مقاله درباره نگهداری ماشین آلات ساختمانی

در این تحقیق به انواع روش های نگهداری ماشین آلات ساختمانی پرداخته شده و هر کدام از این روش ها را به طور کامل شرح می دهد. این تحقیق به دانشجویان رشته های عمران ، مکانیک ، ساخت و تولید و دیگر رشته های مرتبط می پردازد.

مقدمه
گسترش پروژه‌های عمرانی و راهسازی و توجه ویژه به اقتصاد مهندسی در آنها، استفادة هرچه بیشتر از ماشین‌آلات ساختمانی را به لحاظ لزوم فراهم ساختن سرعت عمل و کاهش دستمزدهای پرسنلی، ضروری ساخته است.

تعمیرات مفهومش در صنایع شامل کلیه عملیاتی می شود که برای سالم و مرتب نگاه داشتن وسایل کار چه ماشین چه غیر ماشین انجام می گردد. در صنعت عملیاتی از قبیل بازدید مرتب وسایل روغنکاری مرتب آنها, رفع عیوب و نواقص کوچکی که احتمالاً, ضمن کار پیدا می شود. بطور مداوم و قبل از پیدایش لنگیهای بزرگ یا تعمیر و لکه گیری ساختمان و تجدید رنگ در فواصل معین و کلیه اموری که باعث بر قرار داشتن وضع صحیح کار می شود. بنام MAINTENANCE مرسوم گردیده است

در صنایع با قبول و ادامه روشهای آزمایش MAINTENANCE می توان وضعی بوجود آورد که اولاً ماشین آلات و وسایل بدون لنگی و مرتب کار نموده و ثانیاً مصارف ماشین در پائین ترین حد خود باقی بماند و علاوه بر تمام اینها هزینه تعمیر به حداقل ممکنه پائین بیاید.

موقعیت و پیشرفت هر دستگاه و تشکیلاتی بویژه کارخانجات صنعتی مستلزم داشتن سیستمهای موثر برنامه ریزی و کنترل و اجرای دقیق و منظم آنها در کلیه مراحل می باشد.

در کارخانجات صنعتی ماشین آلات همواره در حال فرسوده شدن هستند, بنابر این مسئله تعمیرات و نگهداری ماشین آلات یکی از مهمترین مسائل قابل توجه می باشد.

محورها, بلبیرینگها, چرخ دنده ها, تسمه ها و سایر قطعات یک ماشین فرسوده مشوند و تعویض یا تعمیر آن لازم می گردد. روغنها و گریسها در اثر کار کثیف می شوند و خاصیت اصلی خود را از ست می دهند و احتیاج به تعویض دارند . الکتروموتورها, وسائط نقلیه مثل نقاله ها, لیف تراکهای برقی و گازوئیلی, جراثقالها و غیره احتیاج به سرویس و تعمی منظم دارند.

انجام عملیات تعمیراتی در مورد ماشین آلات پس از شکستگی و خرابی, روش منطقی نبوده و سبب وقفه در عملیات تولیدی می گردد. زیانهای ناشی از توقف عملیات تولیدی بمراتب بیشتر از تعمیر ماشین آلات مربوطه می باشد.

بنابراین با ایجاد سیستمی که بتواند مانع شکستگی و خرابی ماشین آلات گردد میتوان از یک طرف راندمان تولیدی دستگاه را بالا برده و از طرف دیگر زیانهای ناشی از وقفه کار را به حداقل تقلیل داد. مطالعه وضعیت اولیه ماشین آلات, نحوه انجام عملیات تعمیراتی و برسی کاملی در مورد نظرات کارخانه سازنده ماشین آلات می تواند اساس طراحی سیستم تعمیرات قرار گیرد.

هدف از ایجاد یک سیستم صحیح تعمیرات و نگهداری
هدف اصلی از ایجاد یک سیستم صحیح تعمیرات و نگهداری عبارتست از :
– جاو گیری از توسعه عیوب و نقایص.
– بر طرف کردن نواقص و معایب جزئی قبل از احتیاج به تعمیرات کلی .
– جلو گیری از وقفه در عملیات تولید از طریق تعویض قطعات فرسوده قبل از شکستگی و از کار انداختن دستگاه.
– کاهش توقفهای تولید و جلوگیری از زیانهای ناشی از وقفه در کار.
– صرفه جویی در نیروی انسانی بعلت تقلیل عملیات تعمیراتی.
– استفاده بهتر از کارکنان قسمت نصب و تعمیرات.
– کاهش تعمیرات کلی و تکرار.
– کاهش در مصرف لوازم یدکی و تقلیل هزینه مربوطه.
– کاهش در حجم مقدار محصول نامرغوب و افزایش مرغوبیت محصولات.
– ازدیاد طول عمر ماشین آلات و صرفه جویی در خرید ماشینهای جدید.
– تشخیص نوع عملکرد ماشین آلات و تعیین هزینه های تعمیراتی مربوطه به منظور تصمیم گیری در مورد تهیه و انتخاب ماشینهای جدید.
– افزایش راندمان تولیدی ماشین آلات و کاهش هزینه های تولید.

فهرست مطالب
مقدمه
هدف از ایجاد یک سیستم صحیح تعمیرات و نگهداری
انواع سیستم های تعمیراتی
حالات مختلفی که سبب توقف دستگاه و انجام عملیات تعمیراتی را باعث میشود
مشخصه سازمانهای ممتاز چیست؟
جهت انجام مناسب برنامه‌ریزی و زمانبندی عوامل زیر را در نظر بگیرید
منابع


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 16

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط