مستندات ریاضی راهنمایی (متوسطه1) سری جدید

مستندات ریاضی راهنمایی (متوسطه1) سری جدید
بررسی علل افت نمرات درس ریاضی دانش آموزان در دورهٔ راهنمایی
چکیده
برای بررسی علل افت نمرات درس ریاضی دانش آموزان در دورهٔ راهنمایی باید به ابعاد گوناگون فردی اجتماعی این مسئله توجّه کرد: ریاضی درسی است که به درک و فهم عمیق مطالب و شناسایی همه جانبه موضوعهای مورد بحث نیاز دارد. مطالب ریاضی تنها با خواندن و حفظ کردن یاد گرفته نمی‌شوند، بلکه برای یادگیری پایدار باید موضوع مورد یادگیری کاملاً شناخته شود. به علاوه روح تفحّص و اکتشاف و بررسی علمی در دانش آموزان پرورش داده شود، زیرا چنانچه موضوعی را با یک بار بررسی کردن نتوانند به فهم کامل دست یابند، با روش‌های گوناگون بتوانند با سعی و کوشش شخصی به شناخت برسند و به عمق مطلب مورد یادگیری پی ببرند. برای همین کار به صرف وقت و انرژی زیادی از طرف یادگیرنده و صبر و حوصله و متانت بسیاری از طرف یاد دهنده نیاز است؛ پس باید مطالب در زمانهای مختلف به صورت مسائل گوناگون مرتبط با موضوع یادگیری تکرار و تمرین شود و به دانش آموزان فرصت داد تا روی موضوع و یا مسئلهٔ مطرح شده فکر و یا تحقیق نمایند تا علاوه بر عادت نمودن به تفکر موجب یادگیری پایدار در آنان و بالاتر از آن سبب پرورش استعداد و خلّاقیت در دانش آموزان گردد.

مقدمه
بر این اساس می‌توان دانش آموزان را به دو گروه شهری و روستایی تقسیم کرد و عواملی را که در هر دو گروه در افت نمرات درس ریاضی مؤثر بوده‌اند به طور جداگانه مورد بررسی قرار داد تا بتوانیم به یک نتیجه گیری کلّی و نسبتاً جامع در این خصوص دست یابیم.
اغلب دانش آموزان روستایی از داشتن محیط یادگیری غنی و احیاناً از وجود معلّمان با تجربه و کارآمد محروم‌اند. آنان پس از فراغت از درس و
مدرسه، در محیط خانه و روستا، غالباً تا نزدیکی‌های غروب به کارهای کشاورزی و دامپروری و برخی فعّالیتهای دیگر می‌پردازند و با خستگی‌های ناشی از آن به منزل باز می‌گردند
و به علّت عدم توجّه و نظارت والدین تا پاسی از شب مشغول تماشای برنامه‌های تلویزیون می‌شوند و عملاً دیگر حوصله ای و شاید حتّی فرصتی برای درس خواندن نداشته باشند. محیط منزل امکانات کافی، از نظر داشتن مکانی مناسب و آسوده برای بررسی دروس ندارد.
پدر و مادر و سایر افراد خانواده یا بیسواد و کم سواد هستند و یا به دلایلی نمی‌توانند در امور درسی به آنانکمک کنند. جامعهٔ روستایی نیز به ارزش و اهمّیت واقعی تحصیل آگاهی کافی ندارند؛ بنابراین، در چنین محیطی او نه تنها برای پیشرفت بهتر در امور درسی کمک و یاوری ندارد بلکه اکثر عوامل اطراف او مخلّ یادگیری و مانعی در امر یادگیری کلّیهٔ دروس او بویژه درس ریاضی است. دانش آموزان شهری در فضایی غنی از نظر امکانات ولی مملو از مزاحمت‌ها و اتلاف وقت‌ها قرار دارند که فهرست وار عبارت‌اند از:
وجود برنامه‌های تفریحی خانوادگی، تلویزیون، گردش‌ها و مهمانی‌های خانوادگی، رفاه کاذب که در بیشتر خانواده‌ها دیده می‌شود، رایانه و سرگرم شدن دانش آموزان به بازی‌های کامپیوتری و پلی استیشن و…، برنامه‌های اصلی پیشرفت تحصیلی دانش آموزان را به بیراهه می‌کشاند. در این جا نیز خانواده و محیط خارج از مدرسه نه تنها کمکی به پیشبرد برنامه‌های درسی آنان نمی‌کنند بلکه اکثر خانواده‌ها از بینش لازم در کنترل برنامهٔ تحصیلی فرزندان خود
برخوردار نیستند و در بیشتر خانواده‌ها اجرای برنامهٔ درسی فرزندان تحت الشّعاع سایر کارها مانند رفت و آمد ها و مسافرت‌ها قرار می‌گیرد.
در چنین جوّی و با در نظر گرفتن چنین واقعیتهایی باید یادگیری کامل درس ریاضی فقط در مدرسه انجام می‌گیرد و در این خصوص هیچ امید و توقّعی از کمک خانواده‌ها نباید انتظار داشت؛ بنابراین نیاز به داشتن معلّمانی با آگاهی‌های علمی، پرورشی و تربیتی بالایی وجود دارد و توجّه به این امر که آموزش درس ریاضی فقط باید زیر نظر معلّم ریاضی و مدرسه انجام گیرد همواره باید مورد توجّه اولیای آموزش و پرورش باشد. دانش آموزی که نمی‌تواند تکالیف منزل درس ریاضی خود را به نحو صحیحی انجام دهد نه تنها پیشرفتی در درس خود ندارد بلکه احساس نوعی بی لیاقتی و عدم کفایت و شایستگی در او تلقین و تکرار می‌شود و موجب مأیوس شدنش از یادگیری درس ریاضی خواهد شد که این خود زیان بزرگی از لحاظ پرورش استعدادها و توانایی‌های ذهنی او به شمار می‌رود. لذا سیستم آموزشی ما در حدّ امکان به گونه ای باید باشد که دانش آموز تکالیف درس ریاضی خود را حدّاقل در سنین ابتدایی و راهنمایی تحصیلی در مدرسه و کلاس درس و زیر نظر معلّمانی علاقمند و آگاه انجام دهد. این معلّم ریاضی است که در امر یاد دادن مفاهیم ریاضی مهارت کافی را داراست. سایر افراد از جمله پدرها و مادرها با وجود داشتن تحصیلات و احیاناً تخصّص‌های فردی، معلّم خوبی برای یاد دادن درس ریاضی نخواهند بود.

فهرست
چکیده 2
مقدمه 3
چگونه تا کلاس ریاضی خود را فعّال و شاداب نگه داریم!؟ 7
ارزشیابی‌ها و بازرسی‌های خشک و ظاهری و تأثیرات منفی آن: 12
ضرورت آموزش ریاضی به شکل عملی و کاربردی 14
ریاضی و کمک به نظم و طبقه بندی اطلاعات 15
برخی از دلایل افت تحصیلی در درس ریاضی 16
نتیجه یک پژوهش 16
روند رشد و توسعه تفکر 21
غلبه بر مشکلات ریاضی 23
ارائه نکردن مفاهیم از ساده به پیچیده 26
ضعف در برقراری ارتباط 26
بی توجهی به سؤالات دانش آموزان 28
محبت به دانشآموزان 28
نتیجهگیری 29
منابع 30


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 31

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط