مقاله در مورد انبارگردانی

این تحقیق با موضوع انبارگردانی می باشد و به بیان دلایل انجام انبارگردانی و وظایف کارکنان بخش های مختلف می پردازد. این تحقیق به دانشجویان رشته های حسابداری ، اقتصاد ، امور مالی و دیگر رشته های مرتبط با آن پیشنهاد می گردد.

مقدمه
براساس استانداردهای حسابداری حداقل هر سال برای یکبار انبارگردانی باید در انبارهای شرکتهای بازرگانی، تولیدی و صنعتی صورت گیرد. البته با توجه به ابعاد و اهمیت کالاها این زمان می تواند کوتاه تر هم در نظر گرفته شود. هدف از انبار گردانی به طور کلی شمارش موجودی اقلام کالا به منظور ایجاد اطمینان از وجود کمی و کیفی و کنترل کالاهاست .

بدین منظور لازم است قواعدی در حین انبار گردانی انجام پذیرد. از جمله این قواعد می توان به الصاق تگ به کالا می باشد. همچنین مواردی از قبیل پلمب انبار، عدم ورود و خروج کارکنان و افراد به انبار، مرتب سازی کالاها و سایر موارد امنیتی باید مورد بررسی قرار گیرد و بر اساس سیاستهای جاری مجموعه نسبت به الزام یا عدم التزام به آن اقدام نمود.

نکته 1 : تگ کالا به برگه ای اطلاق می شود که در آن نام کالا، کد کالا، محل قرار گیری به عنوان اطلاعات وجود دارد و بر اساس استاندارد سه ستون برای ثبت اطلاعات شمارش بر روی هر تگ قرار داده می شود. اغلب نرم افزارهای انبار نیز قابلیت ایجاد تگ را در سیستم انبار در حین انبار گردانی دارند.

مسئول انبارگردانی با بررسی تگ های اولین شمارش و کنترل آن با لیست موجودی ثبت شده در حسابداری انبار در صورتی که مغایرتی مشاهده نشود، شمارش دوم را کنسل می نماید و درصورت مغایرت شمارش دوم نیز انجام می شود و در صورت مغایرت در شمارش دوم، شمارش نهائی با حضور انباردار و حسابرس و مسئول انبارگردانی انجام می شود. در پایان طبق گزارش انبار گردانی، کسری و اضافات به مدیریت گزارش می شود تا تصمیم گیری در خصوص صدور سند تعدیل انبار و سند حسابداری اضافات و کسری ها اتخاذ گردد.

نکته 2: به طور معمول در کسری ها انبار دار مسئول شناخته شود و همچنین اضافات ورود کالاهایی باشد که مدارک آن به حسابداری انتقال داده نشده است.
نکته 3: در حسابداری کل خالص اضافات و کسری ها به بهای تمام شده بسته می شود.
نکته 4: در سیستمهای مالی یکپارچه به دلیل وجود ارتباطات کامل بین سیستم انبار و حسابداری در اغلب موارد این کسری ها و اضافات بسیار محدود می باشند.

اهم نکات قابل توجه در نظارت حسابرس بر انبارگردانی
حسابرس مسئول شمارش موجودیها نیست و فقط نظارت بر انبارگردانی را بر عهده دارد
برنامه شمارش باید قبل از شروع انبارگردانی توسط مدیریت تنظیم و شامل اطلاعاتی از جمله شروع و خاتمه ، انواع موجودیها ، موقعیت مکانی موجودیها ، تعداد تیم های شمارش ، اسامی وظیفه هر یک از آنها ، تعداد دفعات شمارش و نحوه رفع مغایرت بین شمارش های مختلف با یکدیگر و با سوابق انبار باشد

برای حصول اطمینان از صحت اجرای برنامه شمارش لازم است ، وقت حسابرس عمدتا صرف نظارت بر انبارگردانی شود
به منظور حصول اطمینان حسابرس تعدادی از اقلام موجود را به عنوان نمونه شخصا در انبار شمارش نموده و با شمارش شرکت مطابقت می نماید
حسابرس در زمان انبار گردانی (پایان سال مالی) باید تمامی اطلاعات مربوط به مقطع گیری زمانی را گردآوری نماید

فهرست مطالب
مقدمه
اهم نکات قابل توجه در نظارت حسابرس بر انبارگردانی
انبارگردانی و حساب موجودی کالا در روش نگهداری دائمی و ادواری
انبارگردانی در شیوه نگهداری دائمی حساب موجودی کالا
انبارگردانی در شیوه نگهداری ادواری حساب موجودی کالا
انبارگردانی و نرم افزار انبار
وظایف حسابرس در انبار گردانی
تهیه مقدمات شمارش
اقدامات مسئول انبار
اقدامات سایر واحدها
اقدامات امور مالی
نکات قابل توجه در تهیه دستورالعمل انبارگردانی
مواردی که باید پس از پایان موجودی برداری مورد نظر قرار گیرد
وظایف امور اداری
وظایف واحد بازرگانی
وظایف واحد های لجستیک ، تولید و فنی
نحوه استفاده از تگ کالا (برچسب شمارش)
تگ کالا یا برچسب شمارش کالا چیست؟
دفعات شمارش کالا در انبارگردانی
ثبت سند تعدیل انبارگردانی
ثبت حسابداری انبارگردانی


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 20

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط