دانلود مقاله در مورد بتن

دانلود تحقیق و مقالات رشته عمران و معماری با عنوان دانلود مقاله در مورد بتن در قالب ورد و قابل ویرایش و در ۳۳ صفحه گرد آوری شده است. در زیر به مختصری از آنچه شما در این فایل دریافت می کنید اشاره شده است.


بتن چیست :
بتن در مفهوم بسیار وسیع به هر ماده یا محصولی که از یک ماده چسبنده با خاصیت سیمانی شدن تشکیل شده باشداتلاق می‏شود . این ماده چسبنده عموماً حاصل فعل و انفعال سیمان‏های هیدرولیکی و آب می‏باشد . حتی امروزه چنین تعریفی از بتن شامل طیف وسیعی از محصولات می‏شود. بتن ممکن است از انواع مختلف سیمان و نیرپوزولان‏ها ، سرباره کوره‏ها ، مواد مضاف ، گوگرد ، مواد افزودنی، پلیمر ، الیاف و غیره تهیه شود . همچنین در نحوه ساخت آن ممکن است از حرارت ، بخار آب ، اتوکلاو ، خلاء و فشارهای هیدرولیکی و متراکم کننده‏های مختلف استفاده شود . در اینجا سعی می‏شود از بتنی صحبت شود که مخلوطی از سیمان و آب و سنگدانه و در نهایت مواد افزودنی است . اولین سؤالی که در اینجا مطرح می‏شود این است که ارتباط بین مواد تشکیل دهنده مخلوط بتن چیست ؟ سه امکان وجود دارد : ابتدا ممکن است تصور شود که اصل ماده ساختمانی ماده چسبنده‏ای است که از هیدراتاسیون سیمان و آب ناشی شده است . و سنگدانه‏ها بعنوان مواد ارزان و پر کننده این ماده چسبنده می‏باشند ، امکان دوم این است که سنگدانه‏های درشت بعنوان سنگ‏های بنایی که توسط ملات بهم پیوسته‏اند در نظر گرفته شود و این ملات دوغاب سیمان و سنگندانه‏های ریز دانه می‏باشد . امکان سوم این است که بتن بعنوان ماده‏ای از دو فاز مختلف یعنی سیمان هیدراته شده و دانه‏های سنگی در نظر گرفته شود . بنابراین خواص بتن به خواص هر یک از فازها و فصل مشترک این دو فاز بستگی دارد .
هر یک از این نظریات دوم و سوم محدودیت‏هایی داشته و می‏توانند برای بیان رفتار بتن بکار روند . لیکن در نظریه اول این مسائل وجود ندارد . اگر تصور شود که می‏توان سیمانی ارزانتر از سنگدانه‏ها نیز تهیه کرد ، این سؤال پیش می‏آید که آیا می‏توان سیمان و آب را به تنهایی بعنوان یک ماده ساختمانی ( بتن ) بکار برد ؟ پاسخ قطعاً منفی است و علت آن تغییرات حجمی بالای خمیر سیمان است . جمع شدگی خمیر خالص سیمان تقریباً به ۱۰ برابر جمع شدن بتنی با ۲۵۰ کیلوگرم سیمان در متر مکعب می‏رسد . همین مسائل برای خزش و وارفتگی نیز مطرح است . علاوه براین حرارت زیاد تولید شده ناشی از مصرف سیمان به مقدار زیاد، بخصوص در آب و هوای گرم سبب ایجاد ترک خواهد شد . همچنین مشاهده می‏شود که سنگدانه‏ها نسبت به خمیر سیمان در مقابل حملات مواد شیمیایی پایدارترند اگر چه خمیر سیمان نیز در این محیط‏های خورنده نسبتاً پایدار است . بنابراین صرف نظر از قیمت ، مواد سنگی در بتن بسیار مفید خواهند بود .

