این تحقیق در مورد منیسک داخلی و خارجی بوده و به بررسی اتصالات منیسک و آسیب های آن می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های پزشکی ، فیزیوتراپی ، تربیت بدنی و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
منیسک یک قطعه بافت فیبری C شکل از جنس غضروف است که در برخی مفصل ها وجود دارد وبعنوان حائل بین استخوانها و محافظ مفصل عمل می کند. منیسک همچنین بعنوان یک سیستم جاذب ضربه عمل می کند،به روان سازی مفصل کمک می نماید،و باز و بسته شدن مفصل را تسهیل می نماید.
منیسک داخلی
منیسک داخلی یک ساختمان لیفی غضروفی(فیبروکارتیلاژ) محکمی است که در سمت داخل زانو، بالای لقمه (کوندیل) استخوان درشتنی (Tibia) قرار داشته و باعث تطابق سطح مفصلی طبق درشتنی (پلاتوی تیبیا)با سطح مفصلی استخوان ران در سمت داخل زانو می گردد.
علاوه بر منیسک داخلی، یک منیسک در خارج زانو به نام منیسک خارجی نیز وجود داشته که عامل تطابق سطح مفصلی در سمت خارج زانو است.منیسک داخلی به شکل C انگلیسی است که با عمیق تر کردن سطح مفصلی درشتنی در سمت داخل زانو، باعث تطابق بیشتر این قسمت از درشتنی با لقمه داخلی استخوان ران می گردد.
بخش محیطی منیسکها حاوی عروق خونی بوده که از طریق کپسول مفصلی و سینوویوم صورت می گیرد.این نواحی به هنگام آسیب قدرت ترمیم دارند.پارگیهای بخش محیطی، همارتروز (تجمع خون در مفصل)را به همراه دارد.تغذیه خونی بخش مرکزی منیسک بوسیله غشای سینوویال و انتقال مواد از قسمت محیطی به بخش مرکزی صورت می گیرد.
منیسک داخلی بیشتر در پایداری و ثبات مفصل زانو نقش دارد و این در حالی است که اهمیت اصلی منیسک خارجی را در انتقال نیرو می دانند. در صورت پارگی رباط متقاطع جلویی (ACL) و عدم درمان آن به هر دلیلی، برداشتن منیسک داخلی آسیب دیده، به میزان زیادی بی ثباتی مفصل زانو را تشدید می کند.
فهرست مطالب
مقدمه
منیسک داخلی
کالبدشناسی منیسک داخلی
اتصالات منیسک داخلی
آسیب منیسک داخلی
درمان ضایعه منیسک داخلی
درمان بدون جراحی
درمان با جراحی
منیسک خارجی
آناتومی منیسک خارجی
اتصالات منیسک خارجی
آسیب منیسک خارجی
درمان ضایعه منیسک خارجی
انواع پارگی منیسکها
علایم آسیب
روشهای تشخیص
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 11
مطالب مرتبط