سوانح می باشد و به طور مفصل به بیان انواع سانحه و روش های مقابله با آن ها می پردازد.

مقدمه
سرزمین ایران با توجه به تنوع اقلیمی و شرایط طبیعی متفاوت و متنوع آن و همچنین عدم رعایت استانداردهای علمی در ایجاد سازه‌ها، به یکی از آسیب پذیرترین کشورهای جهان در برابر وقوع حوادث و سوانح طبیعی در دنیا تبدیل شده است.

پهناور بودن سرزمین ما و ویژگی‌های خاص جغرافیایی، اقلیمی و زیست محیطی آن، سبب شده که از 41 نوع سانحه طبیعی شناخته شده درجهان، 31 نوع آن در ایران امکان وقوع داشته باشد که سیل و زمین لرزه بیشترین سهم را به خود اختصاص داده به نحوی که هر از گاهی یکی از این دو سانحه طبیعی، بخش های از شهرهای کشوررا تخریب کرده است.

کارشناسان یکی از مهم ترین معضلات مدیریت ارزیابی سانحه در کشورهای آسیب پذیر و خطرخیز همچون ایران را نبود فرهنگ سازی جهت شناخت حوادث و سوانح طبیعی و نا آشنایی اقشارمختلف مردم و امدادگران از برنامه های کاهش اثرات این گونه بلایای طبیعی می دانند.

تعریف
حوادثی مثل سیل و زلزله که در سطح کشور از احتمال وقوع بالاتر برخوردارند از طریق ساخت سدها، سیلبندها و بندهای انحرافی و آبخیزداری مناطق کوهستانی و شیبدار و نیز با ساخت منازل مسکونی مقاوم در سطح قابل ملاحظهای کاهش مییابند.

هر یک از عناصر جوی به تنهایی میتواند بلایای مهمی مانند افزایش دما و گرمازدگی، سرعتهای زیاد باد و وقوع توفان، بارشهای تندری و وقوع تگرگ، یخبندان و سرمازدگی و … را ایجاد کند. اما بیشترین خسارات جانی و مالی بر اثر پدیدههای جوی ترکیبی و خطرات ثانویه ناشی از آنها میباشد؛ مانند توفان، رعد و برق، خشکسالی‌ها، سیل، آتش‌سوزی و … .

تأثیرگذاری بلایای جوی بر جوامع با توجه به وضعیت توسعه اقتصادی و آسیب‌پذیری آنها متفاوت است. به طوری که رویدادهای جوی بیشترین خسارات جانی را در کشورهای کمتر توسعه‌یافته و بیشترین خسارات مالی را در کشورهای بیشتر توسعه یافته ایجاد می‌کنند.

بررسی اطلاعات و آمار طی سال‌های ۹۲-۱۹۶۳ نشان می‌دهد که مرگ و میر ناشی از سیل به علت مشکلات غیرقابل پیش‌بینی روبه افزایش بوده، در حالی که مرگ و میر ناشی از توفان‌های حاره‌ای به دلیل موفقیت نسبی در پیش‌بینی و هشدار طرح‌های تخلیه مناطقِ در خطر کاهش یافته است.
در سال‌های مذکور وقوع خشکسالی‌ها نیز افزایش قابل ملاحظه‌ای را نشان داده‌اند. کاهش اثرات سیلاب با روش‌هایی مانند مقاومت در مقابل خطر توسط طراحی و ساخت دیواره‌های مناسب یا ساخت‌های دفاعی در مقابل سیل قابل حصول است.

کاهش خسارات ناشی از رویدادهای جوی اقلیمی با اجرای برنامه‌های بلندمدت و کوتاه‌مدت مانند اعلام خطر بهنگام و استفاده مناسب از زمین ممکن می‌باشد.
در سال‌های اخیر نگرانی دانشمندان در مورد تغییرات اقلیمی ناشی از دخالت‌های بی‌رویه بشر در طبیعت و افزایش آلودگی‌های جوی بیشتر شده است. افزایش دمای سطح زمین که از نیمه دوم قرن اخیر شتاب بیشتری به خود گرفته است، معلول عواملی چون افزایش فعالیت‌های صنعتی و تولید روزافزون گازهای گلخانه‌ای است.

یکی از نتایج افزایش دما که تغییراتی را در روابط متقابل بین اقیانوس‌ها و سیستم گردش عمومی به وجود می‌آورد بروز خشکسالی در برخی از نقاط جهان و رخداد توفان و سیلاب در نقاط دیگری از زمین می‌باشد.

خشکسالی با کاهش آب قابل دسترسی می‌تواند به شکل‌های گوناگون مانند کمبود بارش، کاهش آب رودخانه‌ها و یا پایین رفتن سطح آب‌های زیرزمینی مشاهده گردد.

فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
طبقه‌بندی بلایای طبیعی
انواع سانحه
سوانح آرام
سوانح غیر مترقبه
حادثه
سانحه
اولین اقدام در صحنه سانحه چیست؟
پیش‌آگاهی
افزایش خسارات
روش‌های پیش‌بینی و پیشگیری
بحران
بازتوانی
بازسازی
مدیریت سانحه
پنج مولفه اصلی فرآیند مدیریت سانحه
برنامه ریزی برای سوانح غیر مترقبه
هفت گام برای آمادگی در برابر سوانح طبیعی
صندوقچه اضطراری، لازمه انبار اضطراری
هشدار برای ساکنان خانه‌های در حریم سیل
۱۲ اقدام مهمی که در زمان حادثه باید بدانید
فناوری، خط مقدم مقابله با بلایای طبیعی
بیشترین هزینه برای آسیا و اقیانوسیه
قدرت هوش مصنوعی
سیستم‌های هشدار اولیه
مدیریت سیل با پیش‌بینی درست
اینترنت اشیا (IoT) و پهپادها
ماهواره‌های
تشخیص لغزش و رانش زمین
پیشگیری از آتش‌سوزی جنگل
پیش‌بینی فعالیت لرزه‌ای
نتیجه گیری
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 38

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط