این تحقیق در مورد بیماری های گوارش و کبد می باشد و به صورت بسیار کامل ، به معرفی بیماری های مرتبط با گوارش و کبد به همراه علل ، علائم ، تشخیص ، درمان و دیگر مطالب مرتبط با آن می پردازد.
مقدمه
ما برای زنده ماندن، به انرژی نیاز داریم و برای اینکه سلولهای بدن بتوانند زنده بمانند نیازمند دریافت غذا هستند از هنگامی که شروع به جویدن لقمهی غذا میکنیم هضم غذا و در واقع کار دستگاه گوارش آغاز میشود. دستگاه گوارش یکی از دستگاههای فعال در بدن انسان است که کار خود را در 4 بخش بلع، گوارش، جذب و هضم انجام میدهد.
به گزارش ایسنا، مواد غذایی پس از ورود به معده با آنزیمهای درون معده مخلوط میشود تا به اجزای سادهتری تجزیه شود سپس این مخلوط از معده خارج شده و به رودهها میرود تا از آنجا مواد غذایی تجزیه شده جذب جریان خون شود مواد غذایی تجزیه شده از طریق جریان خون در اختیار یاختههای بدن قرار میگیرد و مواد غذایی که جذب نمیشود بطور طبیعی دفع میشود.
دستگاه گوارش بعنوان یکی از مهمترین دستگاههای بدن بیماریهای مربوط به خود را دارد که گریبانگیر بسیاری از افراد است.
سوزش پشت جناغ سینه، اسهال، درد معده، یبوست و… خیلی از مردان با این مشکلات دست و پنجه نرم میکنند. طبق آمار، حدود 25درصد از مردان بالغ از درد و مشکلات گوارشی رنج میبرند.
دکتر استیوارت اسپچلر، مدیر بخش گوارش بیمارستان مرکزی دالاس و استاد دانشگاه جنوب غربی تگزاس میگوید: تقریبا تمام مردان حداقل یکبار در زندگیشان مشکلات گوارشی را تجربه کردهاند. برخی مشکلات گوارشی مثل سندرم روده تحریکپذیر (IBS) در زنان شایعتر است اما در کل مشکلات گوارشی در مردان شایعتر است؛ برای همین مردان باید مشکلات شایع گوارشی را به خوبی بشناسند.
زخم اثنی عشر
اثنی عشر یا دوازدهه عضوی است که باعث ارتباط معده با روده کوچک می شود که طول تقریبی آن حدود 25 تا 30 سانتیمتر است. اثنی عشر نیز مانند دیگر اعضای بدن زخم می شود و شایع ترین علامت زخم اثنی عشر در قسمت فوقانی شکم و پایین جناق سینه است که اغلب با گرسنگی تشدید شده و با مصرف غذا به طور موقت بهبود می یابد. درد زخم اثنی عشر می تواند به پشت تیر بکشد و یا گاهی با نفخ شکم موجب بیدار شدن شخص شود. یکی از مشخصه های درد زخم اثنی عشر، دوره ای با فصلی بودن آن است ، به طوری که ممکن است برای چند هفته و هر روز درد وجود داشته باشد و به دنبال آن، برای چند ماه خود به خود برطرف شود، اما دوباره عود می کند.
دکتر ناصر ابراهیمی دریانی فوق تخصص بیماری های گوارشی و استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران در گفت و گویی باایرنا خاطرنشان کرد که مبنای ایجاد زخم اثنی عشر در 20 تا 28 درصد مردم زمینه ژنتیکی دارد که این نوع معمولا در کودکان شایع تر است. وی افزود همچنین در گروه خونی او O نیز زخم اثنی عشر بیشتر است در حالی که در گروه خونی آ A زخم معده بیشتر مشاهده می شود. دکتر دریانی گفت با مصرف برخی داروها ضد التهابی غیراستروئیدی و مسکن که برای درد مفاصل استفاده می شود مثل آسپیرین دیکلوفناک ، ایندومتاسین و بروفن بخصوص در برخی موارد موجب خونریزی می شود.
وی درباره اینکه آیا مصرف استامینوفن نیز در زخم اثنی عشر تاثیر دارد گفت استامینوفن تاثیری ندارد اما بر خلاف گذشته که می گفتند مصرف این دارو هیچ خطری ندارد باید دانست که امروزه ثابت شده است که مصرف استامینوفن همراه با داروهای ضد التهاب غیراستروئیدی خطر عوارض کلیوی دارد. وی در پاسخ به این سوال که آیا زخم اثنی عشر قابل ترمیم و درمان است یا نه ، گفت در کسانی که زخم اثنی عشر دارند قرص های کنترل کننده اسید معده همچون رانیتیدین ، سایمیتیدین و امپرازول ، زخم معمولا کنترل می شود ، اما اگر شخصی میکروب هلیکوباکتر داشته باشد و فقط به داروهای کنترل کننده اسید معده اکتفا کند بیشتر از 90 درصد موارد در سال اول زخم عود می کند.