عملیات اجرایی یک ساختمان :
در ساختمان ابنیه اعم از بنای عمارات و یا ابنیه فنی ، مراحل مختلف اجرایی هر عنصر بتنی که برای احداث مجموعه قسمت‏های بتنی لازم می‏آید ، به شرح زیر است :
– اجرای سازه‏ای موقتی جهت نگهداشتن قسمتی که بتن ریزی می‏شود تا هنگام سخت شدن بتن ( حایل بندی یا پایه گذاری موقت )
– احداث سطوحی صاف و ممتد ولی موقتی بر سازه قبلی که وضع مهندسی خارج ساختمان در دست اجرا را مشخص نماید این سطوح در واقع قالب برای بتن ریزی است و این کار “ قالب بندی ” نامیده می‏شود .
– آهن بندی یا میلگرد ( آرماتور ) در داخل قالب که آهن گذاری یا آرماتوربندی نام دارد . این آرماتورها ممکن است :
* برای بتن مسلح باشد (در این صورت میلگردها در ابتدا غیر فعال می‏باشند)
* یا برای بتن پیش تنیده (در این صورت آرماتورها از ابتدا فعال خواهند بود) که با آهن‏های مربوط به بتن مسلح تکمیل می‏شوند .
– بتن ریزی در داخل قالب که قبلاً آهن بندی در آن انجام شده است .
– قالب برداری پس از سخت شدن بتن به حد کافی .

میلگرد گذاری ( آرماتور بندی )
– علل استفاده از فولاد در بتن :
۱- افزایش تنش کششی در بتون .
۲- ترکیب بتن و فولاد در بتن مسلح
۳- افزایش دوام بتن
۴- افزایش مقاومت برشی
۵- افزایش مقاومت فشاری با استفاده از فولادهای جدید .
۶- پیوستگی کامل بین فولاد و بتون در مقابل ترک‏های ناشی از کشش

قالب بندی
۱- نقش قالب بندی :
قالب بندی‏ها غالباً عناصر موقتی می‏باشند که شکل و منظره ظاهری کار را تأمین نموده و بتن تازه را تا زمانی که سخت شود ، نگاه می‏دارند
چون قالب بندی باید شکل و منظره ظاهری ساختمان را تأمین کند و مدتی که کارکنان برای جاگذاری قالب و برداشت آن صرف می‏کنند قابل ملاحظه است لذا قالب را باید جزو عناصر اصلی و اساسی اجرای ساختمان محسوب داشت از این جهت باید دقت ویژه در مراحل مختلف کار یعنی تهیه طرح و حساب‏های غنی و شرایط کار گذاری و برداشت قالب‏ها و رعایت مراتب برای این که مصرف دوباره آن میسر باشد ، به عمل آید تا مشخصات قرار داد با حداقل هزینه رعایت و عملی گردد .

۲- هزینه قالب بندی :
هنگامی که تخمین هزینه یک قسمت از ساختمان مطرح است ، معمولاً هزینه‏های مختلف مربوط به یک مترمکعب بتن کار شده مورد نظر واقع می‏گردد . واضح است که هر قدر هیکل ساختمان پیچیده‏تر مثلاً نازکتر یا بلندتر باشد ، سهم قالب بندی در هزینه آن بیشتر خواهد بود .

۳- عناصر تشکیل دهنده قالب بتن :
قالب معمولاً‌ از به هم پیوستن پنج قسمت مختلف تشکیل می‏شود . این عناصر عبارتند از : پوسته ( یا سطح تماس با بتن ) ، استخوان بندی ، تکیه گاه ، وسائل ایمنی و ملحقات .
مهمترین وسائل مورد استفاده در قالب بندی چوب و فلز می‏باشند . که در اینجا ما به قالب‏های فلزی می‏پردازیم .

