مبلمان شهری
مبلمان شهری به مجموعه گستردهای از وسایل، اشیا، دستگاهها، نمادها و عناصر اطلاق میشود که به دلیل نصب و استفاده عمومی در فضاهای شهری، خیابانها و فضاهای باز، به این اصطلاح مشهور شدهاند. این عناصر شامل نیمکتها، ایستگاههای اتوبوس، علایم، منابع نوری، صندوقهای پستی، سطلهای زباله و دیگر اجناس مشابه میشوند که با هدف افزایش راحتی، آسایش و زیبایی محیط شهری، ارائه اطلاعات، کنترل حرکت، ایجاد امنیت و بهبود رفاه شهروندان، در فضاهای شهری گنجانده شدهاند. این تجهیزات و وسایل که بر پایه نیازها و اهداف شهرسازی قرار میگیرند، به عنوان مبلمان شهری شناخته میشوند.
پیشینه ی مبلمان شهری در ایران
در تاریخ نگاری ایران، تاریخچه مدون و جداگانهای از انواع مبلمان شهری به چشم نمیخورد و اطلاعات موجود از مدارک تاریخی کشور به صورت پراکنده در دسترس است. با وجود این کمبود، به دلیل قدمت تمدنهای باستانی در ایران که بسیار بیشتر از بسیاری از نقاط دنیا، به خصوص تمدنهای اروپایی است که امروزه در زمینه عناصر و مبلمان شهری پیشتازند، میتوان برخی از تظاهر حالات ابتدایی برخی از عناصر و مبلمان شهری را به دورانهای باستانی نسبت داد. به عنوان مثال، آبنماهای مختلف در زمان هخامنشیان در ایران، لوحهای سنگی، تندیسهای سنگی از پادشاهان و سایر عناصر نمادین که به تاریخ باستان اشاره دارند، نشاندهنده قدمت طولانی مبلمان شهری در این ناحیه میباشند.
در دوران بعد از اسلام نیز، هر زمان که حکومت مقتدری بر سرکار بوده، تجلی اقتدار آن در شکوه شهرها به نمایش درآمده است. به عنوان مثال، در معماری صفویه، خانههای ایرانی دارای الگوی سکوی خصوصی در کوچه و خیابان بودند و عابران پیاده نیز از این الگو استفاده میکردند. روش زنده شدن معابر با استفاده از این سکوها به دقت تنظیم میشد و برخی از این عناصر اصطلاحاً ناشی از باورهای مذهبی مردم بودند، همچون سقاخانهها که در تمام نقاط شهر دیده میشدند.
فهرست مطالب
تشریخ خیابان امام
مبلمان شهری
پیشینه ی مبلمان شهری در ایران
ارائه ضوابط و مقررات مورد نیاز برای اجرای طرح
وضعیت مبلمان شهری خیابان امام (ره)
نبود نیمکت (صندلی) کافی برای رفاه شهروندان
ناکافی بودن سطل زباله
زیباسازی مبلمان
تصاویر بخش های مختلف
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 24
مطالب مرتبط