مقاله شنا

مقاله ورزش شنا دانلود مقاله شنا سوئدی مقاله شنا معلولین تحقیق مقاله شنا به زبان انگلیسی مقاله شنا pdf مقاله شنا قورباغه مقاله شنا پاورپوینت مقالات شنا مقاله درباره شنا دانلود رایگان مقاله ورزش شنا مقاله ورزشی شنا مقاله ای در مورد ورزش شنا مقاله کامل ورزش شنا دانلود مقاله ورزشی شنا دانلود مقاله ورزش شنا دانلود رایگان مقاله ورزش شنا

Swimming Paper

شنا

شِنا، مهارت یا ورزش شناور ماندن و حرکت، درون آب است. در واقع شنا کردن به معنی حرکت انسان، حیوانات و یا هر مخلوقی بدون هر گونه کمک خارجی درون آب می باشد. آموختن شنا، علاوه بر تقویت جسم، در مواقع اضطراری و افتادن ناگهانی درون آب ،زندگی انسان را نجات خواهد داد .بسیاری از حیوانات، هنگام تولد و به طور غریزی، قادر به شنا کردن هستند ؛اما انسان باید شنا کردن را یاد بگیرد. یادگیرندگان شنا، تمرین های خود را اغلب در استخرهای کم عمق و کناره دریاها شروع می کنند. آنها ابتدا شناور ماندن روی آب و سپس حرکت های پا را می آموزند و در پایان حرکت های دست را نیز یاد خواهند گرفت. شناگران تازه کار باید چگونگی حرکت های هماهنگ دست با نفس کشیدن را تمرین کنند. شناگران، معمولاً یک یا چند شنا می آموزند.

شنا در دل تابستان و به خصوص در آب‌های سرد چشمه‌سارها و رودخانه‌ها، انرژی‌زا، لذت‌بخش، آرام‌بخش، شادی‌آور و مسکن و مقوّی اعصاب است؛ و بدن را در برابر بیماری‌ها بیمه می‌کند. «کسی که در تابستان در میان چشمه‌ها و آب‌های سرد شنا می‌کند، و بعداً از حرارت و نور خورشید فروزان بهره‌مند می‌شود، بدنش در مقابل تغییر هوا بیمه می‌شود و یک نوع مصونیّت پیدا می‌کند که در فصل زمستان از سرماخوردگی‌های پی‌درپی راحت و آسوده باشد. آب سرد، مقوی اعصاب کوفته است، و شنا مخصوصاً در آب سرد، خود مقوّی دیگری است؛ زیرا به واسطه حرکات دست و پا و تنفس عمیق که توأم با لذت و نشاط است، اعصاب و عضلات تمدید نیرو می‌کند.»

در میان ورزش‌های متداول دنیا که از ورزش‌های سنتی و قدیمی به شمار می‌رود، و در دین مقدس اسلام هم بر یادگیری و اهتمام به آن تأکید فراوان شده، ورزش شنا است. یادگرفتن شنا، در مکتب فطری و انسان‌ساز اسلام مستحب بوده و تا اندازه‌ای به آن اهمیت داده شده است، که تعلیم دادن آن از یکی از حقوق فرزندان بر عهده والدین قرار داده شده است.

پیامبر اکرم(صلّی‌الله‌علیه‌وآله) در این باره می‌فرماید: «عَلِّمُوا أَبنائَکُم السِّباحَهَ و الرَّمْیَ، حَقُّ الوَلَدِ علی الوالدِ أن یُعَلِّمَهُ الکتابهَ و السِّباحهَ و الرِّمایهَ» «به فرزندانتان شنا و تیراندازی یاد بدهید؛ این حق فرزند بر پدر است که به او خواندن و نوشتن، شنا کردن و تیراندازی کردن تعلیم دهد.»

شنا (سِباحه) از واژه‌های زیبا در فرهنگ اسلامی و یادآور پاکی، قداست، عظمت، نیرومندی، تحرک، پویایی و فرح‌فرزایی است؛ زیرا هم با واژه‌های «سبح و تسبیح» (= ستودن خداوند) هم‌خانواده است؛ و در قرآن گردش و حرکت فرشتگان و ستارگان در آسمان که نشانه عظمت و جلال الهی است، با آن توصیف شده است؛ و هم در فرهنگ ادبی اسلامی، صفت اسب، این نجیب‌ترین، نیرومندترین و پرحرکت‌ترین دوست قدیمی انسان می‌باشد.

