این تحقیق در مورد سازمان های شبدری می باشد و ویژگی ها و اجزای این سازمان ها را بیان می نماید. این تحقیق به دانشجویان رشته مدیریت و دیگر رشته های مرتبط پیشنهاد می گردد.
مقدمه
سازمانها سیستمهایی زنده و باز هستند، و از آنجا که محیط دائماً در حال تحول و دگرگونی است، لذا سازمانهای هزاره سوم نیاز به ساز و کار و انسانهای هوشمند دارند که با درک این محیط متغیر قادر به انجام این هماهنگیها میان محیط پویا و سازمان باشند. چارلز هندى در اوايل دهه ۱۹۹۰ پيش بينى مى كند كه سازمانهاى آينده سازمانهاى شبدرى خواهند بود.
سازمان شبدری به لحاظ اقتصادی معقول است، اما برای کسانی که باید سازمانها را اداره کنند زندگی را دشوار می سازد. چون به جای یک نیروی کار سه نیروی کار وجود دارد، که میزان تعهد هر یک به سازمان متفاوت است، ترتیب قرار داد هایشان با هم فرق می کند، و انتظارات متفاوتی دارند. هر یک از آنها باید به شیوه ای متفاوت اداره شوند.
تعریف
دنیای تغییر به این دلیل تغییر می کند که سازمان ها شیوه های کار خود را تغییر می دهند. در همین حال سازمان ها مجبورند خود را با محیط خویش و دنیای در حال تغییر به طور مداوم تغییر دهند و اثر بخشی خود را که تالکوت پاسونز آن را AGIL خواهده است، بالا ببرند. امروزه در دنیای چالش برانگیز، سازمان ها برای ادامه حیات خویش به افراد هوشمند نیاز دارند که کارهای هوشمندانه انجام دهند.
اداره کردن افراد هوشمند در سازمان ها حساس تر از اداره کردن کارگران یدی در سازمان ها است. این افراد هوشمند در سازمان ها کارهای هوشمندانه انجام می دهند و سازمان های جدیدی را با ساختارهای نوین شکل می دهند که تمام شرایط و ویژگی های لازم را برای انطباق با تغییرات محیطی داشته باشند. یکی از این سازمان های جدید سازمان شبدری می باشد. سازمان های شبدری شبیه به ساقه های شبدر هستند که به هر یک از ساقه هایش سه برگ چسبیده است و هر یک نشان دهنده نوعی فعالیت جداگانه است. ضمن اینکه به ساقه اصلی، یعنی هسته مرکزی چسبیده اند.
در سازمان های شبدری به جای یک نیروی کار، سه نیروی کار وجود دارد که میزان تعهد هر یک به سازمان متفاوت است. ترتیب قراردادهایشان با هم فرق می کند و انتظارات متفاوتی دارند. هر یک از آنها باید به شیوه های متفاوتی اداره شوند و به هر یک باید متناسب با کارشان حقوق پرداخت شود. در سازمان شبدری، به ازای کار خوب، حق الزحمه خوب پرداخت می شود. در سازمان شبدری، کار خوب پاداش می گیرد والا دیگر خوبی باقی نخواهد ماند. به این دلیل پیمان ها در حال حاضر بسیار روشن تر و از بسیاری جهات سالم ترند.
سازمان شبدری اگر خرد بر آن حاکم باشد، برای کارهای خسته کننده قرارداد می بندد و در ازای اخذ نتیجه، حق الزحمه و پاداش بعنوان انگیزش موجب رفع خستگی می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
تعریف
ویژگیهای سازمانهای شبدری
فلسفه نامگذاری سازمان شبدری
1. هسته حرفه اى و متخصص
2. مقاطعه كارى و پيمانكارى ها
3. تأمين نيرو از خارج
اداره سازمان شبدري
اجزاي سازمان شبدري
نتیجه گیری
منابع
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 9
مطالب مرتبط