دانلود مقاله پاورپوینت مرمت سرای حاج رضا در قزوین ۱۶۸ اسلاید PPT
ناهمواری ها
این استان در دامنه جنوی رشته کوههای البرز واقع شده است. از مهمترین ارتفاعات استان می توان کوههای سیاهلان، کی جگین، سیاه چوره، عرشه کو.ه، سفید کوه، کوه سلطان پیر، کوه قزجلر و کوه شمسه دشت و گردنه دیالان بلاغ در منطقه قزوین- کوه قره شویراق، کوه گوجه یفوز و کوه گونه در منطقه بوئین زهرا و کوه قلعه، سیاه کوه، کوه آقامیروقازان داغی در منطقه تاکستان نام برد. حداکثر ارتفاع در کوههای شمال سیاهلان ۴۱۷۵ متر از سطح دریا می باشد. محدوده مرکزی و شرقی استان را دشت تشکیل می دهد که شیب آن از شمال غرب به جنوب شرق امتداد دارد و پایین ترین نقطه ۱۱۳۰ متر است. حداقل ارتفاع استان در شمال غربی و در بخش طارم سفلی و کناره های دریاچه سفیدرود با ارتفاع ۳۰۰ متر در سطح دریا قرار دارد.
توپوگرافی
به طور کلی شهرستان قزوین منطقه ای ناهموار با ارتفاع بیش از ۱۰۰۰متر از سطح دریا می باشد. این شهرستان شمالی ترین شهرستان استان قزوین است و بنابراین در حاشیه جنوبی سلسله جبال البرز واقع شده است. تراکم کوهها در قسمت شمال شرقی و شمال غربی شهرستان بیشتر از مابقی مناطق است. به طوری که مرتفع ترین قله استان قزوین (سیاهلان با ۴۱۷۵ مترارتفاع از سطح دریا) در شمال شرق شهرستان قزوین و شمال شهر معلم کلایه واقع گردیده است. با این حال تعدادی دشتهای میان کوهی و پایکوهی در مرکز و جنوب شهرستان وجود دارد.در واقع دشت قزوین از آبرفت و رودهایی تشکیل شده که از ارتفاعات شمالی روان بوده اند و یا رسوبات دانه درشت پوشیده شده است که در پای ارتفاعات گاهی برون زدگی های سنگی به چشم می خورد. هر چه از شمال دشت به سمت چنوب آن برویم اندازه دانه های رسوبات کوچکتر می گردد و در این قسمت رخنمونهای سنگی مشاهده نمی گردد و شیب زمین نیز کمتر می شود به صورتی که زمین مسطحی را نمایان می سازد. همانطور که قبلاً نیز گفته شد از ارتفاعات شمالی و بنابر شیب عومی منطقه رودها و سیلابها به سمت جنوب جریان می یابند ولی در بین راه به علت تبخیر و فرورفتن در زمین و همچنین استفاده از منابع آب این جریانات، این رودها مسافت کمی را طی می نمایند و در صورت وجود مازاد آب، این جریانات به صورت سطحی به شت رود شور در بخش جنوبی دشت روان می گردند. آبرفتهای درشت دانه تر در این قسمت دشت است
بادها
دو جریان عمده باد گرم و باد سرد در استان قزوین وجود دارد.
جریان باد گرم یا باد شره از جنوب و جنوب شرق از کویر قم به داخل دشت قزوین و تقریباً در تمام طول سال میوزد. این باد از اواسط بهار تا اواخر تابستان موجب افزایش درجه حرارت، تبخیر و کاهش رطوبت شده و شدت بیشتری میگیرد. متوسط سرعت این باد ۴ متر بر ثانیه میباشد.
باد سرد یا باد مه از شمال و شمال غرب از گردنه منجیل وارد منطقه قاقازان و کهک در تاکستان شده و به صورت قیفی شکل دشت قزوین را فرا میگیرد. این توده هوا در اثر نفوذ سیستمهای پرفشار ایجاد میشود و باعث افزایش سردی و رطوبت هوا میشود..