دکتر دریانی اضافه کرد در صورتی که در کسانی که زخم اثنی عشر همراه با میکروب دارند ، درصورت درمان میکروب هلیکوباکتر عود مجدد زخم در یک سال کمتر از 10 درصد است. وی گفت در ایران به دلیل اینکه آنتی بیوتیک در کودکی و جوانی به صورت غیر علمی مصرف می شود به طوری که برخی برای سرماخوردگی و گلودرد ویروسی نیز خودسر از آنتی بیوتیک استفاده می کنند و اغلب دروه کامل آنتی بیوتیک را ادامه نمی دهند ، باعث مقاومت خیلی از میکروب ها نسبت به این آنتی بیوتیک می شوند. وی گفت یکی از آنتی بیوتیک های خیلی خوب که روی میکروب هلیکوباکتر تاثیر دارد مترونیدازول است.
وی اضافه کرد آمار نشان می دهد که در ایران 40 درصد مردم به خصوص خانم ها نسبت به این آنتی بیوتیک مقاوم هستند و به علتی که گفته شد ریشه کنی میکروب هلیکوباکتر در غرب خیلی راحتر و مطمئن تر از ایران انجام می شود. در کسانی که دچار میکروب هلیکوباکتر هستند آمار در ایران نشان می دهد که در افراد بالای 50 سال حدود 70 تا 80 درصد آلودگی به این میکروب را دارند و از این تهداد فقط 10 درصد دچار زخم اثنی عشر می شوند. دکتر دریانی می گوید فردی که به میکروب هلیکوباکتر آلوده است لازم نیست که حتما این میکروب را از بین ببرد ، مگر اینکه زخم معده یا اثنی عشر داشته باشد و یا در فامیل درجه اول او کسی سابقه سرطان معده داشته باشد ، یا خود وی سابقه عمل جراحی معده داشته باشد یا اینکه مخاط معده اش دچار التهاب باشد، به خصوص وقتی که مخاط نازک شده باشد.
دکتر دریانی درباره نقش استرس و میزان بروز زخم اثنی عشر می گوید: اگر چه استرس و فشارهای عصبی موجب ترشح اسید و ایجاد علایم سو» هاضمه بدون زخم می شود اما خود استرس و فشارهای عصبی نمی تواند سبب ایجاد زخم پپتیک شود اما در افرادی که دچار زخم اثنی عشر هستند، تنش های عصبی و روانی و کشیدن سیگار می تواند در تشدید علایم موثر باشد.
دکتر دریانی گفت یک مبنای ایجاد زخم اثنی عشر در افراد مسایل میکروبی به خصوص میکروب هلیکوباکترپیلوری است و اگر این میکروب به موقع تشخیص داده شود و ریشه کن شود موجب درمان زخم اثنی عشر در فرد می شود.
فهرست مطالب
مقدمه
زخم اثنی عشر
سیلیاک
هپاتیت ها و تقسیم بندی آنها
هپاتیت آ
هپاتیت ب
هپاتیت ث
اختلال بلع
سیروز کبدی
ژیاردیازیس
زخم منفرد مقعد
پریتونیت
پریتونیت ثانویه
آپاندیسیت
شقاق مقعد
استوماتیت
ریفلاکس یا برگشت محتویات معده به مری
اسهال
گاستروانتریت(اسهال) ویروسی
مسمومیت غذایی
اسهال مسافران
اسهال باکتریاییBacterial enterocolitis
پارازیتها
یبوست و درمان های موثر
سندرم روده تحریک پذیر
شکایات گوارشی فوقانی
التهاب زبان (گلوسیت) tongue inflammation
فیستول مقعدی
تومورهای بدخیم مجرای مقعد و پرینئوم
ملانوم بدخیم
بیمارى بوون
بیمارى پاژه خارج پستانى
سرطان سلول بازال
بیماری تهوع زمستانی
گاستریت یا ورم معده
نفخ شکم
سنگهای صفراوی و رژیمهای نامناسب
علل ورم کیسه صفرا
سوختگی
کرم کدو
پروگلوتید
بیماری خراش گربه
تبخال
کرم روده یا آسکاریس
میزبان کرم آسکاریس
تب راجعه
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 98
مطالب مرتبط