این پاورپوینت در مورد تغییر اقلیم می باشد که اثرات آن را در سیلاب بررسی می نماید. این پاورپوینت به دانشجویان رشته های عمران ، معماری ، محیط زیست و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.
مقدمه
در خلال یا پس از یک بارندگی شدید ، مقدار دبی رودخانه به سرعت افزایش یافته و درنتیجه آب از بستر عادی خود سر ریز نموده و دشت سیلابی و مناطق اطراف را دربر میگیرد. با بررسی دشت سیلابی قدیمی و آبرفتهای آن ، شاید بتوان با درجهای از تقریب احتمال وقوع و بزرگی سیلهای آتی منطقه را مشخص کرد. اصولا بزرگی سیلها و تکرار آنها در طول زمان تابع شدت بارندگی ، نفوذپذیری زمین و وضع توپوگرافی منطقه است.
البته امروزه به دلیل دخالتهای بی رویه در بسیاری نقاط که قبلا سیل نمیآمده ، طغیانهای بزرگی مشاهده میشود. فعالیت بشر به چند صورت احتمال وقوع سیل را افزایش میدهد. از آن جمله میتوان به ساختمان سازی در دشت سیلابی رود که مستلزم اشغال بخشهایی از آن است و باعث کاهش ظرفیت طبیعی رود میشود، اشاره کرد. به این ترتیب محدودهای از دشت سیلابی که در زمان طغیان زیر آب میرود، گسترده تر میگردد.
شهر سازیها و حذف گیاهان باعث کاهش مقدار آب نفوذی و افزایش آب سطحی میشود. حجم زیاد آب از یک طرف بر برزگی طغیان میافزاید و از طرفی با افزایش فرسایش ، رسوباتی به وجود میآورد که با برجای گذاشتن آنها ظرفیت بستر اصلی رود کاهش مییابد. موارد پیش معمولا تاثیر تدریجی دارند، ولی سیلهای ناگهانی و فاجعه آمیز اغلب بر اثر تخریب سدها و بندها ، ایجاد میشوند.
تغییر اقلیم و گرمایش جهانی سبب ایجاد سیلابهای متعدد و وقوع خشکسالیها در کشورهای موجود در سراسر جهان شده است و تمام این موارد سبب تشدید بلایای طبیعی و غیرطبیعی در سطح جهان شده است.
انتشار گازهای گلخانهای به جو توسط کشورهای صنعتی سبب افزایش رخداد بلایای طبیعی در جهان شده و ساخت و سازهای غیرمقاوم سبب افزایش خسارات ناشی از سیل و زلزله در سطح زمین شده است.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط