این پاورپوینت به تحلیل فرآیندهای پس از برداشت رزماری می پردازد، از جمله روش های برداشت، خشک کردن، تقطیر بخار برای استخراج اسانس، و تأثیر این فرآیندها بر کیفیت نهایی محصول. نکات مهم برای حفظ خواص دارویی گیاه نیز بررسی شده است.
مقدمه
رزماری، به عنوان یکی از گیاهان دارویی پرکاربرد، در صنایع مختلف از جمله عطرسازی، داروسازی و تولید محصولات بهداشتی مورد استفاده قرار میگیرد. کیفیت نهایی محصولات حاصل از این گیاه تا حد زیادی به نحوه برداشت و فرآوری آن بستگی دارد. انتخاب زمان مناسب برای برداشت، استفاده از روش های صحیح خشک کردن و تقطیر، و حفظ ترکیبات فعال موجود در برگ و سرشاخه های رزماری، از جمله عوامل مؤثر بر کیفیت نهایی اسانس و سایر محصولات حاصل از این گیاه است.
در این پاورپوینت، فرآیندهای پس از برداشت رزماری، از جمله روش های استخراج اسانس با استفاده از تقطیر بخار و دیگر روش ها مانند تقطیر با آب و استخراج با حلال بررسی شدهاند. تقطیر بخار به دلیل زمان کوتاهتر و بازده بالاتر، به عنوان یکی از بهترین روش ها برای استخراج اسانس معرفی شده است. همچنین، نکات مهمی درباره جلوگیری از تجزیه ترکیبات حساس به حرارت در حین تقطیر مورد تأکید قرار گرفته است.
تشخیص و گیاهشناسی رزماری
رزماری گیاهی است چند ساله و به فرم بوته ای که در تمامی فصل های سال سر سبز می باشد. برگهای باریک آن به صورت متقابل بر روی ساقه قرار می گیرند و گل های این گیاه به رنگ آبی مایل به بنفش می باشند. از خصوصیات این گیاه بوی فراوان برگ ها می باشد که آن را به عنوان یک گیاه معطر مشهور نموده است.
گل های رزماری به رنگ آبی می باشد . رزماری دارای برگ باریک ، چرم مانند می باشد که سطح رویی برگ پر رنگ و زیر آن نرم و خاکستری می باشد.
دامنه انتشار
رزماری بومی حوزه مدیترانه می باشد و در این منطقه به صورت خودرو رشد می کند و پرورش آن در ایران در بیشتر نواحی انجام می شود مناطقی مانند تهران ، کرج ، سمنان ، اصفهان و دامغان و پرورش دهندگان عمده آن در دنیا کشورهای شمال آفریقا به خصوص مراکش و تونس و کشورهای جنوب اروپا مثل فرانسه و ایتالیا و … می باشند.
فهرست مطالب:
تشخیص و گیاهشناسی رزماری
دامنه انتشار
برداشت رزماری
فراوری
روش های عصاره گیری
تقطیر با بخار آب
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط