بخشی از متن:
اقتصاد سنجی تحلیلی بر مبنای آمار و ریاضی از روابط اقتصادی است که عموماً از آن برای پیشبینی اقتصادی استفاده میشود. اغلب، دولتها، این اطلاعات را برای سیاستگذاری و شرکتهای خصوصی برای کمک به تصمیمات قیمتگذاری فهرست کالاها و تولید بکار میگیرند. البته، اصولاً اقتصاددانان، از اقتصادسنجی جهت مطالعه رابطه اقتصادی میان متغیرها، استفاده میکنند.
مدل های رگرسیون تک معادله ای
در آمار، رگرسیون خطی یک رویکرد مدل خطی بین متغیر «پاسخ» (Response) با یک یا چند متغیر «توصیفی» (Explanatory) است. اغلب برای کشف مدل رابطهی خطی بین متغیرها از رگرسیون (Regression) استفاده میشود. در این حالت فرض بر این است که یک یا چند متغیر توصیفی که مقدار آنها مستقل از بقیه متغیرها یا تحت کنترل محقق است، میتواند در پیشبینی متغیر پاسخ که مقدارش وابسته به متغیرهای توصیفی و تحت کنترل محقق نیست، موثر باشد. هدف از انجام تحلیل رگرسیون شناسایی مدل خطی این رابطه است.
از آنجایی که ممکن است علاوه بر متغیرهای مستقل، عوامل زیاد و ناشناخته دیگری نیز در تعیین مقدار متغیر وابسته نقش داشته باشند، مدل رگرسیونی را با مناسبترین تعداد متغیر مستقل در نظر گرفته و میزان خطا را به عنوان نماینده عوامل تصادفی دیگری که قابل شناسایی نبودند در نظر میگیریم که انتظار است کمتر در تغییرات متغیر وابسته نقش داشته باشند.
مدل های رگرسیون معادلات همزمان
روش معادلات همزمان (simultaneous equations) نوعی مدل آماری هستند که در آن متغیرهای وابسته به جای متغیرهای مستقل، تابعی از متغیرهای وابسته دیگر هستند. این بدان معناست که برخی از متغیرهای توضیحی به طور مشترک با متغیر وابسته تعیین میشوند که در اقتصاد معمولاً پیامد برخی مکانیسم های تعادل اساسی به شمار می روند.
رگرسیون در حالت عادی شامل یک متغیر وابسته (y) و یک یا چند متغیر مستقل یا توضیحی (x) است به گونهای که روابط و تاثیرات متغیرهای مستقل بر تک متغیر وابسته بررسی شود ولی در روش معادلات همزمان روابط متغیرها به گونهای است که از یک طرف متغیرهای مستقل روابط و تاثیراتی با متغیر وابسته دارند و همزمان نیز متغیر وابسته روابط و تاثیراتی بر متغیرهای مستقل دارد یا ممکن است داشته باشد.
فهرست مطالب:
تعریف اقتصاد سنجی
مدل های رگرسیون تک معادله ای
مدل های رگرسیون معادلات همزمان
مدل های VAR
مدل های ARIMA
ماهیت تحلیل رگرسیون
تحلیل رگرسیون دومتغیره
مدل نرمال : مدل رگرسیون خطی نرمال کلاسیک
رگرسیون دو متغیره: تخمین فاصلهای و آزمون فرضیه
گسترش مدل رگرسیون خطی دو متغیره
ناهمسانی واریانس
خود همبستگی
مدلسازی اقتصادسنجیl
مدل اقتصاد سنجی ll
روشهای پیشبینی براساس دادههای سری زمانی
رگرسیون بر روی متغیر های موهومی
رگرسیون بر روی متغیر وابسته موهومی
مدل های خودرگرسیونی وبا وقفه توزیعی
مدل های معادلات همزمان
مساله تشخیص
ایستایی ریشه های واحد وهم انباشتگی
اقتصاد سنجی سری های زمانی ll
روشهای پیش بینی اقتصادی
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 38
مطالب مرتبط