دانلود اقدام پژوهی بررسی علل اشکالات در املانویسی دانش آموزان و راهکارهای درمان آن در قالب پژوهش
چکیده
این پژوهش در مورد بهبود مشکل درس املا نویسی یکی از دانش آموزان پایه اول میباشد. با بررسی علل و علائم ضعف املانویسی در دانشآموز متوجه شدم مشکل دانشآموز ناشی از حساسیت بیش فعالی و عدم تمرکز حواس و دیر آموزی و بیدقتی او میباشد. راه کارهایی جهت بهبودی و درمان این مشکل ارائه کردم که با اجرای این راه کارها تأثیر زیادی در بهبود املا دانشآموز مشاهده نمودم ومتوجه شدم که کارهای انجام گرفته توانسته است تا حدود زیادی ازتکرار اشتباهات مکرر وی دراملا و سایر درسها جلو گیری داشته باشد به طوری که: خود دانشآموز، خانواده، معلم و همکاران در مدرسه از بهبود مشکل املا نویسی دانشآموز ابراز خرسندی نمودند.
در این زمینه جهت برخورد با مشکلات املا نویسی دانشآموزان پیشنهاداتی ارائه شده است.
این دانش آموز به لطف خداوند امسال مشکلاتش بسیار کم شده است، با دوستان و سایر همکلاسیهایش ارتباط برقرار میکند. مفاهیم و مطالب درسی را بهتر میآموزد و میتوانم بگویم یکی از موفقترین عرصههای کاری من در طول سنوات خدمتم همین کار و آموزش این دانش آموز بوده است
مقدمه
یکی از مهمترین مشکلاتی که دانشآموزان با آن مواجه هسند ضعف املاست. اولین گام برای برطرف کردن هر ضعفی شناخت آن میباشد. چنانچه معلّم و مربی به موقع و دقیق مشکلات دانشآموز را تشخیص دهد میتواند سریع راه حل مناسب و منطقی را برای حل مشکل انتخاب و در جهت بهبود وضعیت آموزشی دانشآموزان اقدام نماید.
نوشتن مستلزم به کارگیری مهارتهای گوناگونی است. مهارتهای مکانیکی نوشتن مانند دست خط، هجی کردن و نقطه گذاری و مهارتهای زبانی مانند درک معنای کلمهها و دستور زبان و مهارتهای تفکر مانند سازماندهی و برقراری ارتباط میان مطالب از مهمترین مهارتهایی هستند که در نوشتن نقش دارند، باید همواره توجه داشته باشیم مشکل دانشآموز در کدام حیطه میباشد. بنا بر جدیدترین آمار حدود ۵ تا ۶ درصد از دانش آموزان دچار اختلالات یادگیری هستند به عبارت دیگر در یک کلاس ۳۰ نفری ۲ دانش آموز مبتلا به اختلال یادگیری داریم که آمار بالا و قابل توجهی است. یک کارشناس ارشد روان شناسی با بیان این که برخی کودکان در یک یا چند حیطه از ۳ اصل خواندن، نوشتن و ریاضیات دچار مشکل یادگیری هستند، گفت: این افراد در صورت آگاه نبودن معلمان و والدین با برچسبهایی مثل کند ذهن و شاگرد تنبل کلاس مواجه خواهند شد. عزت نفس این کودکان بر اثر شکستهای متوالی روحی پایین میآید و مشکلات یادگیری آنها به طور معمول با افزایش سن آنها وخیم تر میشود. نابرابری معنادار بین پیشرفت درسی و بهره هوش، نداشتن توجه و تمرکز، بیش فعالی، بی توجهی در کلاس درس، ناتوانی در حل مسئله، انگیزه کم، وابسته بودن به دیگران در انجام کارها و مهارتهای اجتماعی رشد نیافته و تأخیر جدی در آموختن را میتوان از مشخصههای ناتوانیهای یادگیری برشمرد…
دوره ابتدایی حساسترین مرحله آموزش و پرورش است که باید به همهٔ جوانب از جمله املا توجه خاص داشته باشیم، دانشآموزان باید از سالهای اولیه تحصیل به اهمیت املا و کاربرد آن در زندگی آشنا شوند و با توجه به نیازی که دارند به خوبی آن را بیاموزند تا دچار مشکل نشوند، به دلیل کاربرد املا در تمام موارد زندگی یادگیری صحیح آن الزامی است. در آموزش املاء یک نمونه و یا ترتیب حروف مدنظر میباشد و در آن خلاقیت مطرح نیست، املای یک کلمه بسیار مشکلتر از خواندن آن است زیرا بازشناسی یک کلمه یک عمل رمزگردانی است.
فهرست مطالب
چکیده ۱
مقدمه ۲
انواع اشتباهات املا نویسی : ۳
فعالیتهایی برای تقویت هماهنگی چشم و دست : ۵
کودکان با مشکلات حرکتی : ۷
اهمیت و ضرورت بیان مسأله ۸
نارسا نویسی : ۹
تشخیص نارسا نویسی مستلزن توجه به مراحل زیر است: ۱۰
توصیف وضعیت موجود ۱۱
گردآوری اطلاعات و شواهد (۱) ۱۲
تجزیه و تحلیل دادهها ۱۵
انتخاب راه حل جدید به صورت موقت ۱۶
راه حل پیشنهادی ( رد یا قبول ) ۱۷
گردآوری شواهد (۲) ۱۹
پیشنهادات ۲۱
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 26
مطالب مرتبط