این تحقیق در مورد چیپس بوده و مراحل کامل تولید آن را در کارخانه مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های صنایع غذایی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
سیب زمینی یک ماده غذایی پرمصرف به شمار می آید که در تهیه انواع غذاها و فرآورده های خوراکی مورد استفاده قرار می گیرد از جمله محصولاتی که از سیب زمینی تولید می شود می توان به چیپس سیب زمینی، چیپس خلالی یا خلال سیب زمینی، سیب زمینی نیم پز منجمد (فرنچ فرایز) یا سیب زمینی نیمه آماده و سیب زمینی سرخ شده اشاره کرد.
برای تولید چیپس سیب زمینی با کیفیت و مرغوبیت بالا، در بازار جهانی مستلزم استفاده از تکنولوژی و ماشین آلات فرآوری و بسته بندی پیشرفته می باشیم ،ضمن اینکه تمامی استاندارد های بین المللی باید در این فرآیند تولید رعایت شود.
در خط تولید چیپس، کنترل دما از اهمیت بالایی برخوردار می باشد، به همین دلیل برای حفظ کیفیت، سیستم گردش و سیرکوله روغن، مناسب ترین انتخاب طبق استانداردهای بین المللی در این فرآیند می باشد.
فرآیند تولید چیپس سیب زمینی
انتخاب سیب زمینی مناسب و جدا سازی ناسالم ها
لکه گیری و پوست گیری سیب زمینی
برش سیب زمینی
خشک کردن سیب زمینی
عملیات ضد عفونی و رنگبری (بلاچینگ)
مرحله سرخ شدن یا سوخاری شدن سیب زمینی
مرحله نمک زنی و افزودن طعم دهنده ها
مرحله خشک کردن
مرحله بازرسی و سرمایش
مرحله بسته بندی محصول
فرآیند تولید و بسته بندی چیپس و خلال سیب زمینی
ماده اولیه تولید چیپس، سیب زمینی می باشد که برای تولید چیپس به سیب زمینی با شاخص های خاص نیازمندیم از جمله این شاخص ها داشتن قند پایین می باشد به همین دلیل برخلاف تصور عموم هر سیب زمینی برای تولید چیپس مناسب نیست. بعد از چیده شدن سیب زمینی از مزرعه و انتقال آن به انبار کارخانه این محصول در دمای مناسب نگهداری می شود تا برای مرحله تولید آماده شود.
مرحله اول از قسمت شستشو سیب زمینی آغاز می گردد که محصول مورد نظر در حوضچه های بزرگ شسته شده و توسط دستگاه آبگیر سانتریفیوژ آبگیری می شود و سپس برای پوست گیری به دستگاه پوست کن سیب زمینی انتقال پیدا می کند.
در این دستگاه، محصول داخل یک محفظه مخصوص قرار گرفته و توسط نیروی گریز از مرکز سیب زمینی ها با جداره دستگاه که از پوشش خاصی برخوردار است، سایش پیدا کرده و پوست سیب زمینی کنده می شود برای سهل نمودن بیشتر این کار از آب هم استفاده می شود تا سطح سیب زمینی مرطوب باشد.
پس از مرحله پوست گیری یک بار دیگر محصول توسط نازل های آب پاش مورد شستشو قرار گرفته و به دستگاه اسلایسر سیب زمینی انتقال می یابد. اسلایسر سیب زمینی با استفاده از تیغه های مخصوص، سیب زمینی را به شکل ورقه ورقه شده در آورده و پس از آن سیب زمینی به دستگاه بلانچر منتقل می شود.
در این دستگاه در دو مرحله، محصول داخل آب گرم و آب سرد قرار می گیرد. این شوک وارد شده باعث ترد شدن محصول در مرحله سرخ کردن می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
فرآیند تولید چیپس سیب زمینی
فرآیند تولید و بسته بندی چیپس و خلال سیب زمینی
1-دستگاه خاکگیر
2-بالابر مودولار
3-دستگاه پوست گیر سیب زمینی
4-دستگاه نوار استیل بازبینی
5-بالابردر خط تولید چیپس سیب زمینی
6-اسلایسر
7-بلانچر
8-وان استیل
9-دستگاه آب گیر سانتریفیوژ
10-دستگاه فر پخت
11-دستگاه روغن گیر
12-دستگاه طعم زن
13-بالابر z
14-دستگاه بستهبندی
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 18
مطالب مرتبط