دانلود تحقیق و مقالات رشته علوم انسانی با عنوان فرصت های پیشرو پس از لغو تحریم ها و چگونگی استفاده بهتر از این فرصت ها در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۸ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.
مقدمه
بعد از دستیابی به توافق هسته ای در وین در ٢٣ تیرماه سال ١٣٩۴، نزاعی که بیش از یک دهه، موجب تحریم و بلوکه کردن توسعه همکاری و روابط سیاسی، اقتصادی ایران با دولت های غربی و غیر غربی شده بود، به پایان رسید.
در اثر تحریمهای سخت بانکی، مالی، بیمه ای و انرژی، شرایط سختی بر کشورمان تحمیل شده بود و در اثر این تحریمها، ضررهای مالی زیادی، ناعادلانه بر جمهوری اسلامی ایران تحمیل شد در حالیکه ایران طبق معاهده منع اشاعه سلاح های هستهای، از حق برخورداری و استفاده از انرژی صلح آمیز هسته ای برخوردار بود.
طبق روند توافق شده، آژانس بین المللی انرژی هستهای باید در ١۵ دسامبر ٢٠١۵ پرونده موضوعات مربوط به گذشته و حال پرونده هستهای را خاتمه یافته اعلام کند و آمانو در این تاریخ گزارش خود را ارائه و شورای حکام آژانس نیز با قطعنامهای در همان تاریخ ١۵ دسامبر(٢۴ آذر)، موضوع پی ام دی( یا ابعاد نظامی احتمالی) را خاتمه یافته تلقی نماید. مرحله ای مهم که گامی اساسی در مسیر اجرای توافق وین خواهد بود. فرصت ها در ابعاد مختلف علمی، فناوری، دانش، محیط کار، اقتصاد، روابط با همسایگان و ایجاد شرایط بهتر برای زندگی و حل مشکلاتی نظیر محیط زیست و اشتغال جوانان قابل بررسی است، با تلاش بزرگی که ملت ما و دیپلماتها در مذاکرات هستهای انجام دادند، امروز فضای جدیدی پیش روی کشور قرار دارد و با برداشته شدن غل و زنجیرهای نابجا از دست و پای اقتصاد کشور میتوان از امکانات کشور برای رشد و توسعه بیشتر استفاده کرد.
با این مقدمه کوتاه، این یادداشت نگاهی بر فرصتهای پیش روی کشورمان در دوران پسا تحریم و پسا توافق دارد. فرصتهای پیش رو را میتوان عمدتا در سه بخش اقتصادی، سیاسی و نظامی تقسیم بندی کرد:
الف – فرصت اقتصادی:
١- مهمترین و آشکارترین فرصت پیش روی جمهوری اسلامی ایران در دوران پسا تحریمها، فرصتهای اقتصادی است. با رفع تحریمها، امکان نقل و انتقالات مالی از طریق شبکههای بانکی فراهم شده و این مهمترین و موثرترین اثر لغو تحریمها است که هزینههای اضافی و روشهای غیر مستقیم فساد آور را از سیستم مالی و بانکی کشور حذف خواهد نمود و از طرفی شرکاء و طرفهای جدید با شرایط قراردادی جدیدی را در اختیار ایران قرار خواهد داد.
٢- با توجه به شناسایی و آشکار شدن نقاط ضعف کشور در بخشهای مختلف اقتصادی در دوران تحریم، لغو تحریمها امکان بهره برداری موثرتر، کارآتر و دقیقتر از فرصتهای اقتصادی جدید را فراهم و مانع از تکرار یا کاهش تکرار آسیب پذیری در شرایط مشابه در آینده خواهد شد.
٣- خروج شرکتهای مختلف غربی از ایران در دوران تحریم و جایگزینی آن ظرفیتها با تواناییهای بومی (هر چند دارای کیفیت پایین) و یا شرکتهای رقیب آسیایی، قدرت مانور و استغناء بیشتری را در مذاکرات دوران پسا تحریم با شرکتهای غربی فراهم نموده که امکان امتیاز گیری بیشتر یا تنظیم قراردادهای دوجانبه بهتر را فراهم نموده است.
۴- شرکتهای داخلی دولتی و خصوصی، با استفاده از تجربه دوران تحریم، شناخت بهتری از بازارهای منطقهای و بینالمللی و شرکاء مختلف و میزان اعتماد یا عدم اعتماد به آنها پیدا نمودهاند که قطعاً در مذاکرات و انعقاد قراردادها در دوران پسا تحریم مفید خواهد بود.
۵- در دوران پسا تحریم امکان توسعه روابط اقتصادی با کشورهای مختلف بویژه کشورهای غربی مجدداً فراهم شده است و توسعه اقتصادی در روابط، طبق تئوری و مدل کارکردگرایی میتواند عاملی مهم در توسعه روابط سیاسی با این کشورها نیز باشد.
۶- ورود کشورهای پیشرفته و دارای تجربه در بخشهای مختلف صنعت هستهای کشورها در راستای تغییر کارکرد نیروگاه اراک و یا در بخشهای دیگر و از طرفی تداوم برنامه هستهای بدور از فضای تنشآلود و تهدید، میتواند ظرفیتهای اقتصادی جدیدی در این عرصه را برای کشور به همراه داشته باشد.
فهرست مطالب
مقدمه. ۳
الف – فرصت اقتصادی: ۳
ب- فرصت های سیاسی: ۴
ج- فرصتهای نظامی.. ۵
سرازیری سرمایهگذاران خارجی به بازار ایران پس از توافق هستهای.. ۶
سرمایهگذاران گامهای آهستهای در ورود به بازار ایران خواهند برداشت… ۶
چالشها و فرصتهای پیش روی بخش خصوصی اقتصاد ایران.. ۷
با توافق هستهای، ورود سرمایه به ایران آنی نخواهد بود. ۷
ورود سرمایه به ایران پس از انعقاد توافق هستهای آرام و آهسته خواهد بود. ۷
آمریکا باید در راستای تسهیل مشارکت تجاری با ایران گام بردارد. ۸
منابع: ۸
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 8
مطالب مرتبط