بارندگی
بر اساس نقشه همباران استان ، میانگین بارش سالانه در سطح استان از ۲۱۰ میلی متر در بخش های شرقی تا بیش از۵۵۰ میلی متر در ارتفاعات شمال شرقی متغیر است و خطوط همبارش کم و بیش موازی خطوط تراز می باشند. پرباران ترین نقاط استان دامنه های شمالشرقی در منطقه الموت با بارشی بیش از ۵۵۰ میلیمتر بوده که این شرایط بارشی کم وبیش در مناطق مرتفع شمالی شهرستان قزوین قابل مشاهده می باشد. بعلاوه در ارتفاعات جنوبغربی استان ( منطقه آوج) نیز با مناطقی مواجه می شویم که بارش سالانه بیش از ۴۵۰ میلیمتر را دارا هستند . خشکترین مناطق استان از سمت جنوب شرق استان و مناطق بیابانی بویین زهرا شروع و تا بخشهای جنوبی شهرستان تاکستان امتداد می یابد ، که این مناطق با بارندگی سالانه بین ۲۱۰ تا ۲۳۰ میلیمتر مواجه هستند. همچنین در مناطق شمالغربی استان نیز روند کاهش بارش بواسطه کاهش ارتفاع مشهود بوده بطوریکه با رسیدن به مناطق لوشان و منجیل در خارج استان میزان بارندگی به ۲۱۰ میلیمتر می رسد.
پوشش گیاهى
پوشش گیاهى استان قزوین برحسب تفاوت در نوع آب و هوا، خاک، ناهموارى و منابع آب، در نقاط مختلف، متفاوت و متنوع میباشد. با توجه به مساحت استان که کمتر از ۱% مساحت کشور را شامل میشود، تاکنون بیش از ۱۴۰۰ گونه گیاهی در این استان شناسایی شده است که ۲۵۰ گونه آن را گونههای دارویی و معطر تشکیل میدهند. منطقه الموت استان قزوین در زمان حکومت حسن صباح به عنوان سرزمین پرورش و جمعآوری گیاهان دارویی از شهرت جهانی برخوردار بوده است. وجود مناطق مرتفع به صورت تیغههای صخرهای یا تپههای بلند و درجه حرارت پایینتر نسبت به مناطق همجوار و میزان بارندگی بیشتر، از خصوصیات بارز منطقه الموت میباشد و پوشش گیاهی آن شامل علفزارها و بوتهزارها است. بخش اعظم مناطق مرکزی استان قزوین که بین محدوده ارتفاعات شمالی و ارتفاعات جنوبی استان کشیده شده است، جزو اکوسیستمهای استپی میباشند. در این مناطق میزان بارندگی نسبتاً کم بوده و در فصل زمستان یخبندان رخ میدهد. پوشش گیاهی این منطقه از گیاهان کوتاه و اکثراً از گونههای بالشوش نظیر درمنه و گون تشکیل شده است. بخش کوچکی از شرق استان قزوین میان دو شهرستان آبیک و بویین زهرا، دارای اکوسیستم نیمه بیابانی و تا حدی بیابانی است. این منطقه شرایط خاص مناطق بیابانی، کویر و شنزارهای مرکزی ایران را دارا نمیباشد ولی میتوان گفت این اکوسیستم، حاشیه بیابانها و شورهزارهای قم و کویر مرکزی ایران است.
