این پاورپوینت در مورد آشنایی با عملکرد مراکز مشاوره ترک دخانیات بوده و شامل 36 اسلاید قابل ویرایش می باشد.
تاریخچه
اولین کلنیک های ترک دخانیات در جهان در کشور انگلیس تشکیل شد (کلنیک ترک سیگار دکتر میشل راسل مادسلی ؛ سال 1970) و در بریتانیا به رویکرد مادسلی معروف شده است . در این روش ترک به صورت کار گروهی است ، که شامل آموزش مهارتهای مقابله ای ، حمایت دو جانبه با یا بدون درمان دارویی که توسط افراد متخصص راهبری میشود .
در ایران اولین کلنیک در سال 1376 در تهران و در یزد نیز در سال 1381 اولین کلنیک ترک سیگار در مرکز امام شهر تشکیل شد .
شیوه مادسلی برای کار گروهی
تبلیغ و ثبت نام : تاحد امکان باید تبلیغ کرد در مطب پزشکان عمومی ، اطاقهای انتظار بیمارستانها ، درمانگاه ها فروشگاههای محل ، مراکز عمومی و …
شیوه ارائه دوره : یک فهرست ثبت نام تهیه و پس از جمع شدن تعداد کافی از افراد سیگاری آماده تغییر و متعهد به ترک سیگار، یک گروه تشکیل و کار شروع می شود . در جلسه مقدماتی تعداد 10-15 نفر شرکت کرده در مورد دوره ترک و نحوه کمک آن آموزش دیده و تشویق میشوند تا در مورد آمادگی خود برای ترک تصمیم بگیرند .
نقش درمانگر تسهیل اقدام به ترک ، کمک به ایجاد مهارتهای خود یاری و فراهم نمودن اطلاعات لازم می باشد . ایجاد یک ارتباط مناسب با اعضاء گروه تا اعضاء احساس راحت تری داشته باشند از وظایف درمانگر می باشد .
در جلسه مقدماتی که حدود 90-120 دقیقه طول می کشد ، پس از آشنایی با مراجعین انگیزه های آنها برای ترک پرسیده می شود وهمچنین علل مصرف سیگار نیز بررسی میشود .
فرمهای شماره 1-6 در این جلسه تکمیل میشود . در این جلسه میزان تعهد فرد برای ترک ومیزان وابستگی به نیکوتین ارزیابی می شود و بر اساس نتایج حاصله افراد در 4 گروه
تقسیم بندی میشوند :
1- گروه ناآماده : 40% موارد ← توصیه مختصر
2- گروه مردد : 40% موارد ← مصاحبه برانگیزاننده
3- گروه آماده : 20% موارد ← اقدام عملی جهت ترک
4- گروه ترک کرده : الف) گروه ترک کرده در حال نگهداری ب) ترک بیش از یک سال می توان در این جلسه برای ترغیب مراجعین از فیلم آموزشی نیز استفاده کرد .
جلسه دوم : آنها که در گروه آماده قرار داشتند در این جلسه شرکت می کنند و به مدت 90 دقیقه با عوارض سیگار و محتویات دود سیگار آشنا می شوند(با استفاده از اسلاید ، جزوه ، پمفلت ، اینترنت و فیلم )
در این جلسه با راه کارهای کم کردن سیگار و تکنیک های روحی و روانی ترک نیز آشنا می شوند )تکنیکهای 4D- 4R- ( DEAD
جلسه سوم : معمولا روز ترک می باشد که طی مراسمی فرد سیگارهای اضافی را له کرده در سطل آشغال می ریزد و دعایی برای تحکیم این تعهد می خواند .
در این جلسه فرد با سندرم ترک آشنا می شود و راهکارهای مقابله با هوس و تکنیک ها مجددا بیان میشود . دراین جلسه و جلسات بعدی از افراد موفق در ترک دعوت می شود تا در مورد نحوه ترک خود صحبت کنند .
استفاده از NRT و Bupropion در این جلسه شروع میشود .
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 36
مطالب مرتبط