مقاله شهر کرج

شهر کرج

دانلود مقاله شهر کرج – استان البرز

مطالعات اقلیمی و طبیعی

با توجه به نقشه پهنه بندی اقلیمی ایران، شهر کرج در گروه اقلیمی ۵ وزیر گروه (۲-۵) قرار گرفته که ویژگی های اقلیمی و جغرافیایی آن در امر ساختمان عرضه گردیده است.

۱-فرم کشیده در جهت محور شرق – غرب

۲-طرح فضایی فشرده

۳-پیش بینی جریان هوا ضرورتی ندارد.

۴-پنجره های کوچک با مساحتی بین ۱۵ تا ۲۵% مساحت نمای مربوطه

۵-دیوارها و کفها و بام سنگین با زمان بیش از ۸۰ ساعت منطقه کرج از نظر آب و هوایی به سه بخش کوهستانی – دامنه و دست جنوبی تقسیم می گردد که آب و هوای دشت جنوبی کرج گرمتر و خشک تر از بخشهای دامنه و کوهستانی است.

آب و هوا

با توجه به درجه حرارت متوسط روزانه بین ۵/۲۱ تا ۲۵ درجه در تابستان و میزان رطوبت بین ۵۲ تا ۶۲ درصد ملاحظه می گردد که آب و هوای کرج در حد قابل تحمل و تقریباً مطلوب میباشد (منطقه آسایش در ایران و در تابستان ۵/۲۱ تا ۲۹ درجه سانتیگراد و ۳۰ تا ۶۵% رطوبت نسبی است. اما در زمستان درجه حرارت بین ۱/۱ تا ۳/۸ درجه به نسبت منطقه اسایش ۲- تا ۷/۲۵ درجه بسیار سرد است.

باد

جریان هوا علاوه بر اینکه وسیله تبادل حرارت در محیط می باشد در میزان تاثیر رطوبت هوا بر بدن انسان نقش عمده ای را ایفا می نماید. در یک درجه حرارت ثابت افزایش سرعت باد میزان رطوبت نسبی را در جهت ارتقاء به حد مجاز و قابل قبول تغییر می دهد. در دماهای بالا نیز یک حداکثر مطلوب سرعت باد وجود دارد که در آن حداکثر میزان خنک شدن بدن صورت می گیرد.

تقلیل سرعت هوا از حد مذکور موجب بالا رفتن دمای بدن خواهد می گردد. این حد مطلوب سرعت باد به عوامل چون دما، رطوبت هوا، قدرت بیولوژیکی بدن و نوع پوشش بستگی دارد.

آبها سطحی و زیرزمینی

رودخانه کرج در جهت شمال شرقی به جنوب شرقی دشت کرج با دبی لحظه ای ۲۰/۷۵m3/s و مجموعه دبی سالیانه ۱۹۰/۵۱۸ میلیون متر مکعب و رودخانه کردان با حداکثر دبی لحظه ای m328/36 و دبی سالیانه ۲۸۰/۱۲۹ میلیون متر مکعب در غرب کرج جریان دارد. در حد فاصل رودخانه های کرج و گردان مسیلهای کوچکی نیز وجود دارند که حداکثر دبی جریانهای سطحی سالیانه آنها بین ۱۰ الی ۱۵ میلیون متر مکعب متغیر می باشد. دو رودخانه کرج و گردان سالیانه حدود ۲۰۹ میلیون متر مکعب آب با توجه به ساختمان بستر آنها که در منطقه دشت کرج از آبرفتهای دانه درشت تشکیل گردیده به سفره آبهای زیرزمینی تزریق می نمایند که به صورت چشمه سازهای متعدد استخراج و به مصرف شرب و کشاورزی می رسد.

عمق سفره آبهای زیرزمینی در جنوب دشت کرج m3 و در مرکز دشت m60 و در شمال و اطراف جاده کرج حدود m100 با جهت جریان از شمال به جنوب شرقی و غربی با شیبهای ۳/۰، ۸/۰ و ۲/۱ درصد می باشد.

زمین شناسی

قسمتهای سطحی دشت کرج دارای قدرت جذب  آبهای سطحی بالایی است در بخش های جنوبی کرج بعلت تشکیلات آتشفشانی سبز و سرخ خصوصیات غیرقابل نفوذ موجب توقف آبهای زیرزمینی و توسعه اراضی نمکی و بالا بودن سطح سفره آبهای زیرزمینی گردیده است.

خاکشناسی

خاکهای کوهپایه ای عموماً از نوع وایزه ای بادبزنی و دارای سنگریزه های زیاد است خاکهای جنوب دشت عموماً عمیق و بدون سنگریزه با بافت رسی است بطور کلی بافت خاکهای دشت کرج بنا به موقعیت و نزدیکی یا دوری از کوههای شمالی و شمال شرقی از شن درشت تا رس متفاوت بوده.

حرکات فعال زمین

در طول تاریخ شرق و شمال کرج وقوع زلزله ای با شدت ۷ ریشتر و جنوب و غرب آن با شدت ۶ ریشتر بوده است. بنابراین رعایت آئین نامه شماره ۲۸۰۰ در طراح و ساخت الزامی است.

