دانلود مقاله فنون نگهداری و مراقبت از کودک نگهداری و مراقبت از کودک مراقبت و نگهداری از کودکان مقاله در مورد مراقبت از کودک مراقبت از کودک در گچ مراقبت از کودک تازه متولد شده مراقبت از کودک ختنه شده مراقبت از کودک سه ماهه مراقبت از کودک ۹ ماهه مراقبت از کودک تا ۲ سالگی
فنون نگهداری و مراقبت از کودک
فهرست مطالب:
مراقبتهای بهداشتی دوران نوزادی و شیرخوارگی
مراقبت از بند ناف۱
مراقبت از چشم نوزاد۳
مراقبت از گوش۴
مراقبت از بینی۴
مراقبت از حفره دهان۵
مراقبت از چینهای گردن و زیربغل۵
مراقبت از کشاله ران۶
استحمام نوزاد۶
مراقبتهای تغذیه ای دوران نوزادی و شیرخوارگی
برنامه هم اتاقی مادر و نوزاد۷
تغذیه با شیر مادر۷
مشکلات مادران و شیرخواران در دوران شیردهی. ۸
علل عدم موفقیت در شیردهی۹
شکاف لب و شکاف کام۹
آسپیراسیون۱۱
زمان از شیر گرفتن کودک۱۱
جانشین های شیر مادر۱۲
خطرات ناشی از روشهای غلط در تغذیه مصنوعی. ۱۳
زمان شروع غذای کمکی۱۴
نحوه تغذیه شیرخواران۱۶
اهمیت دندانهای شیری۱۷
رویش دندان در شیرخواران۱۸
عوامل مؤثر در استحکام دندانهای شیری۱۹
مراقبت از کودکان ۶-۲ ساله
توجه به نکات بهداشت فردی در کودکان۲۰
تغذیه کودکان ۶-۲ ساله۲۲
چگونگی رعایت رژیم غذایی کودکان ۶-۲ ساله.. ۲۲
عادتهای غذایی کودکان۲۳
پیشگیری از حوادث برای کودکان
پیشگیری از خطرات آتش بازی در کودکان۲۵
پیشگیری از خطرات خارج از منزل۲۶
منابع و مآخذ۲۷
مقدمه:
کودکان حدود نیمی از جامعه کنونی را تشکیل می دهند ، به همین دلیل توجه به سلامت جسمی و روانی آنان اهمیت زیادی دارد . این امر هنگامی بیشتر مورد توجه قرار می گیرد که وجود کودکان سالم برای داشتن جامعه ای سالم در آینده مطرح می شود. بدون شک داشتن فرزندانی سالم و با نشاط، آرزوی هر مادر است و عدم آگاهی از چگونگی مراقبت از کودک و مسائل بهداشتی می تواند خساراتی جبران ناپذیر به بار آورد.
هدف از این تحقیق آشنایی با فنون مراقبت از کودک در سنین شیرخوارگی از نظر تغذیه ، بهداشت و پیشگیری از صدمات جسمانی و معلولیت است تا با بکارگیری این دانش و آموزش آن به دیگران بتوان الگوی مناسبی برای تأمین، حفظ و بالا بردن سطح بهداشت جامعه بود.
مراقبتهای بهداشتی دوران نوزادی و شیرخوارگی
دوران نوزادی مرحله ای بسیار حساس و مهم در زندگی کودک است. این دوران لحظه تولد تا حدود یک ماهگی یعنی ۲۸ روز اول زندگی کودک را تشکیل می دهد. بیشترین درصد مرگ و میر کودکان در سال اول زندگی و بویژه در ماه اول تولد اتفاق می افتد. این مرحله از زندگی کودک در واقع تطابق از زندگی داخل رحمی به زندگی خارج رحمی است.
بسیاری از دستگاههای بدن مانند قلب ، کلیه ، دستگاه عصبی و غیره دچار تغییرات و تحولاتی می شوند تا با شرایط جدید زندگی کودک تطابق یابند.
لذا نحوه مراقبت از اندامهای طفل و نیز تغذیه و بهداشت کودک بسیار اهمیت دارد.
مراقبتهای کلی از نوزاد
مراقبت از بند ناف
مادامیکه جنین در داخل رحم مادر قرار دارد ، از طریق بند ناف که به جفت متصل است ، تغذیه می کند. بعد از تولد چون دیگر نیازی به این ارتباط نیست و نوزاد از طریق دهان تغذیه می شود، پزشک اتصال بین ناف و جفت را قطع می کند. در صورتیکه بند ناف با اشیای آلوده یا ادرار یا مدفوع تماس پیدا کند ، میکروبهای گوناگون از قسمت بریده شده ناف ، وارد خون نوزاد می شود که بیماری های وخیم و خطرناکی ، از قبیل کزاز و یا عفونت خون را به دنبال خواهد داشت
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 30
مطالب مرتبط