این تحقیق با موضوع سازه فولادی بوده و به طور کامل به بیان تعریف، تاریخچه، مزایا، معایب، ویژگی ها و اجرای سازه های فولادی می پردازد و در انتها تعدادی از سازه های فولادی معروف جهان را معرفی می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران – ساختمان ، معماری و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
سازه فولادی نوعی سازه است که مصالح اصلی آن که برای تحمل بارها و انتقال آنها به کار میرود از فولاد است. اتصالات به کار رفته در این نوع سازهها از نوع جوشی، پرچی یا پیچ و مهره میباشد و بسته به نوع اتصالات، قطعات طرح شده و کنترلهای مربوط بر روی آنها انجام میشود.
در حال حاضر فولاد از مهمترین مصالح برای ساخت ساختمان و پل و سایر سازههای ثابت است.
امروزه فولاد که همان آلیاژ ساخته شده از آهن و کربن است، با قابلیت های متعدد خود به یکی از کارآمدترین مصالح ساختمانی بدل شده است. سازه های فولادی چنان جایگاه ویژه ای در ساخت و ساز دارند که در برخی پروژه های ساخت و ساز با هیچ یک از سایر مصالح قابل جایگزینی نیستند. سازه فولادی قابی، سازه فولادی پوسته ای، سازه فولادی معلق و سازه فولادی خرپا از اصلی ترین انواع سازه های فلزی به حساب می آیند.
سیستم سازه ای
«سیستم سازه ای» (Structural System)، اصطلاحی در مهندسی سازه است که برای اشاره به مجموعه المانهای باربر یک سازه مورد استفاده قرار میگیرد. این سیستم، روش اجرای المانهای سازه و نحوه نگهداری یا انتقال بارها توسط آنها را نمایش میدهد. سیستمهای سازهای به منظور نگهداری از کل سازه (ساختمان، پل، تونل و غیره) یا بخشی از آن طراحی میشوند.
به عنوان مثال، وظیفه سازه اسکلت فولادی، نگهداری از کل ساختمان و تمام المانهای درون آن است. در حالی که یک سازه فضاکار، فقط وطیفه نگهداری از سقف را برعهده دارد. آشنایی با سیستمهای سازهای و نحوه عملکرد آنها در شرایط بارگذاری مختلف، از مبانی مهندسی سازه است.
فهرست مطالب
مقدمه
سیستم سازه ای
انواع سیستم سازه ای کدام هستند؟
سازه فولادی چیست؟
تاریخچه سازه های فولادی
دستهبندی سازه های فولادی
مزایای انواع سازه های فلزی
معایب ساختمان های فولادی
مقاومت کم در برابر حریق
ایمنی کم در مرحله اجرای ساختمان فولادی
مراحل اجرای اسکلت فولادی
انواع فولاد ساختمانی کدام هستند؟
فولاد کربنی چیست؟
فولاد کم آلیاژ پر استحکام چیست؟
فولاد بازپخت شده چیست؟
اجزای سازه فولادی کدام هستند؟
اعضای کششی سازه فولادی
اعضای فشاری سازه فولادی
اعضای خمشی سازه فولادی
اعضای تحت ترکیبی از بارها
اتصالات سازه فولادی کدام هستند؟
بر اساس ابزار اتصال
بر اساس توزیع نیروهای داخلی
بر اساس المانهای سازنده
بر اساس عضوهای متصل شونده
بر اساس روش اجرا
استاندارد طراحی اتصالات سازه های فولادی
نمونه سازه های فولادی جهان
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 29
مطالب مرتبط