مطالعات تاریخی

کاروانسرا و پلهای متعدد اهمیت منطقه و راههای ارتباطی آن بیش از پیش افزون گشت، مهمترین این بناها عبارتند از کاروانسرای شاه عباسی کرج، کاروانسرای سنگی و پل شاه عباسی، بطور کلی در دوران صفویان کرج بدلیل قرارگرفتن در مسیر راه واصله اصفهان – تهران – تبریز و مرزهای عثمانی اهمیت ویژه ای یافته و به صورت یکی از منزلگاههای مهم راه مذکور بوده است. با انتخاب تهران به عنوان پایتخت در دوران حکومت آقا محمدخان قاجار کرج نیز به دلیل فاصله نزدیکش با تهران به علت دارا بودن آب و هوای مناسب و ییلاقی و وجود باغهای متعدد در عصر قاجار مورد توجه قرار گرفته و فتحعلیشاه باغ و دهکده ای بنام سلیمانیه در محل فعلی دانشکده کشاورزی کرج احداث کرد و نیز قرارگیری کرج در مسیر تنها راه درشکه رو کشور (تهران – بندر انزلی) بر اهمیت آن افزود. از اوایل قرن حاضر با احداث جاده های تهران به شهرهای انزلی، همدان، باختران و تبدیل کرج به تقاطع مهم، بر موقعیت ارتباطی این شهر افزوده گردید، با توجه به زیرساختار اقتصادی منطقه مانند، شبکه راهها، امکانات استفاده از آب رودخانه کرج و همچنین موقعیت کشاورزی و نزدیکی نسبی به پایتخت، به تدریج زمینه استقرار صنایع اساسی مانند کارخانه شیمیایی کرج (سال ۱۳۷۹)

مقواسازی (۱۳۱۲) مراخانه قند کرج (۱۳۱۴) ذوب آهن کرج (سال ۱۳۱۸) و همچنین موسسات آموزشی و تحقیقاتی مانند مدرسه فلاحت یا دانشکده کشاورزی (سال ۱۳۰۸) بنگاه دامپروری حیدرآباد (سال ۱۳۱۴) و موسسه سرم سازی رازی (۱۳۱۸) و در دهه های اخیر با احداث سد کرج، کارخانجات جهان و محلات مسکونی از قبیل چهارصد دستگاه، محله اصفهانیها، جوادآباد، حسن آباد و غیره و سپس احداث اتوبان تهران کرج (سال ۱۳۴۸) منجر به دگرگونی وسیعی در کالبد شهر گردید.

جمعیت

بررسی وضع موجود و پیش بینی رشد تحولات جمعیتی در آینده

اما آنچه باعث افزایش این جمعیت در سالهای اخیر شده است به طور اختصار بیان می شود که عبارتند از: اختلاف میزان درآمد خانوارها در نقاط شهری و روستایی گسترش فعالیت های ساختمانی – پایین بودن قیمت مسکن – وجود فرصتهای اشتغال در صنایع در حال رشد در حوالی کرج – وقوع جنگ تحمیلی و مهاجرت به این شهر – مهاجرتهای عادی مخصوصاً از استان های غربی و شمال غربی

فهرست مطالب
چکیده. ۱
پیش گفتار. ۲
فصل یکم. ۵
نوشتار یکم: ۶
در باره آب و معماری ایران.. ۶
۱-آب در معماری ایران باستان.. ۶
آناهیتا ۸
۲-جلوه آب در معماری اسلامی.. ۱۱
۱-۲-آب انبار: ۱۲
۲-۲-یخچالها: ۱۵
۳-۲٫پل: ۱۶
۳-حضور آب در فضای ایرانی.. ۱۸
آب نما و فضای ایرانی: ۱۸
۴-آب و باغ ایرانی.. ۲۰
پاسارگاد: ۲۳
باغ ایرانی تصویری از بهشت: ۲۴
کوشک: ۲۵
۲-۴: فواره: ۲۸
۳-۴٫آبشار: ۲۸
۴-۴٫آب نما: ۲۹
۵-قنات و فضاهای جمعی و خصوصی.. ۳۰
۱-۵٫قنات و عرصه های جمعی (بافتهای شهری): ۳۱
۲-۵:قنات و عرصه های خصوصی (مسکن ایرانی). ۳۲
نوشتار دوم: ۳۴
در باره (گذران) فراغت.. ۳۴
اوقات فراعت.. ۳۴
اشتغال به تفریحات سالم باید: ۳۷
برنامه ریزی اوقات فراغت.. ۳۸
نوشتار دوم: ۴۰
برنامه فیزیکی.. ۴۰
۱-باغ آب: ۴۰
۲-حوزه آموزشی: ۴۱
۳-حوزه اطلاع رسانی: ۴۱
۴-حوزه ورزشی: ۴۲
۵-حوزه اداری: ۴۲
۶-حوزه خدماتی: ۴۲
نوشتار سوم: ۴۳
استانداردهای فضایی.. ۴۳
۱-سالن نمایش و گردهمایی: ۴۳
۲-گالری.. ۴۵
۳-فضاهای آموزشی: ۴۶
۱-۳-کلاسهای درس: ۴۶
۲-۳٫فضای آموزش عملی: ۴۶
۴-کتابخانه: ۴۷
۵-استخر سرپوشیده: ۴۷
۶-حوزه خدمات.. ۴۸
فصل دوم: ۵۰
نوشتار یکم: ۵۱
بررسی و آنالیز نمونه های موجود. ۵۱
کاخ چهلستون (باغ موزه چهلستون). ۵۲
آب و معماری امروز ژاپن.. ۵۶
فصل سوم. ۶۳
مطالعات اقلیمی و طبیعی.. ۶۴
آب و هوا ۶۴
باد. ۶۵
آبها سطحی و زیرزمینی.. ۶۵
زمین شناسی.. ۶۶
خاکشناسی.. ۶۶
حرکات فعال زمین.. ۶۷
مطالعات تاریخی.. ۶۷
جمعیت.. ۶۸
بررسی وضع موجود و پیش بینی رشد تحولات جمعیتی در آینده. ۶۸
تقسیم بندی کرج.. ۶۹
فضای سبز و تفریحی.. ۷۱
اراضی فرهنگی – رفاهی و تفریحی.. ۷۲
نتیجه گیری.. ۷۴


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 79

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط