دانلود پاورپوینت تغذیه در دوران رشد
تغذیه مناسب
– پایه و اساس عملکرد جسمانی را تشکیل می دهد
– تأمین کنندۀ عناصر ضروری برای تشکیل بافت جدید و ترمیم یاخته های موجود
– در آمادگی جسمانی نقش مؤثری دارد
طرح کلی دستورالعمل های تغذیه ای برای نوجوانان
۱ – تخمین کل نیازهای انرژی روزانه ( شامل: نیازهای انژی دوران رشد، فعالیت فیزیکی، BMR و TEF)
۲- توجه به رعایت هرم غذایی و توصیه های خاص دورران رشد در تأمین کالری مورد نیاز
۳- تاکید براهمیت آب و مایعات مصرفی
۴- گوشزد نمودن اهمیت استراحت و خواب کافی
۵- معرفی جایگزین های غذایی ارزشمند بجای تنقلات کم ارزش
نیازهای انرژی خاص دوران رشد
در دوران رشد به دلیل فعالیت هورمون رشد متابولیسم سلولی تحریک می شود و این امر افزایش ۱۵ تا۲۰ درصدی BMRرا در پی خواهد داشت. بنا براین افزایش میزان سوخت و ساز باید به میزان متابولیسم پایه اضافه شود. در برخی منابع نیز آمده است: (به ازای هر پوند وزن در سنین ۷-۹ سال،۴۰ کیلوکالری اضافه تر، ۱۰-۱۲ سال ، ۳۲ کیلوکالری اضافه تر و ۱۳-۱۵سال ، ۳۰کیلو کالری اضافه تردر نظر گرفته شود.)
چهار گروه غذای اصلی
– شیر
– گوشت
– میوه ها و سبزیجات
– غلات
موادغذایی
– الف. انرژی زا
– کربوهیدرات
– پروتئین
– چربی
– ب. غیرانرژی زا
– آب
– ویتامین ها
– مواد معدنی
کربوهیدرات
– منوساکارید(قند ساده): گلوکز، فروکتوز
– دی ساکارید(دو قندی ها): قند معمولی
– پلی ساکارید(چند قندی ها): نشاسته، گلیکوژن
– ۴ کیلوکالری انرژی در هر گرم
چربی
– اشباع
– تخم مرغ، گوشت، ماهی، روغن نخل، روغن نارگیل
– غیر اشباع
– روغن های گیاهی، زیتون، روغن آفتابگردان، دانه سویا، ذرت، روغن بادام زمینی، ماهی آب های سرد
– ۹ کیلوکالری انرژی در هر گرم
فرمت فایل: پاورپوینت
تعداد صفحات: 27
مطالب مرتبط