این تحقیق در مورد شخصیت می باشد که به طور کامل به بررسی تعریف، انواع و اختلالات شخصیت پرداخته می شود. این تحقیق به دانشجویان رشته های روانشناسی ، علوم تربیتی ، علوم اجتماعی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
به نظر میرسد وقتی از شخصیت شناسی حرف میزنیم، یا دربارهی شخصیت کسی اظهارنظر میکنیم، تا حد خوبی میدانیم دربارهی چه چیزی صحبت میکنیم.
همچنین اگر کسی به شما بگوید که از نظر شخصیتی با همکارش تفاوت دارد و به همین علت، تعارضهای فراوانی را در محیط کار تجربه میکند، احتمالاً فکر میکند منظور خود را به صورت واضح و شفاف بیان کرده است.
وجود تقاضای قابلتوجه برای کتابهای شخصیت شناسی و نیز انواع کلاسها و دورههای آموزشی درباره شخصیت، مورد دیگری است که ممکن است باعث شود فکر کنیم شخصیت و شخصیت شناسی برای اغلب انسانها، اصطلاحاتی شفاف و دارای تعریف مشخص هستند.
معنی شخصیت
اگر کمی جستجو کنید و بخواهید بفهمید که «شخصیت یعنی چه؟»، به سرعت به نتیجه میرسید که بر سر تعریف شخصیت در روانشناسی اتفاقنظر وجود ندارد و در مورد شخصیت، هر کس دیدگاه و سلیقهی خود را مطرح کرده است. بنابراین اصلاً نمیتوانید به سادگی شخصیت را تعریف کنید.
ابتدا چند تعریف شخصیت را با هم بخوانیم و مرور کنیم و سپس به سراغ تعریف کاربردی شخصیت برویم:
تعریف شخصیت شناسی از نگاه Rychlak : دغدغهی ما در شخصیت شناسی این است که سبکهای مختلف رفتار را که ارگانیسمهای مختلف [از جمله انسان] بر حسب عادت از خود بروز میدهند، مطالعه کنیم.
تعریف شخصیت از نظر Patrick و Carrion: شخصیت یعنی مجموعهی دریافتها، هیجانها، ذهنیتها، انگیزهها و اقدامهای یک فرد در تعامل با شرایط محیطی مختلف.
تعریف و مفهوم شخصیت از نگاه بی اف اسکینر (از دانشمندان بزرگ در روانشناسی رفتارگرا)
شخصیت یک مفهوم غیرضروری است و اصلاً به تعریف چنین واژهای نیاز نبوده و نیست.
تعریف شخصیت از نگاه Albert Ellis: شخصیت شامل رفتارها، سبک فکرها، شیوهی حرف زدن، درک محیط و تعاملهای بین فردی است که پیوسته [بر اساس یک الگوی قابل تشخیص] در یک فرد مشاهده میشود.
تعریف شخصیت شناسی از نگاه Robert Ewen: شخصیت شناسی به جنبههایی از رفتار هر فرد میپردازد که «مهم بوده» و «در طول زمان، نسبتاً پایدار هستند.»
مهمترین نکتهای که باید در این تعریفها مد نظر قرار دهیم این است که تعریف رفتار و شخصیت، شباهتها و اشتراکاتی دارند. اما آنچه شخصیت را از رفتار متمایز میکند، پیوستگی، دوام و بقاء الگوهای رفتاری است: یک بار فریاد زدن، یعنی شما عصبانی شدهاید (رفتار)؛ اما به صورت مکرر و در شرایط مختلف فریاد زدن بر سر این و آن، میتواند به این معنا باشد که شما عصبی و نوروتیک هستید (شخصیت).
فهرست مطالب
مقدمه
معنی شخصیت
صفات شخصیتی
چه عواملی در به وجود آمدن شخصیت تاثیر گذار هستند؟
اختلال شخصیت
علائم اختلال شخصیت
اختلال شخصیت پارانوید
اختلال شخصیت اسکیزوئید
اختلال شخصیت اسکیزوتایپی
ضد اجتماعی
مرزی
خودشیفته
وابسته
وسواسی
علت اختلال شخصیت چیست؟
عوارض اختلال شخصیت
معیار تشخیص اختلال های شخصیت
درمان اختلال شخصیت
روان درمانی
برنامه های درمان بیمارستان و مطب
سبک زندگی و درمان های خانگی
کنار آمدن و حمایت
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 25
مطالب مرتبط