قزوین از اوایل اسلام تا دوران صفویه:
یاقوت حمدی درمعجم البلدان می نویسد:براء ابن عازب ابهررابگشودوازآنجابه قزوین رفت وشرایط مردم ابهررابه آنهاعرضه کردهمه را پذیرفتند جزیک راچون دیدند مسلمان شدندابن فقیه دراخبارالبلدان ذکرکرده است پس اززوال ملک ایران مغیره بن شعبه والی کوفه شدوبرای بن عازب راوالی قزوین کردوبه اودستورداد با دیلم بجنگدزی به ابهررفت وپس ازگشودن آنجابه قزوین رهسپارشدوآنجا را محاصره کردپس ازچند روزچنگ مردم آنجا اسلام را پذیرفتند ودرمکانهای خود مقیم گردیدندوزمینهاشان عشیره بده شدند روندشهرسازی وگسترش مناطق مسکونی درقزوین،پس ازاسلام به اسلام به این سرزمین درسال ۲۴ه ق شتابی دوچندان گرفت ودرمدت کوتاه به عنوان باب الجنه یا دروازه بهشت نامیده شد.ساخت ۲شهرک مهم (مبارکه ومدینه موسی)درکنارشهرکهن قزوین درسال های پیش از۱۶۹ه.ق عاملی مهم درتوسعه شهرمحسوب می گرددبه دنبال سفرهارون رشیددرسال۱۹۲هق به دستوروی مسجدجامع قزوین بناشده است بارویی گرداگردشهرهای اقماری پیرامون قزوین کشیده می شودوچنانکه ابن فقیه همدانی ورافعی گزارش کرده اندکلان شهرقزوین شکل می گیردمولف آثارالبلاد قزوین را درآغازقرن ۷ پیش ازحمله مغول چنین توصیف کرده است: شهری بسیاربزرگ و پرجمعیت است. دردشتی پهناور وهمواربنا شده و مهندسان دربنای شهرنقشه ای کشیده که نظیرش وجودندارد زیرا دو شهراست یکی درآخرش دیگری آرمیده شهر کوچک را که در وسط قرار دارد شهرستان مینامند که برای خود دروازه و بارو دارد. شهر بزرگتر که پیرامون شهرستان واقع شده دارای برج و باروی دیگری است.
فهرست مطالب:
فصل اول : مطالعات و شناخت
۱-شناخت اقلیمی-طبیعی-جغرافیایی
-مختصری در مورد استان قزوین
-اقلیم
-ناهمواری ها
-توپوگرافی
– بارندگی
-پوشش گیاهی
-بادها
۲-شناخت منطقه
-روند توسعه ی تاریخی شهر قزوین
-تقسم بندی محلات قدیم شهر قزوین
-بناهای شاخص قزوین
۳- مطالعات پیرامونی
-بازار و تاریخچه ی آن
-نقش بازار
-اجزای بازار
-آشنایی با بازار قزوین
-کاروانسرا
-انواع کاروانسرا
-نمونه موردی
۴-شناخت تاریخی
-معماری دوره ی قاجار
-ویژگی های کلان معماری در دوره قاجار
– کاروانسراهای دوره ی قاجار
۵- شناخت بنا
-موقعیت بنای مورد نظر
-دسترسی های بنا
-همجواری ها
-معرفی بنا
-نقشه های معماری سرا
-معرفی فضاها
-مکث و حرکت
-سیرکولاسیون
– محور تقارن
– سلسله مراتب
– هندسه در پلان
– هندسه در برش
– فضاهای باز و بسته
۶- مطالعات فن شناسی
– تکنیک ساخت
– جزئیات پی ریزی
-دیوار
-جزئیات کف سازی طبقه اول
-تیب بندی در و بازشو
-جزئیات اجرای تاق گردچین روی تیمچه
-تحلیل نیروها روی تیمچه
-تحلیل نیروها در برش
– تیپ بندی سقف ها
– تیپ بندی دیوارها از نظر تعداد اجر
– جرزهای باربر و غیر باربر
– تویزه ها
فصل دوم : آسیب شناسی
– درآمدی بر آسیب شناسی
– آسیب های موجود در نمای شمالی
– آسیب های موجود در نمای جنوبی
– آسیب های موجود در نمای غربی
– آسیب های موجود در نمای شرقی
– بررسی آسیب ها
–
فصل سوم : طرح مرمت
۱-مبانی طرح مرمت
۲-مرمت کاروانسرا به استناد نتایج حاصل از بخش آسیب شناسی
-مقابله با رطوبت کف
– دفع رطوبت در بدنه
– کانال ناکش
– سبک سازی بام
-مرمت پلکان ها و راه پله ها
-نصب لوله های ناودان
-مرمت ایوان ها
– مرمت کاربندی
– مرمت نور گیرهای روی تیمچه
– طرح نوردهی از کف در تیمچه
– دیتیل اجرای سرویسها
فصل چهارم : طرح احیا
– مقدمه
-نمونه مرمت شده
– طرح تفضیلی قزوین
-کاربری های پیشنهادی
-فضاهای مورد نیاز نمایشگاه صنایع دستی
-دیاگرام فضاهای طبقه همکف
-دیاگرام فضاهای طبقه اول
-پلان پیشنهادی
-نیاز های فضایی و کارکردی
– محوطه سازی
منابع
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 168
مطالب مرتبط