پروپوزال طراحی معماری پژوهشکده اخلاق حرفه ای

دانلود نمونه پروپوزال کارشناسی ارشد رشته معماری با عنوان طراحی معماری پژوهشکده اخلاق حرفه ای با رویکردی به هندسه هنر و معماری اسلامی ایران ، پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی

پروپوزال طراحی معماری پژوهشکده اخلاق حرفه ای با رویکردی به هندسه هنر و معماری اسلامی ایران

مقدمه
اخلاق همواره مقوله ای محوری در عرصه حیات اجتماعی انسان بوده است. اینکه چگونه در ارتباط با دیگران و طبیعت و غیره عمل و فکر شود و هر عمل حرفه ای تا چه اندازه به مقولاتی چون سلامت انسان، محیط زیست، آینده حیات و امثال آن تأثیر گذارد، از جمله مثال ها و مباحثی است که نشان از تعمیق مباحث اخلاقی در عرصه های مختلف زندگی است(قراملکی، 1389: هفت). «اخلاق عبارت است از یک سلسله خصلتها و سجایا و ملکات اکتسابی که بشر آنها را به عنوان اصول اخلاقی می‌پذیرد؛ به عبارت دیگر قالبی برای انسان که روح انسان در آن کادر و طبق آن طرح و نقشه، ساخته می‌شود.

در واقع اخلاق، چگونگی روح انسان است»(مطهری، 1367: 47). ملاحظات اخلاقی بر همه جوانب زندگی مسلمانان سایه افکنده است زیرا اسلام مشروعیت هیچ بعد و جنبه ای را خارج از ملاحظات اخلاقی تأئید نمی کند(نصر ، 1385: 107). توجه به اخلاق، اخلاق اسلامی و اخلاق حرفه ای و اخلاق مهندسی در دهه های اخیر در ایران مورد توجه قرار گرفته است. به طوری که «مرکز ملی مطالعات جهانی شدن در تدوین سیاست های کلی نظام در قبال جهانی شدن، به نقش و اهمیت اخلاق سازمان ها نظر داشته است و در بخش دهم از سیاست های کلی فرهنگی در مدار ملی، اخلاقی شدن سازمان های ایرانی را مورد توجه قرار داده است»(قراملکی، 1385: 14).

مفهوم اخلاق حرفه ای از دو مفهوم اخلاق و حرفه تشکیل شده است که «مراد از حرفه سطح عالی و شیوه برتر شغل است»( قراملکی، 1390: 72). اخلاق نیز «جمع خُلق و خُلُق»(غلامی، 1388: 71) است و در لغت به معنی مفاهیم خوی ها، طبیعت باطنی، سرشت درونی، طبع، مروت، خوش رفتاری (دهخدا، 1377: 1537). بنابرین اخلاق حرفه ای عبارت از «الگوهای رفتاری اخلاقی در حرفه با مسئولیت پذیری صاحبان حرفه ها در قبال حقوق افراد در محیط شغلی است»(قراملکی، 1390: 88و89). اخلاقیات ارتباط نزدیک و تنگاتنگی با ارزشها دارد و بعنوان ابزاری نگریسته می شود که ارزشها را به عمل تبدیل می کنند.

اخلاق یعنی رعایت اصول معنوی و ارزشهایی که بر رفتار شخص یا گروه حاکم است، مبنی بر اینکه درست چیست؟ و نادرست کدام است؟ اخلاق مفاهیمی چون اعتماد، صداقت، درستی، وفای به عهد، عدالت و مساوات، فضائل شهروندی و خدمت به جامعه را دربر می گیرد(دفت ، 1374: 638). اخلاق اسلامی نیز یک نظام اخلاقی بر پایه اخلاق، عقل، قرآن و سخنان پیامبر اسلام است.