قالب‏های فلزی :
قالب‏های فلزی معمولاً فولادی‏اند ، که بشکل ورق‏های نازک ۳ تا ۵ میلی‏متری و یا صفحات ضخیم‏تر ۷ تا ۱۲ میلی‏متری به کار برده می‏شوند . از این صفحات برای ساختن قطعات استاندارد شده ( صاف یا انحنادار ) که بتوان در شرایط مختلف با اتصال آن‏ها به یکدیگر به کار برد ، استفاده می‏شود . اکثر مواردی که این نوع قطعات به کاربرده می‏شود ، در پیش سازی قطعات ساده مشابه هم به تعداد خیلی زیاد است .
پوسته‏ها را گاهی با آسیا آلومینیم می‏سازند که بسیار سبک‏تر از پوسته‏های فولادی است . ( وزن مخصوص ۷/۲ در مقابل ۸/۷ فولاد ) و دارای این مزیت است که زنگ نمی‏زند و ارزش آن پس از استفاده بیشتر از ارزش فولاد مشابه است . عیب آن گرانی قیمت و حساسیت به بعضی سیمان‏ها ( سیمان پرتلند ) و همچنین بیشتر از فولاد به بتن می‏باشد .

نحوه متصل کردن قالب‏های فلزی :
این قالب‏ها در ابعاد از پیش تعیین شده توسط شرکت ، متناسب با نوع کار درخواست داده می‏شود و پس از ساخت آن‏ها در کارخانه‏های ذوب آهن برای پیمانکار فرستاده می‏شوند . ابعاد قالب‏هایی که بیشتر مورد استفاده قرار میگیرد قالب‏های ۱ متری با عرض ۳۰ سانتی‏متر و همچنین قالب‏هایی به طول ۵۰ و ۱۰ و ۳۰ سانتی‏متری با عرض‏های متفاوت می‏باشد .
البته از قالب‏های مدور نیز به عنوان قالب‏های ستون استفاده می‏شود این قالب‏ها که طرز کار با آن‏ها بسیار آسان است طبق سفارش شرکت و متناسب با مقطع ستون‏ها ساخته می‏شود .
طریقه اتصال این قالب‏های فلزی بوسیله گوه‏های فلزی به شکل ذوزنقه‏ای می‏باشد که بوسیله ضربه درون جاهای مخصوص خود محکم می‏شوند و باعث یکپارچه شدن قالب‏ها می‏گردند . پس از آماده شدن قالب‏ها و در واقع پایان کار قالب بندی توسط استاد قالب بند بتن ریزی انجام می‏شود

زمان و نحوه باز کردن قالب‏ها :
مدت زمان لازم از موقع بتن ریزی تا هنگام جدا سازی قالب‏ها ، در کارهای مختلف متفاوت است مقدار آن بستگی به نوع بتون استفاده شده ، آب و هوا ، شرایط محیطی محل اجرا و نحوه عمل آوری بتن دارد . به طور کلی مناسب‏ترین زمان برای باز کردن قالب ، براساس مقاومت بتون و نحوه تأثیر این مقاومت برسایر قسمت‏ها تعیین می‏شود . زمان باز کردن قالب‏های زیر تیرها و سقف‏ها طولانی‏تر از زمان باز کردن قالب‏های جانبی است . برای جدا سازی باید دقت لازم به عمل آید ، تا به گوشه‏ها و لبه‏های بتون آسیبی وارد نشود . پس از جدا سازی قالب نیز باید تا مدتی از برخورد هر گونه جسمی به سازه بتونی جلوگیری شود . قبل از آزاد سازی بخش‏های زیرین قالب‏بندی و حائل‏ها لازم است با دقت درگیری بین قالب و سطح بتن را آزاد ساخته ، پس از اطمینان کافی از استحکام بتن ، قالب‏ها را به آرامی از یکدیگر جدا کنیم لازم است بلافاصله پس از جدا سازی قالب از بتن عمل آوری بتن آغاز شود .


فرمت فایل دانلود فرمت فایل: WORD

تعداد صفحات تعداد صفحات: 33

پس از ثبت دکمه خرید و تکمیل فرم خرید به درگاه بانکی متصل خواهید شد که پس از پرداخت موفق بانکی و بازگشت به همین صفحه می توانید فایل مورد نظر خورد را دانلود کنید. در ضمن لینک فایل خریداری شده به ایمیل شما نیز ارسال خواهد شد. لینک دانلود فایل به مدت 48 ساعت فعال خواهد بود.


مطالب مرتبط