این پاورپوینت به بررسی عملیات واحد تقطیر مایعات گازی می پردازد که شامل فرآیندهای جداسازی هیدروکربن ها و تبدیل آنها به محصولات با ارزش افزوده مانند بنزین خام، نفت سفید و گازوئیل است. همچنین سیستم های کنترلی و تجهیزات پالایشی شرح داده می شود.
مقدمه:
مایعات گازی عبارتند از مواد سبک و سنگین هیدروکربوری که همراه گاز از چاه های گاز خارج می کردند. این مواد با توجه به میزان تولید و شرایط چاه های گاز و میزان برداشت از چاه های گاز متفاوت می باشند. مایعات گازی قابلیت تبدیل به مواد سبک تقطیر و میان تقطیر را دارا بوده و قبلاً این مایعات در این پالایشگاه به عنوان سوخت دوم دیگ های بخار استفاده می شد و مقداری نیز به چاله های آتش هدایت می گردید و در دیگر مناطق با توجه به شرایط جغرافیایی منطقه تثبیت و یا صادر می گردید.
این مایعات با پالایش مناسب می توانند ارزش افزوده ی مناسبی را به دست آورند و در بازارهای جهانی طرفداران زیادی دارد. مایعات گازی نسبت به نفت خام دارای درصد بالایی از مواد سبک و میان تقطیر است و همچنین دارای مواد سنگین کمتری نسبت به نفت می باشد. این مایعات را می توان به راحتی با سیستم فرآورش تقطیر تبدیل به فرآورده های با ارزشی مانند حلال (Solvent)، بنزین خام یا نفتا (Naphtha)، نفت سفید (Kerosene) و گازوئیل (Diesel) نمود. در راستای رسیدن به این هدف طراحی و ساخت واحدهای تقطیر مایعات نفتی از سال ۱۳۷۳ شروع شد.
فهرست مطالب
عملیات تقطیر
سیستم پالایش واحدهای تقطیر
شرح فرآیند
هدف واحد تقطیر مایعات گازی
نمودار فرایند تقطیر
قسمتهای اصلی واحد تقطیر
برج تقطیر
کوره H-301
کولر هوایی و مبدلهای آبی
مراحل راه اندازی واحد تقطیر
منابع تامین خوراک طراحی
محصولات واحد تقطیر
برنامه آینده واحدتقطیر
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 20
مطالب مرتبط