دانلود گزارش تخصصی اشنایی با رشته برق و آینده شغلی آن
چکیده:
مهندسی برق یکی از مشاغل مهم و کلیدی صنعت برق و مخابرات به شمار می رود. انرژی یکی از مهم ترین سرمایه های هر کشور به حساب می آید. در میان آنها نیز انرژی برق از اهمیت ویژه ای برخوردار است تا جایی که میزان تولید و مصرف آن در بخش تولید از شاخص های رشد اقتصادی کشورها محسوب می شود.
داشتن تحصیلات دانشگاهی و آکادمیک از الزامات ورود به شغل مهندسی برق می باشد. در کشور ما گرایش های تخصصی مختلفی برای مهندسی برق تعریف شده است که اگر فارغ التحصیلان مهندسی برق متناسب با گرایش تخصصی خود مشغول به کار شوند، مطمئنا بازدهی بیشتری خواهند داشت. در ادامه توضیحی در مورد زمینه های شغلی این گرایش ها ارائه می شود .
مقدمه :
اگر نگاهی به اطرافمان بیندازیم، انبوهی از وسایل برقی را خواهیم دید. امروزه زندگی بدون وسایل الکتربکی غیر ممکن شده است. پس برای استقلال و همگامی با رشد جهانی نیازمند متخصصانی هستیم که با اندوختن توشه علمی به کسب تکنولوژیهای جدید اقدام کنند.
با نگاهی اجمالی به صنعت در می یابیم که در ابتدا (از رنسانس با قرن بیستم) تمام ابزارها و صنایع، مکانیکی بوده اند و مهندسی عموماً به طراحی و ساخت این وسایل مکانیکی اطلاق می شد، اما با به کارگیری الکتریسیته در صنایع، از حجم ابزارها و دستگاهها کاسته شد و صنایع پیچیده تر گردید.
رشته برق در آغاز با مکانیک همراه بود و الکترو مکانیک خوانده می شد، اما با رشد و پیشرفت چشمگیر این رشته، رشته برق راه خود را از مکانیک جدا کرد و به عنوان یک رشته مستقل مطرح گردید. با توجه به وسعت صنعت برق و پیشرفت زیاد آن، این رشته خود به چند گرایش تقسیم شده است. به دلیل استقبال بی نظیر از این رشته در ۳۰ سال اخیر، برجسته ترین استعدادها به این رشته جذب شده اند. این به نوبه خود باعث ارتقای سطح علمی و پژوهشی و اعتبار روز افزون دانشگاه های ایران در جهان شده است.
هم اکنون، دانشکده های برق کشور به لحاظ کادر علمی و امکانات، در حدی قابل مقایسه با دانشگاه های معتبر دنیا هستند. کامپیوتر به عنوان یک وسیله الکتریکی، از مصنوعات و تولیدات رشته برق است. در گذشته، مسایل مربوط به کامپیوتر در رشته برق مطرح می گردید، اما با گسترش روز افزون آن، اینک از رشته برق جدا شده است و به عنوان یک رشته مستقل مطرح گشته است. با این حال، دانشگاه هایی هنوز این دو را یک رشته حساب می کنند که یک دانشکده به آن اختصاص می دهند. رشته کامپیوتر از دو بخش تشکیل می شود، سخت افزار و نرم افزار، گرایش سخت افزار، به مسایل الکترونیکی و فنی کامپیوتر توجه دارد، اما گرایش نرم افزار، به برنامه نویسی و نحوه کاربرد و استفاده از کامپیوتر در مصارف مختلف مربوط می گردد.
فهرست مطالب
چکیده: ۲
مقدمه : ۳
گرایش مخابرات ۴
گرایش الکترونیک ۴
گرایش کنترل ۵
گرایش قدرت ۵
مهندس الکترونیک (مهندس برق) ۶
وظایف مهندس برق ۶
مهارت و توانمندی های مورد نیاز مهندسی برق ۷
برخی از مهارت ها و توانمندی های کلی لازم برای یک مهندس برق عبارتند از : ۸
مهارت های مربوط به نرم افزارهای تخصصی مهندسی برق : ۹
آشنایی بیشتر با نرم افزارهای تخصصی مهندسی ۹
تحصیلات لازم برای ورود به شغل مهندسی برق ۱۳
آینده شغلی، بازار کار و فرصت های استخدامی مهندس برق ۱۳
وضعیت استخدام مهندس الکترونیک در برخی کشورهای جهان به شرح زیر است : ۱۴
درآمد و حقوق مهندس برق ۱۴
متوسط درآمد مهندس برق در ایران ۱۴
درآمد مهندس برق در ایران با سابقه کاری مختلف ۱۵
درآمد مهندس برق در برخی کشورهای جهان عبارتند از : ۱۵
شخصیت های مناسب شغل مهندسی برق ۱۵
نتیجه گیری: ۱۶
منابع: ۱۷
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 17
مطالب مرتبط