این‌که در فرهنگ اسلامی «سباحه» با واژه‌های قرآنی سبحان، یسبح، تسبیح و امثال آن هم‌ریشه است، بسیار جالب توجه است. «السُبْحَه»: به معنای دعا کردن، و «تسبیح»: به معنای پاک و منزّه دانستن می‌باشد. و «سبحات وجه الله» انوار الهی و جلال و عظمت پروردگار است که مورد تقدیس و تکریم واقع می‌شود. «سابح» به معنی شناگر است، که برای فرشته، ستاره و اسب به منزله این که به نوعی شنا می‌کنند، به کار می‌رود.

دنیای امروز به شنا اهمیت فوق‌العاده‌ای قایل است، و از آن به عنوان ورزشی مادر استفاده می‌کند. این رشته ورزشی با توجه به آثار بسیار مهمی که در آمادگی جسمانی، شفا‌بخشی و نشاط‌بخشی از خود به یادگار می‌گذارد، آموزش آن از نیازهای اساسی برای هر شخص می‌باشد، که باید جزو آموزش‌های لازم برای زندگی به خصوص در سنین اولیه به کودکان باشد. شنا از جمله ورزش‌های مفیدی است که اگر در سنین پایین شروع شود، فرد در آینده از وضعیت فیزیکی، قلبی ـ عروقی، ذهنی و مهارت‌های اجتماعی بالایی برخوردار خواهد بود.

شنا کاملترین نوع از ورزش‌های هوازی است، که به عقیده بسیاری از پزشکان و متخصصین توان‌بخشی، اکسیژن بیشتر و مطلوبتری را به ارگانیسم منتقل می‌کند؛ تمامی اندام و عضلات بدن را به شکل مناسبی به کار می‌گیرد؛ و دستگاه‌های قلب و عروق، تنفس و اعصاب را تقویت می‌کند، و اثر نامطلوبی بر روی بدن نمی‌گذارد.

شنا از جمله ورزش‌های باارزش است که حتی افرادی که دچار نقص عضو و معلولیت هستند، می‌توانند از آن علاوه بر لذت‌جویی، در جهت کسب سلامتی و تندرستی جسمی استفاده نمایند. این‌گونه افراد، به خصوص کسانی که از ناحیه پا معلول هستند، می‌توانند بی‌آنکه به پاهای خود احتیاج داشته باشند، به راحتی شنا کنند.

تقویت‌کننده روح و جسم

شنا یک فعالیت طبیعی است، که هم برای تفریح و سرگرمی، هم برای نیرومندی و تندرستی بدن و هم برای آرامش اعصاب و روان می‌باشد. از لحاظ تناسب، شنا هر دو مزایای جسمانی و روحانی را دارا می‌باشد. شاهکارهایی که شنا کردن در جسم و روان انسان از خود بر جای می‌گذارد، قابل شمارش نیست. این نوع ورزش بهترین نوعی است که تقریباً تمام خصوصیاتی را که در تأمین سلامتی و تندرستی و بهداشت روانی برای ورزش وجود دارد، دارا می‌باشد.

از شنا تفریحی گرفته تا شنای قهرمانی، شنا خیلی راحت بدن را از نظر جسمی به سطح مطلوبی رسانده، و تمام اندام و عضلات بدن را نیرومند می‌کند. این ورزش به علت اینکه ترکیبی از حرکات متفاوت است و هماهنگی بین آنها نیز رعایت می‌شود، باعث می‌شود که ماهیچه‌ها به صورت متعادل رشد کنند، و در نتیجه شنا‌گر از اندامی زیبا و طبیعی برخوردار باشد. شنا همچنین مقدار جنبش‌پذیری مفاصل بدن را افزایش می‌دهد، و مقاومتی که آب ایجاد می‌کند، باعث قدرت، نرمی و انعطاف‌پذیری بیشتر، به خصوص در مفاصل بزرگ مثل مفاصل گردن، شانه و کشاله ران می‌شود. چون آب اصولاً فشارناپذیر است، با ایجاد تورم به ساخت و حالت بافت‌های بدن کمک می‌کند.[۱] و به خاطر همین دلیل‌ها است که شناگران از جسمی پویا و پوستی باطراوت برخوردار می‌باشند.


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 17

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط