این فایل پاورپوینت شامل 59 اسلاید قابل ویرایش و در مورد بررسی نجوم یونان باستان می باشد.
لوحه های گلی نجومی بابل ثبت پدیده های نجومی و پیش بینی آنها
منجمین بابلی پدیده های مختلف آسمانی را به همراه زمان آن به دقت روی لوحه های گلی ثبت می کردند. با رصدهای پیگر و متداوم در طول قرن ها نظم های خاصی در زمان پدیده های نجومی یافتند. فاصله ی زمانی بین مقارنه ها و رجعتهای سیارات، کسوف ها و خسوف ها از جمله دوره های منظمی بود که منجمین بابلی به آنها توجه کردند. با بدست آوردن این دوره ها ایشان می توانستند این پدیده ها را با دقت قابل قبول پیش بینی کنند.
عصر طالس و فیثاغورس
سدهٴ ششم قبل از میلاد
تولد فلسفهٴ طبیعی. غیرممکن است بتوان گفت چه وقت رصدهای بابلی و مصری به یونان رسید. احتمال دارد که این رصدها به تدریج در حین مدت درازی بدان جا نفوذ کرده باشد. به هر صورت، در این ایام بود که فلسفهٴ یونانی، حکمت طبیعی، نخست در یونیا تولد یافت: طالس، آناکسیماندر، کلئوستراتوس منجم، آناکسیمنس، کسنوفانس، و اندکی بعد در جنوبیترین نقطهٴ ایتالیا، فیثاغورس. این فیلسوفان، در عین حال شاعر، پیشگو و اهل علم نیز بودند. آنان کوشیدند تا توضیح کاملی دربارهٴ کیهان ارائه کنند، و موضوع برجسته این است که این توضیحات هرچند نارس است، نامعقول نیست؛ اوهام بیهوده نیست، بلکه استقراهای عجولانه و فرضیات نارس است. قطعات آثار آنان و گواهی قدما دربارهٴ آنان که به دست ما رسیده حاوی برخی از قدیمترین کشفیات ریاضی، نجوم، جغرافیا، فیزیک، دیرینشناسی و پزشکی است
فیثاغورسیان به کروی بودن زمین عقیده داشتند و معتقد به مرکزیت و سکون زمین نبودند. ایشان معتقد بودند که زمین بدور آتش مرکزی می چرخد. در مدار دایره ای می گردد.
درباره ی حرکت یا سکون زمین نیز، فیثاغوریان و فیلسوفان دیگر عقاید مخصوص خود را داشتند. همه ی کسانی که منکر مرکزیت زمین بودند، برای زمین حرکت دایره ای به گرد مرکز قائل بودند، از طرف دیگر «پاد زمین» نیز همین حرکت را داراست، به گونه ای که همیشه پشت زمین قرار می گیرد و از زمین دیده نمی شود، ولی گاهی اوقات بین زمین و ماه حائل می شود و باعث خسوف می شود.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 59
مطالب مرتبط