اخلاق اسلامی مجموعه ای از تمام مطالب مرتبط به اخلاق است(مطهری، 1387: 7). اگر دین را مجموعه عقاید و دستورات عملی بدانیم که بنا بر ادعای آورنده و پیروان آن عقاید و دستورات (پیامبر اسلام و مسلمانان)، از سوی آفریدگار جهان می باشد، و اخلاق را مجموعه آموزه هایی که راه و رسم زندگی کردن به نحو شایسته و بایسته را ترسیم کرده، بایدها و نبایدهای ارزشی حاکم بر رفتار آدمی را می نمایاند، بخوبی به رابطه تنگاتنگ دین و اخلاق پی خواهیم برد و اخلاق را پاره ای ناگسستنی از دین به شمار خواهیم آورد.

به عبارتی «در سطح عملی اخلاقیات با شریعت که به عنوان قانون الهی، همه مسائل شرعی و قانونی را در مباحث اخلاقی ممزوج نموده، در هم آمیخته است»(نصر، 1385: 108). از این رو سخن گفتن از اخلاق منسوب به اسلام سخنی بجا و بحث درباره نظام اخلاقی اسلام امری موجه و گفت و گو درباره ساختار کلی حاکم بر این نظام امری درخور تامل و اندیشه خواهد بود. اخلاق دارای مؤلفه های فراوانی هست.

یکی از این مؤلفه ها زیبایی است که اندیشمندان اسلامی از جمله (مصباح یزدی، 1384: 56و247) و (مطهری، 1367: 91و102و107) نیز به آن اشاره کرده اند. یکی از راه های نشان دادن زیبایی در فضای معماری استفاده از هندسه و تناسبات است(مسائلی، 1388: 34)، لذا در این پروژه از هندسه بویژه هندسه اسلامی بهره گرفته می شود. تاریخ هنر اسلامی بویژه در معماری که هنر نظم بخشیدن به فضا است بیانگر نگاه ویژه معماران و هنرمندان مسلمان به هندسه و کاربرد آن در هنر قدسی است(بلخاری قهی، 1388: 394). «هندسه در علوم اسلامی به دلیل پیوند تنگاتنگی که با مفهوم قدر در قرآن دارد، خود نوعی بازآفرینی تقدیر و تعین الهی در معماری است»(همان: 393).

به لحاظ مفهومی هندسه به معنای اندازه و شکل می باشد و علمی است که در آن از احوال مقدارها و اندازه ها بحث می شود و هدف بنیادی همه نظریه ها درباره هندسه و تناسب، پدیدآوردن احساس نظم و سامان بخشی میان بخش های مختلف یک کار هنری می باشد که این باعث ایجاد حس زیبایی در اثر می شود(بمانیان، اخوت و بقایی، 1390: 15). همچنین به دلیل اینکه معماری سنتی ایران لبریز از مؤلفه های اخلاقی است، لذا رویکرد هندسه هنر معماری اسلامی ایران برای پروژه انتخاب شده است.

با توجه به مطالب فوق و اینکه رعایت اصول و ارزش های اخلاقی در همه ابعاد زندگی بشر یکی از مهمترین راههای حفظ و ارتقاء سلامت زندگی اجتماعی می باشد، بنابراین توجه به اخلاق در ابعاد مختلف از جمله اخلاق حرفه ای و اخلاق اسلامی ضرورت می یابد. لذا هدف از عنوان این پژوهش به دلیل نبود مرکزی در این زمینه، ارائه طرح معماری پژوهشکده اخلاق حرفه ای به محوریت اخلاق اسلامی برای ارتقاء سطح اخلاق در علوم مختلف می باشد، و برای طراحی آن از هندسه هنر و معماری اسلامی ایران بهره گرفته می شود.

فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق: اهدف اصلی و فرعی
سوالات تحقیق: سوالات اصلی و فرعی
فرضیات تحقیق: فرضیات اصلی و فرعی
روش تحقیق
جامعه، نمونه ی آماری
روش تجزیه و تحلیل داده ها
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 25

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط