این پروپوزال در مورد بررسی شرایط رویشگاهی بادام کوهی در ذخیره گاه جنگلی کلم (رشته جنگل شناسی و اکولوژی جنگل) می باشد. پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی ، منبع نویسی داخل متن و پاورقی
مقدمه:
استان ایلام دارای 641667 هکتار جنگل و 1146280 هکتار مرتع میباشد که در مجموع بیش از 87 درصد استان را عرصه های منابع طبیعی تشکیل می دهد، این مقدار برابر 4% جنگلها و 1% مراتع کشور و همچنین 10% سطح جنگلها و 6% مراتع زاگرس میباشد. 66 درصد جنگلهای استان را جنگل تنک تشکیل می دهد و جزء جوامع جنگلی مناطق خشک و نیمهخشک سلسله جبال زاگرس بوده و تیپ غالب آن را گونه بلوط ایرانی با 90%، گونه پسته وحشی 6% و 4% بقیه را بادام کوهی، داغداغان، کیکم، بادامک و غیره را شامل میشود. از جمله گونه های نادر گیاهی استان ایلام می توان به مورد، بادام، بادامک، گلابی وحشی، سماق، ارغوان، لرگ، زربین و. . . اشاره کرد که ذخیره گاههای جنگلی استان را تشکیل می دهند.
بادام کوهی درختچهای متعلق به خانواده گل سرخیان تا ارتفاع 6 متر، با شاخه های متعدد، ایستاده و بدون کرک، سبز رنگ و استوانهای، برگ های خطی، گلها به قطر 25 میلیمتر و موسم گلدهی آن اسفند تا فروردین ماه میباشد (مظفریان 1383). از نظر اکولوژیکی، جنگلهای بادامک به عنوان یکی از مهمترین عوامل بازدارنده بروز سیل در مناطق کوهستانی و تخریب اراضی و محصولات کشاورزی در بسیاری از مناطق جغرافیایی و اکولوژیکی مطرح می باشند.
ذخیرهگاه بادام کوهی منطقه کلم بدره، جزء رویشگاههای با اهمیت و از ذخایر ژنتیکی درختچهای در ایران محسوب می شود. عدم شناخت کافی از این ذخیرهگاه مانع جدی در احیاء رویشگاههای تخریب یافته آن و برنامه ریزی به منظور مدیریت بهینه رویشگاههای موجود خواهد بود. بر این اساس آگاهی از نیاز رویشگاهی این گونه و تعیین مشخصه های کمی و کیفی آن می تواند کمک شایانی برای استفاده مناسب از این گونه به همراه داشته باشد.
در این راستا آگاهی از ویژگیهای خاک رویشگاه این گونه نقش مؤثری در پیشنهاد گونه های سازگار با شرایط خاک در مناطق مشابه دارد، بنابراین می توان از نتایج این پژوهش برای اصلاح، احیاء و حفاظت پوشش گیاهی مناطق با شرایط مشابه استفاده نمود. با توجه به بومی بودن گونه بادامک، ارزش اقتصادی از نظر تولید میوه، دارویی، صنعتی و خوراکی، اهمیت اکولوژیکی و استفاده از آن در طرحهای آبخیزداری و حفاظت و احیاء و جلوگیری از فرسایش خاک و نبود اطلاعات کافی در خصوص گونه بادامک، اقدام به انتخاب آن برای بررسی و مطالعه رویشگاهی آن در ذخیرهگاه کلم شهرستان بدره شده است. نتایج به دست آمده از این پژوهش میتواند برای جنگل کاری موفق گونه بادامک در استان ایلام به کار گرفته شود.
فهرست مطالب:
مقدمه
بیان مسئله
پیشینه تحقیق کامل: خارجی و داخلی
ضرورت و اهمیت موضوع
اهداف تحقیق
سوالات تحقیق
روش تحقیق
جدول زمانبندی شده انجام پایان نامه
منابع فارسی کامل
منابع انگلیسی کامل
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 19
مطالب مرتبط