پاورپوینت تک یاخته ژیاردیا
بخشی از متن:
ژیاردیا انگل تک یاختهای است که در روده کوچک انسان و بسیاری از پستانداران زندگی می کند. این انگل سبب بیماری رودهای اپیدمیک و آندمیک و اسهال میشود. به دنبال خوردن کیست های موجود در محیط اطراف، این عفونت ایجاد می گردد. کیستها پس از ورود به روده کوچک باز شده و تروفوزوئیت ها از آن خارج میشوند. تروفوزوئیتها از طریق تقسیم دوتایی (binary fusion) شروع به زیاد شدن میکنند. ژیاردیا در دوازدهه باقی مانده و از طریق خون منتشر نمیشود. آنها با استفاده از دیسکهای چسبنده خود به جدار روده میچسبند. در برخی حالات خاص به صورت کیست درآمده و در مدفوع دفع می شوند. این کیست ها قادر به تحمل گرما و خشکی نیستند ولی در آب سرد به مدت چند ماه به حیات خود ادامه می دهند.
متوسط تعداد کیست دفع شده در انسانها مختلف است ولی به حدود یکصد میلیون کیست در هر گرم از مدفوع می تواند برسد. در حالی که خوردن ده کیست می تواند عفونت را در فرد جدیدی ایجاد نماید. بنابراین انتقال این عفونت براحتی صورت می گیرد. این عفونت در مهد کودک ها شایع است.
کیست ها از طریق نبود بهداشت فردی، آلوده شدن غذا یا آب به کیست، منتقل می شوند. متاسفانه کلریزاسیون آب آشامیدنی نمی تواند کیست ها را از بین ببرد و نیاز به جوشانیدن و یا استفاده از فیلتر های ویژه برای جدا کردن کیست ها از آب آشامیدنی وجود دارد.
فهرست مطالب:
ژیاردیا
چرخه زندگی و اپیدمیولوژی
بیماری زایی
تشخیص
درمان
مناسب جهت استفاده دانشجویان رشته علوم آزمایشگاهی، پزشکی، زیست شناسی و رشته های مرتبط
در قالب فایل پاورپوینت و قابل ویرایش
فرمت فایل: pptx
تعداد صفحات: 7
مطالب مرتبط