این تحقیق در مورد تنظیم خانواده می باشد و تاریخچه ی آن را در ایران و جهان به طور کامل مورد بررسی قرار می دهد. این تحقیق به دانشجویان کلیه رشته ها جهت درس تنظیم خانواده پیشنهاد می گردد.
مقدمه
کنترل موالید یعنی برنامهریزی تعداد زاد و ولد در خانواده. کمیته کارشناسی سازمان بهداشت جهانی در سال 1971 تنظیم خانواده را چنین تعریف نموده است: تنظیم خانواده، روش اندیشه و زندگی است که بصورت داوطلبانه و بر پایه آگاهی، بینش و تصمیمگیری توسط افراد و زن و شوهرها در جهت ارتقاء بهداشت و بهزیستی خانوادهها اتخاذ میشود و از این رو در توسعه اجتماعی کشور، سهم مؤثری دارد.
بر این اساس تنظیم خانواده مشتمل بر اقدامهایی است که افراد و زوجها را یاری میدهد تا از داشتن فرزند ناخواسته جلوگیری کنند، فاصله بین فرزندان خود را تنظیم کنند، زمان تولد فرزندان را با سن و شرایط دیگر خود تطبیق دهند و آگاهانه درباره تعداد فرزندان خود تصمیم بگیرند.
تنظیم خانواده عبارت از آن است که در یک خانواده، پدر و مادر به دلخواه خود و بر پایه آگاهی و بینش و تصمیم گیری مسئولانه با به کار بردن یکی از روشهای پیشگیری از بارداری، تعداد فرزندان خود را با توجه به امکانات اقتصادی و قدرت جسمی و روانی خود تنظیم کنند و بدینوسیله در توسعه اجتماعی کشور نیز سهیم شوند.همه خانواده ها حق دارند آگاهانه و آزادانه تصمیم بگیرند چند فرزند و با چه فاصله زمانی داشته باشند.اولین بچه شان کی به دنیا بیاید و آخرینشان چه زمانی متولد شود.از روشهای پیشگیری استفاده کنند یا نه و از چه روشی بهره ببرند.
برای کاهش میزان حاملگی ناخواسته، افراد نیاز به مشاوره درست و آموزشهای صحیح از سوی پرسنل بهداشتی دارند تا بتوانند در نهایت، خودشان روشهای پیشگیری از بارداری را متناسب با وضعیت بدنی خود انتخاب کنند.سیاست تنظیم خانواده نوعی سیاست برنامه ریزی جمعیتی است که خانواده ها همسو با امکانات بالقوه جامعه و نیازهای برنامه ریزی شده اجتماعی تعداد فرزندی که مایلند به طور ارادی بیاورند را دارا هستند.
تنظیم خانواده مجموعه اقداماتی است که افراد و زوجها را یاری میدهد تا از داشتن فرزند ناخواسته جلوگیری کنند و فاصله بین فرزندان را خود تنظیم نمایند.
آموزش و مشاوره ، تامین وسایل جلوگیری از حاملگی و دسترسی آسان به آن و کمک به کسانی که دچار ناباروری هستند و آموزش خانواده ها درباره فرزندان از جمله خدماتی هستند که بهداشت باروری را شامل میشوند. شناخت رشهای مختلف جلوگیری ازبارداری و آکاهی نسبت به مزایا و معایب هر روش میتواند خانواده را برای انتخاب مناسب ترین روش در پیشگیری از حاملگی ناخواسته راهنمایی کند.
تنظیم خانواده به معنی پیشگیری از حاملگیهای ناخواستهای برای تأمین سلامت خانواده و اجتماع در قالب مفاهیم زیر است:
۱-محدود کردن تعداد فرزندان ۲-پیشگیری از بیماریهای دوران جنینی ۳-پیشگیری از انتقال ناهنجاریهای ژنتیکی ۴-جلوگیری از عوارض حاملگی و زایمانهای مکرر برای مادر ۵-درمان نازایی فراهم آوردن زمینه مساعد برای تأمین سلامت جسمانی ، روانی و اجتماعی اعضاء خانواده از یک طرف و رسیدن به یک ساختار سنی مناسب جمعیتی و تأمین سلامت اجتماع از طرف دیگر می باشد.
فهرست مطالب
مقدمه
تاریخچه تنظیم خانواده در جهان و ایران
اهداف تنظیم خانواده
اهداف غیر مستقیم تنظیم خانواده
فعالیتهای تنظیم خانواده در ایران بر چهار محور اجرا میشود
اثرات تنظیم خانواده بر بهداشت
اسلام و تنظیم خانواده
پیام مهم در تنظیم خانواده
انواع روشهای پیشگیری از بارداری
قرصهای ترکیبی
مگسترون ( روش تزریقی پیشگیری از بارداری )
آی- یو- دی
بستن لوله های رحمی ( توبکتومی )
بستن لوله های اسپرم بر ( وازکتومی بدون تیغ جراحی )
کاندوم
اهداف تنظیم خانواده و تأثير سلامت و بقاء مادران و کودکان
ناتوانی جنسی چیست؟
دلایل بروز ناتوانی جنسی
معالجات
اعمال جراحی
عدم توازن هورمون ها
عوامل روانی
تلمبه مخصوص
داروهای گیاهی
داروهای موثر در تحریک تخمک گذاری
جنسیت جنین چگونه شكل می گیرد؟
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 52
مطالب مرتبط