پاورپوینت بیماری سل و علائم آن

این پاورپوینت در مورد بیماری سل و علائم آن است. به توضیح انواع سل، روش‌ های انتقال، علائم سل ریوی و خارج ریوی، روش‌ های تشخیص و درمان، و اهمیت پیشگیری از این بیماری پرداخته شده است.

پاورپوینت بیماری سل و علائم آن

مقدمه
بیماری سل یکی از قدیمی‌ ترین و شایع‌ ترین بیماری‌ های عفونی در جهان است که همچنان به عنوان یکی از مشکلات مهم بهداشتی باقی مانده است. این بیماری توسط باکتری میکوباکتریوم توبرکلوزیس یا باسیل کخ ایجاد می‌ شود که برای اولین بار در سال ۱۸۸۲ توسط رابرت کخ کشف شد. سل معمولاً ریه‌ ها را تحت تأثیر قرار می‌ دهد، اما می‌ تواند به سایر اعضای بدن نیز سرایت کند که در این صورت به آن سل خارج ریوی گفته می‌ شود. این بیماری به ویژه در کشورهای در حال توسعه که زیرساخت‌ های بهداشتی ضعیف‌ تری دارند، بیشتر شایع است و باعث مرگ و میر بسیاری می‌ شود.

سل به دو صورت عفونت نهفته و بیماری فعال وجود دارد. در حالت عفونت نهفته، باکتری در بدن وجود دارد اما سیستم ایمنی قادر است آن را کنترل کند، بنابراین فرد علائم بالینی ندارد و ناقل بیماری نیست. اما در صورت ضعف سیستم ایمنی یا قرار گرفتن در شرایط خاص، این عفونت می‌ تواند به بیماری فعال تبدیل شود. در بیماری فعال، فرد مبتلا به سل می‌ تواند باکتری را از طریق هوا به دیگران منتقل کند. علائم اصلی سل ریوی شامل سرفه مزمن، خلط خونی، تب، کاهش وزن و ضعف عمومی است. سل خارج ریوی نیز بسته به عضوی که درگیر شده است، علائم متفاوتی دارد؛ از جمله درد قفسه سینه در سل پلور، درد و تورم مفاصل در سل استخوانی، و نارسایی کلیوی در سل کلیوی.

تشخیص سل معمولاً از طریق تست‌ های میکروب‌ شناسی مانند اسمیر و کشت خلط، رادیوگرافی قفسه سینه، و تست توبرکولین انجام می‌ شود. درمان سل شامل مصرف طولانی‌ مدت داروهای ضد سل مانند ایزونیازید، ریفامپین، و پیرازینامید است. درمان مناسب و کامل برای جلوگیری از پیدایش مقاومت دارویی و عود بیماری اهمیت ویژه‌ ای دارد.

پیشگیری از سل از طریق شناسایی و درمان سریع افراد مبتلا، واکسیناسیون با واکسن ب ث ژ، و ارتقاء سطح بهداشت عمومی انجام می‌ شود.است.

فهرست مطالب

  1. تعریف سل
  2. اپیدمیولوژی بیماری سل
  3. ریسک انتقال عفونت
  4. بیماریابی سل
  5. انواع سل
  6. علائم بیماری (سل خارج ریوی)
  7. روش تشخیص (سل خارج ریوی)
  8. علائم بیماری (سل ریوی)
  9. روش تشخیص (سل ریوی)
  10. اهداف درمان
  11. روش‌های درمانی
  12. بهترین درمان
  13. منبع عفونت
  14. عوامل مربوط به میزبان
  15. پیشگیری
  16. درمان

فرمت فایل دانلود فرمت فایل: پاورپوینت

تعداد صفحات تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط