دانلود مقاله روستای هرانده
علل و عوامل پیدایش روستا
پیدایش روستای هرانده تحت تاثیر عوامل طبیعی و اقتصادی می باشد، این عوامل شرایط مناسبی را برای زیست و اسکان ساکنین فراهم نموده و بصورت مجموعه پیوسته ای در پیدایش زمانی و مکانی روستا تاثیر داشته که شامل موارد زیر می باشند:
- وجود اراضی کشاورزی مناسب در مجاورت روستا
- نزدیکی به مراتع وسیع در منطقه
- امکان بهره گیری از رودخانه شهرآباد
- بهره مندی از آب و هوای کوهستانی
- نزدیکی به راههای ارتباطی
بستر طبیعی وعوامل موثر در شکلگیری و مراحل توسعه کالبدی روستا
در ایجاد و توسعه کالبدی روستای هرانده، وضعیت پستی و بلندی زمین نقش قابل ملاحظه ای داشته است بطوریکه استقرار این روستا در مکانی دره ای شکل موجب گردیده شبکه معابر روستا تنگ و باریک گردد و مساحت واحدهای مسکونی کاهش یابد بنابراین روستای هرانده با بافتی فشرده توسعه یافته است.
مراحل توسعه کالبدی روستا:
روستای هرانده با قدمت بیش از ۳۰۰ سال در ابتدا بصورت تعداد محدودی از واحدهای مسکونی ایجاد شده که در آن تعداد ۴ الی ۵ خانوار ساکن بوده اند این واحدها با نامهای «حاجی سره»، «نظر سره»، «محمود سره»، «بالا سره» و «وسط سره» شناخته می شوند و در بخشهای مرکزی روستا ایجاد شده اند. در مرحله دوم توسعه روستا در بخش شمالی و غربی اتفاق افتاده است و کوچه ها و معابر بصورت ارگانیک شکل گرفته است و در مراحل بعد توسعه روستا در قسمتهای جنوبی به صورت نسبتا منظم ادامه یافته است
مالکیت اراضی
اراضی روستا بر حسب نوع مالکیت به خصوصی ، عمومی، دولتی و وقفی تقسیم می گردند در این روستا مالکیتها ی دولتی شامل اراضی خدمات خانه بهداشت، مخابرات، مدارس کتابخانه و شرکت تعاونی می گردد، اراضی عمومی به حمام عمومی و اراضی وقفی به مسجد، امام زاده و گورستان اختصاص دارد و سایر اراضی واقع در محدوه روستا دارای مالکیت خصوصی میباشد .
کاربریهای وضع موجود روستا
شناخت کاربریهای یک سکونتگاه زیستی شامل سطح، سرانه، درصد، موقعیت و غیره میشود بر این اساس، هریک کاربریها ی روستای هرانده ارزیابی شده است
کاربری مسکونی
در روستای هرانده، سطح اختصاص یافته به ساخت مسکن در حدود ۲۶۴۱۶ متر مربع میباشد، سرانه کاربری مسکونی روستا ۵/۴۳ متر مربع بوده و ۵/۳۲ در صد از بافت کالبدی را به خود اختصاص داده است. در این ارتباط بافت فشرده روستا و سطح پاین قطعات مسکونی بر میزان سرانه مسکونی تاثیر داشته است
کاربری تجاری
در روستای هرانده ۱۱ واحد تجاری خرده فروشی وجود دارد مسا حت این واحدها در حدود ۳۱۲ متر مربع میباشد و سرانه کاربری تجاری در روستا برابر۵% متر مربع است. در این خصوص. نزدیکی به شهر فیروزکوه بر تامین برخی از نیازهای روزانه- هفتگی ساکنین روستا تاثیر داشته است و این امر میزان نیاز به ایجاد واحدهای تجاری کاهش میدهد
کاربری آموزشی
روستای هرانده دارای ۲ واحد آموزشی در مقاطع ابتدایی و راهنمایی می باشد دبستان روستا به مساحت ۱۱۳۲ متر مربع و دارای ۳۰ نفر دانش آموز است و بصورت مختلط اداره می شود و مدرسه راهنمایی روستا به مساحت ۶۳۶ متر مربع و دارای ۲۰ نفر دانش آموز می باشد. این مدارس در جنوب روستای هرانده استقرار یافته اند.
کاربری درمانی
واحد درمانی روستا شامل یک واحد خانه بهداشت روستایی می باشد که سطح آن ۸۲۰ متر مربع بوده و دارای سرانه ای معادل با ۴/۱ متر مربع است. خانه بهداشت روستا در بخش جنوبی روستا احداث گردیده است.
کاربری بهداشتی
کاربری بهداشتی روستا شامل حمام عمومی و غسالخانه می شود. حمام عمومی روستا دارای سطحی برابر با ۲۵۵ متر مربع می باشد و غسالخانه روستا به مساحت ۲۰ متر مربع و در خارج از بافت کالبدی روستا قرار دارد.
کاربری اداری
مخابرات و شرکت تعاونی روستا در بخش جنوبی به عنوان واحدهای اداری محسوب می گردند، این واحدها دارای سطحی برابر با ۶۳۶ متر مربع بوده و سرانه آن ۰۵/۱ متر مربع می باشد.
فهرست مطالب
۱-علل و عوامل پیدایش روستا. ۱
۲-بستر طبیعی وعوامل موثر در شکلگیری و مراحل توسعه کالبدی روستا. ۱
مراحل توسعه کالبدی روستا:. ۲
۳-مالکیت اراضی… ۲
۴- کاربریهای وضع موجود روستا. ۳
کاربری مسکونی… ۳
کاربری تجاری… ۳
کاربری آموزشی… ۴
کاربری درمانی… ۴
کاربری بهداشتی… ۴
کاربری اداری… ۵
کاربری مذهبی… ۵
کاربری فرهنگی… ۵
کاربری ورزشی… ۶
تأسیسات و تجهیزات… ۶
اراضی زراعی و باغی… ۶
اراضی بایر. ۶
شبکه معابر. ۷
۵-حوزه نفوذ. ۷
تشخیص و تعیین حوزه نفوذ روستای هرانده. ۷
۶-شبکه جمع آوری و هدایت آبهای سطحی… ۹
۷-شبکه دفع فاضلاب روستا. ۹
۸-وضعیت فضاهای تاریخی باارزش…. ۱۰
کیفیت بافت روستا. ۱۰
شبکه معابر روستا. ۱۲
الف) الگوی نظام دسترسی… ۱۲
ب) نظام سطح بندی شبکه دسترسی… ۱۲
ج) ترافیک…. ۱۳
د) محلات روستا. ۱۳
شبکه تاسیسات زیربنایی… ۱۴
بررسی معماری و ترکیب فضاهای مسکونی و واحدهای همسایگی… ۱۶
-بررسی مصالح ساختمانی موجود و کاربرد آنها. ۱۷
شناسایی مراکز تفرجگاهی و جاذبه های توریستی و بررسی اثرات آن بر توسعه روستا ۱۷
غار بورونیک…. ۱۸
وجه تسمیه غار بورنیک…. ۱۸
مشخصات غار. ۱۹
غار بورنیک از سه تالار تشکیل شده است:. ۲۰
امامزاده یحیی هرانده. ۲۱
برج دیده بانی هرانده. ۲۳
تپه باستانی شیردره هرانده. ۲۳
تجزیه و تحلیل شبکه های ارتباطی داخل روستا. ۲۴
بررسی و شناخت عوامل محدود کننده و امکانات توسعه کالبدی و جهت توسعه آتی روستا ۲۶
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط