دانلود مقاله درمورد هندبال
هندبال
هوم تاریخ نوین مشهور یونان در کتاب معروف خود او دیه از ورزش هندبال با نام «اورانیا» یاد کرده است. این بازی که در سال ۶۰۰ قبل از میلاد روی یکی از دیوارهای آتن قدیم حجاری شده بود، در سال ۱۹۲۶ کشف شد.
در قرنهای شانزدهم و هفدهم میلادی خانمهای درباری و شوالبهها به این بازی که تغییر مختصری یافته بود میپرداختند و شاعران وقت، آن را اولین بازی تابستانی نام نهاده بودند کزادکخ- که یک معلم ورزش آلمانی بود در سال ۱۸۹۰ هندبال را به صورت جدیدتری با نام «رافابل اشپیل» معرفی کرد که از آن پس آن را به صورت هندبال یازده نفره بازی میکردند که شباهت زیادی به یکی از بازیهای محلی چکواسلواکی به نام «هازنا» داشت.
پس از اولین جنگ جهانی، آقای «هرمان» رئیس فدراسیون هندبال آلمان برای گسترش و تحکیم این ورزش بسیار خدمت کرد البته دکتر «کارل شلنز» استاد دانشرای عالی تربیت بدنی و ورزش بر این که او را پدر هندبال نامیدهاند، بیشتر در سال ۱۹۲۰ مقررات این ورزش را تدوین کرده و آن را در کلاسهای خود به مرحله اجرا در آورده بود: لذا پس از او شاگردانش موجبات گسترش این ورزش را در سراسر آلمان فراهم آوردند.
در کشورهای شمالی به دلیل سردی هوا برای اجرای این ورزش در سالن، شکل تازهای بدان داده شد که این امر باعث پیدایش هندبال هفت نفره امروزی شد. تا سال ۱۹۲۸ از نظر تشکیلات بینالمللی نیز هندبال جز و فدراسیون بینالمللی دو و میدان محسوب میشد،اما به دلیل اهمیت هندبال این فدراسیون در هشتمین کناره خود که در سال ۱۹۲۶ برگزار شد کمیسیون برای مستقل هندبال با یازده کشور هند و در آمسزدام تشکیل شد که آقای «اوری بر اندج» عضو هیأت مدیره آن، برای گسترش این ورزش کمکهای بسیاری کرد. در سال ۱۹۳۱ کمیته بینالمللی المپیکی اجازه داد که هندبال جز و بازیهای المپیک در آتن.
–
تعریف و معرفی هندبال:
در این ورزش کافی است نوعی بازی بسکتبال را در نظر آوریم که توپ با سرعتی بیش از حد معمول در حدود دروازهها در جریان باشد و بازیکنها با حرارت و جدیت بیشتی سعی میکنند به جای شوت به حلقه، از پشت یک محوطه ۶ متری که محوطه دروازهبان است توپ را در دروازهای که تقریباً نصف دروازه فوتبال است وارد نمایند و یک امتیاز کسب کنند. در ایران بصورت رسمی در مدارس برگزار شد ۴۸-۱۳۴۷ – ۱۳۵۴ فدراسیون هندبال ایران تشکیل شد و اولین ریاست دکتر امیرتاش و الان آقای رحیمی میباشد.
–
مزیتهای هندبال:
ویژگیهای ورزشهای اساسی مثل دو و میدانی و نکتههای فنی بیشتر ورزشهای دسته جمعی را داراست و مزیت دیگر برای کسب آمادگیهای جسمانی نظیر سرعت، چابکی، استقامت، مهارت، دقت، قدرت و هماهنگر بین اعصاب و عضلهها مورد استفاده قرار میگیرد.
فرمت فایل: WORD
تعداد صفحات: 25
مطالب مرتبط