پروپوزال کارشناسی ارشد رشته برنامه ریزی شهری با عنوان بکارگیری رهیافت تجدید حیات شهری به منظور معالجه نواحی دچار افت شهری نمونه موردی یکی از محلات داخلی کرج ، پروپوزال کامل و آماده ، نگارش حرفه ای براساس اصول پروپوزال نویسی
بیان مساله
تحرکات فزایندة سرمایه گذاری و حذف نظارت دولت همراه با گسترش فن آوری ارتباطات که افراد را از سطح محلی به سطح جهانی مرتبط می سازد، سبب مهاجرت بیکاران برای دستیابی به فرصتهای شغلی جدید و افت مراکز شهری گردید. (Roberts,1998) افت شهری به معنای «تمرکز فضایی مشکلات محیطی، کالبدی، اقتصادی و اجتماعی است که به صورت سطوح بالای بیکاری، فقر، آلودگی وسیع محیطی ظاهر می شود.» به عبارت دیگر افت شهری به روندی گفته می شود که در آن شهر یا قسمتی از آن دچار فساد می شوند (Robert,2000) .
شهر کرج به دلیل موقعیت قرارگیری آن نسبت به شهر تهران و همچنین نرخ بالای هزینه های شهری در تهران دارای پتانسیل فراوانی برای مهاجران به عنوان شهر هدف برای سکونت می باشد. با توجه به دوره های مهاجرت در ایران که برخی از آن در دوره های زمانی انقلاب اسلامی ایران و همچنین جنگ تحمیلی علیه ایران رخ داده و با توجه به مرکزیت شهر کرج در ایران و همچنین کاهش نظارت کافی دولت در این دوره های زمانی باعث شکل گیری محلات خود ساخته ایی در شهر کرج گردیده که اکثر آنها با عنوان زورآباد شناخته می شوند و دارای افت شدید کالبدی، محیطی، اجتماعی، و اقتصادی می باشند و لازم است هرچه سریعتر نسبت به معالجه آنها اقدامات لازم صورت پذیرد.
بیشتر این محلات در داخل شهر کرج می باشند که در طول دوره های زمانی گوناگون دچار افت اجتماعی و اقتصادی و متعاقب آن افت کالبدی و محیطی شده است بخش قابل توجهی از این محلات دارای قطعات زمین و واحدهای مسکونی کوچک و نامنظم، فرسوده و با عمر زیاد و با مصالح و شیوه ساخت ناپایدار و غیر مقاوم و چهره کالبدی بسیار نامناسب است.
این وضعیت کالبدی به همراه دسترسیهای پر پیچ و خم و نامناسب، ترکیب جمعیتی و ساختار اجتماعی نامتناسبی را در خود اسکان داده است. این محلات یا فاقد خدمات زیربنایی و رو بنایی مناسب جهت تداوم زندگی و فعالیت بوده و یا به صورت غیر قانونی می باشند و در صورت ادامه وضع موجود افت کالبدی و اقتصادی شدت خواهد یافت و به تبع آن افت اجتماعی شدیدتر خواهد شد که این امر تشدید بیشتر افت کالبدی و اقتصادی را در پی خواهد داشت.
در این تحقیق به منظور شناخت بیشتر و رهیافت مقابله با این پدیده موارد زیر مورد بررسی و تحلیل قرار می گیرد :
1. تعییبن ابعاد مختلف افت شهری و کشف روش و راهبردهای مناسب برای مقابله با پدیده افت شهری.
2 . آیا رهیافت تجدید حیات شهری می تواند رهیافت مناسبی برای مقابله با پدیده افت شهری باشد ؟
3 . آیا می توان از تجارب دیگر شهرهای دنیا در جهت رفع معضلات پدیده افت شهری در نواحی مورد مطالعه استفاده نمود؟
فهرست مطالب:
بیان مساله
پیشینه تحقیق
فرضیه ها
اهداف تحقیق
روش کار
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 12
مطالب مرتبط