آمپول DMPA یک روش تزریقی پیشگیری از بارداری است که ماده مؤثر آن دپو مدروکسی پروژسترون استات می باشد و برای دورهای سه ماهه مؤثر است. این روش با جلوگیری از تخمک گذاری و افزایش غلظت ترشحات دهانه رحم از رسیدن اسپرم به رحم جلوگیری می کند.
مقدمه
آمپول DMPA یکی از روش های مؤثر و کاربردی پیشگیری از بارداری است که برای افرادی که به دنبال روشی با کارایی بالا و سهولت استفاده هستند، مناسب میباشد. این روش با تزریق هر سه ماه یکبار، میتواند به مدت طولانی نیاز به پیشگیری از بارداری را تامین کند. در این پاورپوینت به بررسی جزئیات مکانیزم عمل، اثرات، مزایا و معایب، عوارض جانبی و موارد منع مصرف این روش پرداخته شده است.
یکی از اصلی ترین مکانیزمهای عملکرد DMPA، جلوگیری از تخمک گذاری و افزایش غلظت ترشحات دهانه رحم است که باعث میشود اسپرم نتواند به رحم برسد. این ویژگیها به همراه مزایایی نظیر اثر بخشی بالای 99.7 درصد در سال اول استفاده، استفاده آسان و مناسب برای افرادی که فراموش کار هستند یا دسترسی منظم به مراکز بهداشتی ندارند، این روش را به یکی از محبوب ترین روش های پیشگیری از بارداری تبدیل کرده است.
با این حال، استفاده از آمپول DMPA نیازمند درک کاملی از مزایا و معایب آن است. از جمله معایب این روش می توان به تأخیر در بازگشت باروری پس از قطع استفاده و نیاز به تزریق هر سه ماه یک بار اشاره کرد. همچنین، این روش نمی تواند از بیماری های مقاربتی پیشگیری کند و ممکن است عوارض جانبی مانند تغییرات خلقی، افزایش وزن و اختلالات قاعدگی را به همراه داشته باشد. در این پاورپوینت به صورت کامل به بررسی این موارد پرداخته شده است.
فهرست مطالب
مقدمه
DMPA
متد میکس روشهای پیشگیری از بارداری IMES – 1384
روند کاربران آمپول DMPA 87-1378
توضیح روش
مکانیسم عمل
اثر بخشی
مزایا
عیب ها
عوارض شایع
عوارض غیر شایع
موارد منع مصرف مطلق
موارد منع مصرف نسبی
زمان شروع
شیردهی
چگونگی استفاده
آزمایش های لازم
هشدارها
موارد قابل توجه در پیگیری ها و مراجعه های بعدی
تزریق قبل از بارداری اول
DMPA حاملگی هم زمان با استفاده از
برگشت باروری پس از قطع روش
پایان
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 34
مطالب مرتبط