مقاله بررسی مدیریت اماکن ورزشی در ایران

این تحقیق در مورد اماکن ورزشی در ایران می باشد و از جهات مختلف ، روش های مدیریت این اماکن را مورد بررسی قرار می دهد.

مقدمه
با توجه به بررسی‌ها درباره‌ی ارکان اصلی سازمان، منابع مادی به عنوان یک رکن اساسی در خدمت نیروهای انسانی و در پیشبرد اهداف سازمان مؤثر است. نیروی انسانی زمانی قادر به انجام امور محوله است که از حداقل امکانات و تجهیزات برخوردار باشد.

در یک باشگاه ورزشی برای دست‌یابی به اهداف مورد نظر علاوه بر مربی متخصص و باتجربه و شاگردان مستعد و پرکار، به امکانات مناسب در رشته‌ی مورد نظر نیاز است. طبیعی است هر اندازه امکانات مناسب‌تر باشد، نیروی انسانی سازمان از این امکانات بهره‌ی بیشتری خواهد برد و به همین ترتیب اگر از امکانات مادی بر اساس برنامه‌ی تنظیمی و به طور صحیح استفاده شود، بهره‌وری مطلوب اتفاق می‌افتد و این نکته قابل توجه است که کارایی هر سازمان زمانی نزول پیدا می‌کند که امکانات مادی و منابع انسانی در مسیر مناسب هدایت نشوند.

آحاد افراد جامعه در جست‌و‌جوی فضای ورزشی استاندارد و عالی هستند و این در حالی است که بخشی از وظایف مدیران و مسئولان تربیت بدنی جامعه تمهید و پیش‌بینی امکانات، وسایل و تجهیزات ورزشی مورد نیاز حال و آینده است. با توجه به نقش تربیت‌بدنی در جامعه، فضاهای ورزشی در شهرهای مختلف می‌تواند زمینه‌ساز رشد اجتماعی و دست‌یابی به سایر اهداف تربیت بدنی باشد.

امکانات و زیرساخت‌های ورزشی
امکانات و زیرساخت‌های ورزشی به فضاها و همه‌ی عوامل تأسیساتی، خدماتی رفاهی، و بهداشتی گفته می‌شود که اجرای فعالیت‌های ورزشی را در سطح آموزش، تمرین و رقابت تسهیل می‌کنند. امکانات و زیرساخت‌های ورزشی به دو دسته‌ی فضاهای ورزشی و تأسیسات پشتیبانی تقسیم می‌شود.

تقسیم‌بندی کلی اماکن ورزشی
اماکن ورزشی بستر اجرای فعالیت‌های ورزشی هستند و کیفیت آنها بر اجرای تمرینات و برگزاری مسابقات ورزشی تأثیر مستقیم دارد. اگر از زوایه‌ی بالا به سطح زمین نگریسته شود، سه دسته‌ی کلی از اماکن ورزشی روی زمین به چشم می‌خورد که هر دسته ویژگی‌هایی دارد که آن را از دیگران جدا می‌کند. این سه دسته عبارت‌اند از:

الف- اماکن ورزشی طبیعی مثل کوه‌ها، سرزمین‌های برف‌گیر، دریاچه‌ها و دریاها
ب – اماکن ورزشی روباز احداثی مانند زمین فوتبال، پیست دوومیدانی و استخرهای روباز.
پ – اماکن ورزشی سرپوشیده، مثل سالن‌های ورزشی، استخرهای سرپوشیده، زورخانه‌ها

انواع فضاهای ورزشی از نظر بهره‌برداری
* فضاهای ورزشی از لحاظ سرویس‌دهی و بهره‌بردرای به پنج دسته‌ی عمده تقسیم می‌شوند که هر کدام اهداف، ویژگی‌ها و مشخصات خاصی دارند:

* مراکز ملی: مجموعه‌های ورزشی هستند که برای اهداف تربیتی، اردوهای ورزشی، برگزاری مسابقات ملی و بین‌المللی استفاده می‌شوند. مانند مجموعه‌ی ورزشی آزادی.

* مراکز استانی: این مراکز قابلیت سرویس‌دهی به یک استان را داشته و غالباً چند منظوره ساخته می‌شوند. در این گونه مراکز ممکن است مسابقات منطقه‌ای و بین استانی نیز برگزار شود.

* مراکز منطقه‌ای: برای یک منطقه خاص ساخته می‌شود و تحت نظارت متصدیان آن منطقه اداره می‌شوند، مانند سالن ورزشی آزادگان در منطقه‌ی دو آموزش و پرورش تهران.

* مراکز تفریحی و ملی: دسترسی به این فضا آسان است و انعطاف‌پذیری و آمادگی لازم برای استفاده‌های غیرورزشی را نیز دارند و غالباً چند منظوره است. مثل پارک جنگلی.

* مراکز آموزشی: در مؤسسه‌های آموزشی مثل دانشگاه‌ها و مدارس ساخته می‌شوند و استانداردهای تمرینات ورزشی را نیز دارند، چند منظوره‌اند و فعالیت‌های آموزشی اغلب در آن انجام می‌شوند، مانند سالن اجتماعات در دانشگاه.

فهرست مطالب
مقدمه
امکانات و زیرساخت‌های ورزشی
تقسیم‌بندی کلی اماکن ورزشی
انواع فضاهای ورزشی از نظر بهره‌برداری
محل و فضای احداث اماکن ورزشی
نحوه انتخاب اماکن ورزشی بر اساس وضعیت و موقعیت جغرافیایی شهری
سالن ورزشی
جریان رفت و آمد
ویژگی نور مصنوعی
دمای اماکن ورزشی
چگونگی وضعیت امکانات و فضاهای جانبی اماکن ورزشی .(رختکن ، سرویسهای بهداشتی و…)
سرویسهای بهداشتی
ایمنی در اماکن ورزشی
نتیجه گیری
منابع و مآخذ


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 26

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط