این پاورپوینت به بررسی پمپ های سانتریفیوژ می پردازد. شامل توضیح اصول کارکرد، ساختار و اجزای داخلی، کاربردها و روش های انتخاب پمپ مناسب است. همچنین به مسائل فنی مانند جلوگیری از کاویتاسیون و افزایش راندمان پمپ ها پرداخته می شود.
مقدمه:
پمپ ها در خطوط آبرسانی برای تأمین هد اضافی به منظور بالا بردن آب از یک سطح پایین تر به یک سطح بالاتر استفاده می شوند. در شبکه های توزیع، پمپ ها ممکن است در خارج از شبکه به عنوان پمپ های آبرسانی و یا داخل شبکه به عنوان پمپ های تقویتی به کار روند. در این مقاله پمپ های سانتریفیوژ که از متداول ترین پمپ ها در سیستم های آب و فاضلاب هستند معرفی می شوند.
تقسیم بندی کلی پمپ ها
تعریف پمپ
پمپ دستگاهی است که انرژی مکانیکی را به انرژی هیدرولیکی تبدیل می کند و نتیجه آن افزایش انرژی پتانسیل (فشار سیال عبوری از پمپ) و یا انرژی جنبشی (سرعت سیال) و انتقال سیال می باشد.
- به صورت کلی پمپ ها به دو رده پمپ های دینامیکی و پمپ های جابجایی مثبت تقسیم می گردند.
- پمپ های دینامیکی پمپ هایی هستند که انتقال انرژی به سیال به صورت دینامیکی می باشد.
- پمپ های جابجایی مثبت پمپ هایی هستند که سیال توسط آن ها جابجا می گردد. به عبارت دیگر تفاوت دو نوع پمپ اشاره شده در نحوه انتقال انرژی به سیال است.
با مثال زیر می توان تمایز دو نوع پمپ فوق را نشان داد. فرض کنید قرار است سنگی به ارتفاع 10 متری منتقل شود.
برای این امر می توان به دو طریق انجام داد. روش اول این است که با بستن سنگ به یک نخ و به صورت یکنواختی آن را بلند کرده و در ارتفاع سنگ به انرژی خاصی برسد. در روش دوم می توان سنگ را درون یک کمان قرار داده و از روش پرتاب سنگ به ارتفاع 10 متری منتقل کرد. همان طور که ملاحظه می شود در روش دوم به سنگ انرژی خاصی داده می شود و این انرژی به دو صورت جابجایی (سرعت) و در نهایت سنگ به ارتفاع مورد نظر منتقل شده است.
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 31
مطالب مرتبط